ZeO 07.07.2009 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Witam serdecznie! Chciałem się podzielić moim problemem,bo szukam rozwiązania!A przy okazji jestem zielony w temacie.Bardzzzzoooo nawet zielony Dostałem w roku 2008 darowiznę w postaci domu z przyległymi pomieszczeniami gospodarczymi- 2szt- (mapkę prześlę dla zainteresowanych).Wszystko jest raczej w opłakanym stanie(tak mi się wydaje-moge zrobić i przesłać fotki jeśli ktoś chce zobaczyć). Mam zamiar przekształcić(jeśli to możliwe) większe pomieszczenie gospodarcze na mieszkanie oraz wyremontować dom(obecnie jest to dom parterowy-moim marzeniem jest dodać użytkowe poddasze). Nie znam się zupełnie na budownictwie i na prawie budowlanym. POMOCY!! Dzięki wielkie z wszelką pomoc-Zielony ZeO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 07.07.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Witam serdecznie! Chciałem się podzielić moim problemem,bo szukam rozwiązania!A przy okazji jestem zielony w temacie.Bardzzzzoooo nawet zielony Dostałem w roku 2008 darowiznę w postaci domu z przyległymi pomieszczeniami gospodarczymi- 2szt- (mapkę prześlę dla zainteresowanych).Wszystko jest raczej w opłakanym stanie(tak mi się wydaje-moge zrobić i przesłać fotki jeśli ktoś chce zobaczyć). Mam zamiar przekształcić(jeśli to możliwe) większe pomieszczenie gospodarcze na mieszkanie oraz wyremontować dom(obecnie jest to dom parterowy-moim marzeniem jest dodać użytkowe poddasze). Nie znam się zupełnie na budownictwie i na prawie budowlanym. POMOCY!! Dzięki wielkie z wszelką pomoc-Zielony ZeO Najpierw musisz określić czy ci się ten remont opłaca. W jakim stanie są fundamenty, dach, izolacje przeciwwilgociowe, czy nie ma grzyba, czy budynki są legalnie postawione i oddane do użytku. Jeśli choć jeden z tych elementów będzie wątpliwy - taniej będzie zburzyć niż remontować. Dalsze kroki (prawne) zależą od tego czy to będzie rozbudowa czy przebudowa (bez zmiany wymiarów zewnętrznych) czy tylko remont bez ruszania elementów konstrukcyjnych. Fotki jak najbardziej zrób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts