krs 08.07.2009 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Witam.Mam zamiar urządzić strumyk spływający ze skarpy w ogrodzie. Nie mam (i nie chcę mieć) oczka wodnego - woda miałaby spływać do zakopanej w ziemi i zamaskowanej beczki. Strumyk miałby ok. 5 metrów długości. I wreszcie pytanie. Jakiej pojemności powinna być taka beczka? Czy 150 litrów wystarczy? Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 08.07.2009 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Jak ktoś zrobił taki strumyk to chętnie podpatrzymy też nie chcę mieć oczka wodnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 08.07.2009 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Musisz pomyśleć o ty że woda w tym strumyczku będzie parowała i te 150l może być zbyt mało. Chyba że pomyślisz o czymś takim jak w spłuczce że wraz z ubytkiem wody będzie automatycznie dopuszczana z wodociągu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 08.07.2009 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Pytania :- jakiego przekroju jest strumyk ( czyli jaką przewidujesz objętość ?- jaką pompę zastosujesz ?Ciek ok. 20 cm szer., 10 cm głębokości i 500 cm długości daję objętość 0,1 m3, tj. 100 litrów. po zatrzymaniu pompy owe 100 litrów musi "schować" się do beczki...150 l to raczej mało...PzdrJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krs 08.07.2009 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 20 cm szerokości i 10 cm głębokości to dla mnie strumień Chodzi mi raczej o strumyczek. Zacząć ma się ok 40 cm wys i 20 cm szerokim wodospadem a potem woda ma spływać wąskim strumyczkiem po kamieniach. Zadałem pytanie o beczkę 150 l, bo taką mam i oczywiście wolałbym nie kupować następnej. Ale jeśli uważacie że to za mało, to nie będzie innego wyjścia... Jaka zatem Waszym zdaniem jest "bezpieczna" pojemność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts