Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wanna RIHO -ktoś posiada?

gospie

Recommended Posts

Witam! Mam wannę Riho Geta - narożna, nieduża chyba 160x90. Nie używam, bo jeszcze nie mieszkam, ale jest już obudowana i bardzo mi odpowiada. Akryl gładki, wydaje się być b.dobrej jakości (zresztą zaprzyjaźniony sprzedawca polecał Riho właśnie z tego powodu). Fachowiec w trakcie prac też nie miał żadnych problemów. Może wieczorem zrobię jakieś fotki i wrzucę do obejrzenia...

Mam wanne Riho Lima w pierwszym mieszkaniu (tzw. panieńskim). Cena jest przystępna ale wcale nie oznacza to że ta wanna jest kiepskiej jakości. Mogę ją z czystym sumieniem polecić. Użytkuje się bez zastrzeżeń. Woda świetniej spływa z rantów po jej zaokrąglonych bokach. Duży plus to to, że po obu stronach ma wyprofilowane podparcia i dzięki temu wygodnie mogą się kąpać dwie osoby. Ma dość małą pojemność ale to akurat uważam za plus ponieważ przez to oszczędza wodę (mniej wody aby ją wypełnić).

Zdjęcie można zobaczyć w tym wątku:

http://forum.muratordom.pl/biale-plytki-lazienkowe-widzial-ktos,t150297.htm

łazienka różowo-biała, trudno jej nie zauważyć ;)

Ja właśnie niedawno kupiłam wannę Riho Lima 160cm (chociaż chciałam Lusso, ale nie mieściła się do mojej mikroskopijnej łazienki :). Wygląda nieźle, tworzywo też całkiem całkiem (jakoś nie odstaje jakoścowo od tych dostępnych w sklepach). zobaczymy za jakiś cza jak się będzie użytkować. Tylko mała uwaga - ta wanna ma bardzo długie boczki, tzn. szerokie półki dookoła, przez co w środku jest węższa i sporo krótsza niż to wynika z jej wymiaru. 160-tka to jest minimum długości w 150-tce trzeba podkulać nogi (wiem, bo zamówiłam 150 najpierw, i czywiście musiałam zwrócić :). A Lusso jest boska, widziałam na żywo,jak ktoś ma miejsce (wanna min. 170cm), to brać tylko ją

Ja posiadam wannę Riho Lima. Na razie użytkowałam raz więc nie mogę za bardzo się wypowiadać co do trwałości.

Radzę tylko zwrócić uwagę, że odpływ nie jest na środku wanny, tylko w wannie 160 jest w podziale 85/75. Miałam z tym lekki kłopot, jak się okazało, że kafle są ułożone pod symetryczny odpływ:/

U nas stoi jeszcze nie zamontowana RIHO LIVORNO - jako alternatywa dla LIMY,ktora okazala sie bardzo wąska, livorno zas posiada symetryczne podłokietniki które nas skusiły - zakup w ciemno przez net.

Wydaje się być OK....(chociaż patrząć od spodu, scianki w narożnikach prześwitują, jest tam zdecydowanie mniej włókna szklanego, oby nie odbiło sie to na jakości)

;)