Gość tam 04.03.2004 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 Panuje pogląd, że kocioł pracuje całą dobę . Tymczasem po ustawieniu żądanej temperatury w pomieszczeniu i określeniu pory grzania (u mnie 4.30-6.00 i 14.30-16.00) należy oczekiwać, że kocioł się włączy i robi to, ale tylko wtedy, gdy temp. pomieszczenia z programatorem jest niższa od zadanej (u mnie 20 st.C). W pozostałych okresach włączy się tylko wtedy, gdy temperatura spadnie poniżej DRUGIEJ zadanej temperatury - niższej (mam 18 st.C). Po pewnym czasie zapominam o grzaniu - czasami przypomina o tym ciepła podłoga w łazience, bo w zasadzie tylko tam, bezpośrednio po okresie grzania, łazimy na bosaka. Normalnie - często nie jestem w stanie ustalić, czy grzało czy nie, bo wbrew następnemu stereotypowi - podłoga nie jest ani gorąca, ani zimna -ma po prostu minimalnie wyższą temperaturę od otoczenia (max 2-4 st.C) i tego za cholerę nikt normalnie nie wyczuje I z tego powodu powstają mity o kurzu, żylakach i nadciśnieniu. Sorry za łopatologię, ale może ktoś skorzysta. PZDR tam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/12553-pod%C5%82og%C3%B3wka-samodzielnie/page/3/#findComment-255722 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts