Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wolny czas z rodziną

sofie

Recommended Posts

Jak spędzacie wolny czas z rodziną, rodzicami, dziećmi? My mamy blisko nad jezioro, latem raczej unikam wycieczek do lasu (pełno komarów). Często też zostajemy w domu i grillujemy w ogródku. Szukam inspiracji, żeby uprzyjemnić sobie i rodzinie ten wspaniały, gorący okres, zanim znowu będziemy zmuszeni zimować w domu.

Siedzimy przed kompami i czytamy Forum Muratora. W międzyczasie wyjeżdżamy na wakacje, a tak poza tym to pracujemy, pracujemy i tego wolnego czasu zbyt wiele nie mamy...

A przeciwko komarom wystarczy się posmarować repellentem/najeść witaminy "B" lub czosnku 8)

Inspiracji powiadasz szukasz - hmmm - niewesoło tam u Was...może kupcie rakietki do badmintona, albo rowery - może w statki pograć, fajnie się też z współmałżonkiem na gadu rozmawia - wiesz - sieci P-P (pokój-pokój).

Dzieci można robić - fajne zajęcie :wink:

aleś mnie wyczaiła Daga, ja tu tak sporadycznie... poza tym dopiero wróciłem do chaty po kolejnych wojażach, tym razem Szwecja z moimi dziewczynami, fajnie było, Grona Lund, karuzele, kolejki górskie, jazda promem przez Bałtyk - masz pojęcie - ja jako pasażer z tłumem "niewiernych" he he...a w domu - jak to w domu, brak czasu na wszystko, wyobraźcie sobie dzisiaj koleżanki mojej Szanownej z córkami, plus my, czyli ja i moje trzy baby - babów naokoło jak mrówków, a ja tylko latałem i nalewałem - czasem można by było pozazdrościć komuś, kto nie ma pomysłu co zrobić z wolnym czasem - ale dobrze jest mieć grono wypróbowanych przyjaciół ;)

... Klikamy z palucha...

nioo, też lubię klawiaturkę, nawet w grach i innych takich...pozostałości jeszcze z czasów przedmyszowatych (DOS...te rzeczy ;)

Ale ale - Założycielko wątku - czy już się zainspirowałaś?

Ja ostatnio kupiłem dziecku komplet do badmintona i łoimy przed domem :)

Starsza się już wprawdzie o mieszkanie dopomina, mam nadzieję, że jak już co do czego przyjdzie to będzie zabawa z urządzaniem - cała ta wiedza nabyta na FM...

:roll:

Ostatnio na tapecie truskawki...smażenie, słoiczkowanie, robienie nalepek na słoiki - jest co robić...naprawdę nie macie pomysłów na spędzanie wspólnych chwil?

Albo po prostu usiąść razem w ogrodzie i się cieszyć życiem, na niebo popatrzeć, ptasząt posłuchać (albo sąsiada z kosiarką...), porzucać się piłką...catch the moment ;)

No dobrze. Ja też się zdyscyplinuję. Mojemu bratankowi na urodziny kupiłam zestaw do gry w bule (boules, petanque) taki specjalny dla dzieci (kule są mniejsze i lżejsze). Sama się kiedyś zainteresowałam ta grą, potem zaraziłam brata z żoną, więc teraz grywają z dziećmi.

... kupiłam zestaw do gry w bule (boules, petanque) taki specjalny dla dzieci (kule są mniejsze i lżejsze)...i.

Ooo - fajne! przy okazji, jutro lecę kupić strzałki (darts), na tarczy opcjonalnie można umieścić portret nielubianej osoby (np. sąsiada od kosiarki w niedzielne popołudnie ;)