goodhope 07.07.2009 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Witam Nie bijcie świeżaka. Ale stoję przed poważnym dylematem. A tyczy on się łazienki. Obecnie co druga to łamany beż z brązem, albo odcienie szarości przebite jasnym kontrastem. A ja ...ubzdurałem sobie, że będzie to łazienka jasna.Być może trochę zajeżdżająca sklepem mięsnym ...ale cóż mój wybór. Decyzja na glazurę zapadła .Ma być to Paradyż Travena. Przełamana kawałkami mozaiki w tym samym kolorze. Oczywiście poler. Ale, by klimat sklepu mięsnego lekko oddalić, nie chciałbym korzystać z płytek podłogowych dedykowanych przez paradyż, ale upolować podobne, kolorystycznie i fakturą, ale w formacie co najmniej 45x45 i większym. I tu jest problem.Bo nigdzie takich płytek zlokalizować nie potrafię.W kroku desperacji, rozglądałem się pośród dostępnego u nas (południowa wielkopolska) chińskiego gresu. Ale niestety, każdy jest o ton, dwa ciemniejszy. Być może ktokolwiek z was, widział gdzieś gres, bądź płytkę poler podłogową w kolorystyce bardzo zbliżonej (białawej bardziej niż beżowej) do Traveny ? Przeszedł mi już diabelski plan, ale ..tu pytanie, czy nie zalatuje to zbytnią profanacją ?skorzystać z tej samej płytki ściennej paradyża i ułożyć ją w caro na podłodze ? (powierzchnia łączna łazienki ~16 m2).Obawiam się o trwałość, ale może ktoś z doświadczonych montażystów się wypowie ? dziękuję serdecznie za wszelkie sugestie i ...gratuluję wytrwałym doczytania tych marnych wywodów do końca.. pozdrawiamMariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 07.07.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Odwrotnie, owszem, ale ścienne na podłogę nie bardzo Nie są przeznaczone do takich obciążeń, mogą pękać, co z pewnością nie doda uroku podłodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majalu 07.07.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Kuknij sobie na forum wnętrza mieszkań na gazeta.pl, tam jest kilka łazienek jasnych, z biaółymi zupełnie kaflami, nie matowymi, ale też w połysku i wygląda pieknie. Ja niespecjalnie chciałabym białą łazienkę ze strachu przed wiecznym czyszczeniem, może niesłusznie, ale pieknie wyglądają. objerzyj tę kolekcjęhttp://www.paradyz.com.pl/Collection/bathroom/ebony-wood kolor bianco jest taką chłodną, lekko złamaną bielą, taka lekkok matowa powierzchnia kolekcja majolika, nie pamietam skąd ma płytki 20x20 i 10x10 z błyszczącą i szkliwioną bielą a skąd z tej południowej wielkoposlki jesteś? Jeśli z okolic Kalisza, to tę kolekcję ebony-wood na pewno można było niedawno jeszcze obejrzeć na wrocławskiej w saint-goben (od ulicy widać głownie ich wystawione dachówki), a majolike chyba na częstochowskiej tuż przy krzyżówce z bursztynową trasą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majalu 07.07.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 alem sierota, dopiero doczytalam, ze plytki definitywnie wybrane ale i tak odsyłam na foruma gazetowego, tam jest kilka białych łazienek i mozna dopytać co lezy na podłodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goodhope 07.07.2009 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 tak,okolice Kalisza. tak jak napisałem, ściany, zostały wytypowane. Jedyne czego poszukuję, to "dużego formatu podłogi", który nawiązywałby bezpośrednio kolorem i fakturą do Paradyża Traveny...albo rady, czy ktokolwiek stosował płytki ścienne na podłogę. dziękuję za te i potencjalne kolejne rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 07.07.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Tu masz 997 stron z płytkami, pooglądaj, może rzuci Ci się w oczy coś ciekawego: http://www.ceneo.pl/Plytki Szukajcie, a znajdziecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goodhope 07.07.2009 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 wiem wiem, wszyscy to znają problem w tym, że to te same oklepane fotki udostępnione przez producentów detalistom,spotykane w każdym sklepie internetowym. Aranżacja pod profesjonalną sesję zdjęciową potrafi czynić cuda. Poza tym ekran nigdy nie odda tego co jest na żywo. nie ma to jak wprawne oko forumowiczów, które potrafi wychwycić coś ciekawego z napotkanej wystawy w jednym, drugim czy trzecim sklepie, poszukując coś pod swój gust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 07.07.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Tak, ale mało kto po przegalopowaniu po iluś sklepach, po obejrzeniu setek "eksponatów" ma jeszcze trzeźwy umysł, a nie mętlik w głowie i potrafi zapamiętać nazwę producenta jednej z wielu, wielu oglądanych płytek Przynajmniej ja po takiej eskapadzie byłam wymęczona jak koń po westernie i zawsze miałam jeszcze większe objawy fixum-dyrdum oraz oczopląs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.07.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Notesik i telefonik z aparatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 07.07.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Ja już na szcęście ten etap mam za sobą, ale dobrze pamiętam ile wysiłku mnie to kosztowało. Kilkakrotnie wybrane w mozole płytki, które wywołały błysk w moim oku nie były już produkowane. Zdarzyło się też, że owszem, produkowane były, ale cena była dla nas zaporowa Szczęśliwie mam to już za sobą, le szczerze współczuję tym, którzy z wyborem się borykają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 07.07.2009 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Notesik i telefonik z aparatem Najlepszy sposób tylko w obi trzeba uważać, mnie zabronili robić zdjęcia.. a przecież łatwiej pstryknąć dajmy na to płyteczkę i potem karteczkę z ceną niż wszystko przepisywać... Widocznie musiałam wyglądać na szpiega z konkurencji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamanatki 19.07.2009 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Z jasną podłogą niestety nie pomogę. A czy ktoś rozważał ciemną podłogę do tych płytek? Boję się sprzątania na jasnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 20.07.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Ma być to Paradyż Travena. Przełamana kawałkami mozaiki w tym samym kolorze. Oczywiście poler. ...skorzystać z tej samej płytki ściennej paradyża i ułożyć ją w caro na podłodze ? (powierzchnia łączna łazienki ~16 m2). Obawiam się o trwałość, ale może ktoś z doświadczonych montażystów się wypowie ? A nie chcesz tych płytek na podłogę Pardyża z tej samej serii? Czyli Travena na ścianę a Trovan na podłogę? Ja tak mam (ale jeszcze z moim ulubionym brązem Mogano ) i wygląda to naprawdę dobrze. Przy czym nie mam podłogi caro bo mi się taka nia podoba ale wiadomo, że to już rzecz gustu. Płytki ściennej bym nie dawała na podłogę bo może np. pęknąć lub szybciej się ścierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamanatki 25.07.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Odpowiadam na własne pytanie postawione powyżej (jakby ktoś inny szukał informacji) - do Traveny i Mogano pasuje na podłogę płytka VIVES SLAB-R w kolorze wenge (jeśli ktoś szuka ciemnej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts