Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z bali pod lasem :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 317
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

całkiem bezbarwnym nie mozna !!!!!!!

bo ponoć te bezbarwne nie zawierają filtra UV i słońce zniszczy bale!!! tak nam tłumaczył nasz wykonawca!!! Dlatego impregnat powinnien zawierac choćby minimum barwnika. My zamówiliśmy bezbarwną stolarke okienną i ponoc to był nasz błąd :cry: ale okaże sie w praniu :lol: :lol: :lol:

Jokka,....az sie boje za ciebie co sie z tej drogi zrobiloby jak popada 2-3dni.....,

trzymam kciuki za słonko!!!!!!!!!

my mielismy przeprawe bo glina po 2 dniowych opadach zamienila sie po wjezdzie cięzkich Tirach z balami w bajoro....

eh mowie ci to takie emocje jak jedziesz na działke, i widzisz jak wjezdzaja na twoje pole te bale....taaakkiiieeeeeeee ogromne, wielkie, długie, a potem po południu juz pół chałupy stoi,

Annnja

droga przeszła chrzest bojowy - wytrzymała prawie miesiąc opadów ( tak u nas ostatnio było deszczowo, , jakoś tak sprytnie jest wykonana, nie było korytuwania tylko człowiek nawiózł ziemi, gruzu i innych cudów i rozjeździł walcem, że nawet ka pada to woda spływa bo droga jest wyżej, mam nadzieje że tiry wytrzyma, ale się okaze

ostatnią warstwą pod balami będzie deskowa podwalina, małżonek postawił veto na suporex, ja nie mam aż takiej siły przebicia, ile mamy ponad teren wzniesione fundamenty w sumie nie wiem, RT mówił nam że nie może być mniej niż 30 cm i napewno tak jest, tzn nie mniej

co do wióra osikowego , oczywiście że mam obawy, ale może nie będzie tak źle :roll:

a i dzisiaj wstepnie zamówiłam kominy schiedla , w mieście oddalonym od nas o 30 km :roll: , u nas schiedla nie ma, jest tylko leier i trochę patrzą na nas jak na kosmitów jak pytamy o schiedla :evil: kupiłam też w folnet folie tyvek pro, u nas oczywiście nie ma :evil: i podobnie jak przy kominach dziwi miejscowych hurtowników że takie rzeczy wymyślamy zamiast kupić od nich czeską folie no name :evil:

jeszcze tylko okna dachowe :roll: decyzja zapadła - napewno velux, ale jaki model? jakieś rady mile widziane - okna dachowe nie sa jedynymi w pomieszczeniach, będą jeszcze okna ścienne, wymiary 78x140 - 4 sztuki

no to poradzi sobie ta droga- przeszla chrzest, weckend ma byc ladny.....

ciesz sie kobieto na to cudną chwile, bo ten pierwszy DZIEŃ jest jakby niesamowicie EKSCYTUJACY- pamietaj o aparacie,

podwalina drewniana -podobnie spełnia swoją role jak suporeks, z 1roznica- nie mozna w niej kuc, no ale w suporeksie teoretycznie tez sie nie bedzie kuło bo kable beda juz powyprowadzane,

musisz wrzucic koniecznie choć na pare dni pare fotek z pierwszego dnia!!!- daj nam prosze przeżyć te momenty znowu!!!!

powodzenia, pogoda ma być napewno!!!!