jokka 07.08.2009 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Muszę to pokazać jeszcze nie na działce naszej ale ten dzień juz coraz bliżej http://images49.fotosik.pl/176/5c6995151fcedefcmed.jpg http://images38.fotosik.pl/172/f7eb08937be5bc7dmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 07.08.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 rozumiem, że to wasz domek sie buduje????bardzo ładny!!!a czym będziecie impregnowac na zawnątrz?? i jaki kolor wybraliście??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jokka 07.08.2009 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 tak to nasze cudo, zdjęcia otrzymane dziś od naszego wykonawcy, jeszcze świeżeimpregnować - czym - oto jest pytaniejedno jest pewne - nie chcemy nadawać żadnego koloru, poprostu zaimpregnować najchętniej bezbarwnym preparatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 07.08.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 całkiem bezbarwnym nie mozna !!!!!!! bo ponoć te bezbarwne nie zawierają filtra UV i słońce zniszczy bale!!! tak nam tłumaczył nasz wykonawca!!! Dlatego impregnat powinnien zawierac choćby minimum barwnika. My zamówiliśmy bezbarwną stolarke okienną i ponoc to był nasz błąd ale okaże sie w praniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jokka 07.08.2009 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Kala zobacz to nphttp://www.osmo.com.pl/pl/przezroczysta_lazura_olejna.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 07.08.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 ale nie widze tam nic o ochronie UV.My wybraliśmy to: http://www.remmers.pl/76+M5a81dcd88cd.0.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jokka 09.08.2009 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 nie będę się spierać prostu nie wiemy jeszcze, generalnie chcemy zapytać RT (czyli naszego wykonawcę) czym najsensowniej dom impregnować dobrze że chociażokna wybrane i producent ich tez tylko jeszcze wybrać kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 10.08.2009 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 jokka.....ależ ja nie chce się spierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 10.08.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Jokka - pięknie!!!!!!!!!cudny balkon,........pamietam te emocje, zawsze jak ogldam TE domy to odrazu przypominaja sie mi i nasze chwile,i to co sie wtedy dzialo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jokka 11.08.2009 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Dziekuje:) a u nas dziś wylany chudziak:) wykonawca = mąż jak to mówią dla chcącego nic trudnego czekamy na dom:) i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 11.08.2009 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Witaj:) tym konikiem byłyby zachwycone moje córki!!!! a psiaczek..jaka minka słodka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jokka 12.08.2009 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 no i uwaga, uwaga: chudziak obficie podlany http://images47.fotosik.pl/180/3a79735f2b7ad537med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jokka 12.08.2009 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 z widokiem na las...http://images43.fotosik.pl/179/220319b9b3e52f13med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 13.08.2009 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 zazdroszcze Ci takiego widoku i tego lasu!!! u mnie widok z tarasu będzie na pole ze zbożem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 13.08.2009 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Jokka,....az sie boje za ciebie co sie z tej drogi zrobiloby jak popada 2-3dni....., trzymam kciuki za słonko!!!!!!!!!my mielismy przeprawe bo glina po 2 dniowych opadach zamienila sie po wjezdzie cięzkich Tirach z balami w bajoro....eh mowie ci to takie emocje jak jedziesz na działke, i widzisz jak wjezdzaja na twoje pole te bale....taaakkiiieeeeeeee ogromne, wielkie, długie, a potem po południu juz pół chałupy stoi, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 13.08.2009 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 a ile macie ponad teren wyniesione te fundamenty i co jest (będzie) jako ostatnia warstwa tuż pod balami??? sorry za to pytanie.....ale........nie obawiasz sie tej strzechy na drewnianym domu i tak blisko lasu....?? nie chodzi mi o igły i zaśmiecanie dachu, ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jokka 13.08.2009 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Annnja droga przeszła chrzest bojowy - wytrzymała prawie miesiąc opadów ( tak u nas ostatnio było deszczowo, , jakoś tak sprytnie jest wykonana, nie było korytuwania tylko człowiek nawiózł ziemi, gruzu i innych cudów i rozjeździł walcem, że nawet ka pada to woda spływa bo droga jest wyżej, mam nadzieje że tiry wytrzyma, ale się okaze ostatnią warstwą pod balami będzie deskowa podwalina, małżonek postawił veto na suporex, ja nie mam aż takiej siły przebicia, ile mamy ponad teren wzniesione fundamenty w sumie nie wiem, RT mówił nam że nie może być mniej niż 30 cm i napewno tak jest, tzn nie mniej co do wióra osikowego , oczywiście że mam obawy, ale może nie będzie tak źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jokka 13.08.2009 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 a i dzisiaj wstepnie zamówiłam kominy schiedla , w mieście oddalonym od nas o 30 km , u nas schiedla nie ma, jest tylko leier i trochę patrzą na nas jak na kosmitów jak pytamy o schiedla kupiłam też w folnet folie tyvek pro, u nas oczywiście nie ma i podobnie jak przy kominach dziwi miejscowych hurtowników że takie rzeczy wymyślamy zamiast kupić od nich czeską folie no name jeszcze tylko okna dachowe decyzja zapadła - napewno velux, ale jaki model? jakieś rady mile widziane - okna dachowe nie sa jedynymi w pomieszczeniach, będą jeszcze okna ścienne, wymiary 78x140 - 4 sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 13.08.2009 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 no to poradzi sobie ta droga- przeszla chrzest, weckend ma byc ladny.....ciesz sie kobieto na to cudną chwile, bo ten pierwszy DZIEŃ jest jakby niesamowicie EKSCYTUJACY- pamietaj o aparacie, podwalina drewniana -podobnie spełnia swoją role jak suporeks, z 1roznica- nie mozna w niej kuc, no ale w suporeksie teoretycznie tez sie nie bedzie kuło bo kable beda juz powyprowadzane, musisz wrzucic koniecznie choć na pare dni pare fotek z pierwszego dnia!!!- daj nam prosze przeżyć te momenty znowu!!!! powodzenia, pogoda ma być napewno!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 13.08.2009 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 30km do Schiedla to nie za daleko! ale sa naprawde OK, i wazne ze ich majster przyjezdza i pokazuje co i jak!!folie teraz kupujesz?? po co i jaka to???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts