kala67 10.10.2009 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 pewnie sie ucieszyli, że udało im sie pozbyć produktu preterminowanego!! takich to tylko zamordowac!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jokka 14.10.2009 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 dostaliśmy zwrot kasy za niewykorzystany przeterminowany środek małżonek wykorzystał połowę a za resztę pan oddał pieniądze a na budowie, na parterze został rozłożony styropian na chudziaku, narazie warstwa 10cm, na to mają być rurki z wodą, miał też być dziś elektryk, ale odmówił dziś pracy, bo wieje i nie będzie w przeciągu robił, no ok, ale jak oglądam prognozy pogody to nie wiem co myśleć mieliśmy robić maty grzejne, ale pan z firmy (znalezionej na allegro zresztą ale handlują np. Devi lub Elektra nakręca na kabel grzewczy, że taniej i wydajniej, i tak będzie tylko żeby się w czasie wyrobić jeszcze przed tymi śniegami i przed oknami RT ma być na początku listopada i wtedy mają być montowane okna, drzwi, obicie ścian szczytowych i schody niby jeszcze trochę czasu jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 14.10.2009 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 skoro czekasz na elektryka to rozumiem, że masz dla niego już przygotowane rozmieszczenie gniazdek i podłączeń w kuchni??? bo to bardzo ważne żeby potem Twoje meble ze sprzętem pasowały do gniazdek z prądem!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 14.10.2009 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 a wogóle to pokaż fotke domku po zastosowaniu impregnatu!!! jaki kolorek wyszedł z zewnątrz???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jokka 14.10.2009 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 a wogóle to pokaż fotke domku po zastosowaniu impregnatu!!! jaki kolorek wyszedł z zewnątrz???? kolor taki sam, bo impregnat bezbarwny, tylko zabezpieczyliśmy bale przed wilgocią i grzybami, uff, dobrze że zostało to zrobione w zeszłym tygodniu jak jeszcze pogoda była firma znaleziona na allegro odpadła po przysłaniu kosztorysu 25 tys. zł za kabel i kilka programatorów + robocizna i niewiadomo co jeszcze to zdecydowanie za dużo quzwa to naprawdę tyle kosztuje czy to jacyś naciągacze byli?? POMOCY, bo to naprawdę pilne ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jokka 14.10.2009 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 skoro czekasz na elektryka to rozumiem, że masz dla niego już przygotowane rozmieszczenie gniazdek i podłączeń w kuchni??? bo to bardzo ważne żeby potem Twoje meble ze sprzętem pasowały do gniazdek z prądem!!! wiem, wiem, czytam Twój dziennik też jakoś to sobie rozplanowaiśmy, na szczęście mamy kilka ścianek szkieletowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 14.10.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 te 25 tys. to konkretnie za co???u nas płacimy ponad 30 tyś za kominek z plaszczem wodnym, do tego bufor , zasobnik ciepła, ogrzewanie podłogowe, kaloryfery, kanalizacja i woda bez białego montazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jokka 14.10.2009 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 te 25 tys. to konkretnie za co??? u nas płacimy ponad 30 tyś za kominek z plaszczem wodnym, do tego bufor , zasobnik ciepła, ogrzewanie podłogowe, kaloryfery, kanalizacja i woda bez białego montazu. ponad 25 tys za: kabel grzejny regulator pogodowy strefowy regulator temperatury sterownik 2 taryfy centrala zasilająco-sterująca instalacja zasilająco-sterująca podgrzew2acz przepływowy robocizna nie wiem, może ja się nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jokka 14.10.2009 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Kala a jakie robicie ogrzewanie podłogowe?kabel grzejny czy maty ??kto Wam to będzie robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 14.10.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 ja robie podłogówke tylko we wiatrołapie i w górnej łazience.bo wszędzie chce dechy na podłoge!!!a Ty co zamierzasz dać na podłoge???bedzie nam to robiła firma zajmująca sie CO i wod-kanaliz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jokka 14.10.2009 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Dechy będą w saloniei na piętrzeo takie http://images40.fotosik.pl/210/0027f1f2d0ed4681med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 14.10.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 dajesz pod dechy podłogówke??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jokka 14.10.2009 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 raczej nie, ale to sie wszystko okaże w tym lub przyszłym tygodniu, musimy szybko robić wylewkę, zim przyszłaa ja nie mam co kłaść w tą podłogętzn miejscowy elektryk zrobi, ale gdzie kupić sensowny materiał?w sensownej cenie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 15.10.2009 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 my mielismy z Ensto, kupowane w duzym lokalnym sklepie elektr. ale moglismy miec z WAWA, od przedstawiciela.. (musze dodac.......kiepskiego doradcy przedstawiciela) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 15.10.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 dajesz pod dechy podłogówke??? Można dać dechy na podłogówkę. Trzeba tylko dobrze podłogówkę obliczyć i dechy odpowiednio położyć. Trochę na ten temat jest TUTAJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 15.10.2009 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 wyczytałam tam to: Sposób ułożenia. Drewno mocniej pracuje w szerokości niż w długości (wyjątkiem jest bruk drewniany który pracuje w obie strony tak samo). Dlatego najbardziej efektywnym sposobem ułożenia drewna na ogrzewaniu podłogowym jest jodełka. Reasumując moje wypociny. Z założenia połączenie drewna z ogrzewaniem podłogowym to chory pomysł. Jakbyś chciała przestrzegać wszystkich założeń technicznych, to prawdopodobnie zrobiłabyś podłogę, która nie byłaby tym o czym marzyłaś. Dlatego pamietaj: to podłoga jest dla ludzi a nie ludzie dla podłogi. W końcu szpary w drewnianych deskach też mogą być piękne... . P.S. Panele drewniane też można położyć na ogrzewanie podłogowe. Wtedy zastosowanie niestabilnych gatunków drewna (np. grab, buk, kempas) nie spowoduje większych konsekwencji dla wyglądu podłogi. _________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jokka 15.10.2009 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Dziękuje z tymi dechami w salonie to jest jeszcze jeden problem, bo one mają większa grubość (wysokośc) nież kafelki czy jak to się precyzyjnnie nazywa i jakieś kombinacje alpejskie trzeba robić zeby wszystko miało równy poziom, przynajmniej wg naszego fachowca co ma nam wylewkę robić mogę sobie odpuścić tę podłogókę w salonie, drewna na podłodze nie ale jestem w stanie przyjąc jakieś drewniane panele, bo z tego co szukam cieńsze są na piętrze muszę mieć dechy dostałam wycenę z firmy Into - pojawiają się jej klienci na FM i oto ona Wycena gotowych mat grzejnych z termostatami: Parter: Kuchnia 18,4m2 - 2 x Mata grzejna MP1300 o mocy 1300W - 1281,00zł. Gabinet 9,7m2 - Mata grzejna MP1300 o mocy 1300W - 640,50zł. Komunikacja 6,93m2 - Mata grzejna MP900 o mocy 900W - 506,30zł. Łazienka 3,2m2 - Mata grzejna MP440 o mocy 440W - 329,40zł. Pom. gospodarcze 6m2 - Mata grzejna MP750 o mocy 750W - 445,30zł. Przedsionek 4,5m2 - Mata grzejna MP520 o mocy 520W - 366,00zł. 6 x termostat z programowaniem - 988,20zł. Razem - 4556,70zł. - 10% rabat = 4101,03zł. Wycena kabli grzejnych z termostatami: Parter: Kuchnia 18,4m2 - 2 x Kabel grzejny PG1300 o mocy 1300W - 976,00zł. Gabinet 9,7m2 - Kabel grzejny PG1300 o mocy 1300W - 488,00zł. Komunikacja 6,93m2 - Kabel grzejny PG900 o mocy 900W - 366,00zł. Łazienka 3,2m2 - Kabel grzejny PG440 o mocy 440W - 207,40zł. Pom. gospodarcze 6m2 - Kabel grzejny PG750 o mocy 750W - 317,20zł. Przedsionek 4,5m2 - Kabel grzejny PG520 o mocy 520W - 237,90zł. 6 x termostat z programowaniem - 988,20zł. Razem - 3580,70zł. - 10% rabat = 3222,63zł Jakże skrajnie mniejsza cena Pani od firmy z allgro dzwoniła dziś z zapytaniem dlaczego rezygnuje z ich usług i ... ma przysłać nową wycenę tym razem za same materiały i kolejne PILNE pytanie w którą wylewkę dać zbrojenie ?? bo przy kablach grzejnych wylewka jest 2 razy najpierw 4 cm wylewki kable i 5 cm wylewki a na to już końcowa podłoga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jokka 15.10.2009 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 i jeszcze jednoczy mogę kupić kable jednej firmya programator drugiej?czy to już z tego samego źródła musi być?POMOCY, bo PILNE Bardzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 15.10.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Witaj!! mi ogrzewanie podłogowe zakłada firma i ona kupuje materiał, więc osobiście nic Ci nie doradze ale moge podac Ci na priv nr telefonu do mojego wykonawcy Pan jest bardzo sympatyczny, mozesz sobie z nim pogadac i wypytać o te rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 15.10.2009 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 programator- raczej tej samej firmy, ale mozesz kupic innej firmy cos jak czasowy sterownik i to moze byc innej firmy, daj meila, podesle kartke jakiej my bedziemy do naszego kupowac...chcemy zegarowo tym sterowac!! zbrojenie w tą 2-ga wylewke, i my na kraty metalowe dawalismy kable i łaczylismy plastikowymi....hm...., zaciskami białymi- tak sie chyba zwie,...żałuje tylko że te kable nie dały się wyzej na górną warstwe betonu wyciągnąć.. dzwon jakbys cos potrzebowala, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts