Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Warunki na podpięcie wody a koszta PARANOJA. 800zł lub 0zł

Recommended Posts

Hm za przyłącze zapłaciłem 2 koła, za odbiór chyba 60 zł . Osobiście to chętnie bym te 800 zł zapłacił i niech robią.

kolego u mnie 800zł kosztują warunki przyłącze na własny koszt się wykonuje lub bierzesz kogos od nich bo jak sobie spuścisz wodę z wodociągu?

wody z wodociągu się nie spuszcza tylko stosuje się samonawiertkę

W poniedziałek udam się tam jeszcze raz i poproszę o papierowa wersje , kosztów opłaty warunków i skąd się to wzięło

Od tego proponuje zacząć. Mi jeżeli ktoś każe płacić to zawsze pytam - Co otrzymuje w zamian? W odniesieniu do kontaktów z urzędami - dodatkowo drugie pytanie - na jakiej podstawie żąda się opłaty?

Bez rozpoznania tematu ciężko coś podpowiedzieć.

witam.. u mnie dokładnie tak samo 800zł za partycypacje w kosztach budowy sieci kanalizacyjnej co sie tyczy zaś opłaty adiacenckiej to kazałem sobie na piśmie napisać że jeżeli będę partycypował w tych kosztach to taka opłata nigdy nie będzie pobierana .. w pierwszej odpowiedzi dostałem że ta opłata 800zł jest ,,na poczet" w.w. opłaty gdy się na nie zgodziłem bo na poczet to sobie mogą... i wole płacić tę opłatę adiacencką bo zapłacę ja raz niż teraz partycypować w kosztach a potem płacić drugi raz otrzymałem odpowiedź że jestem pierwszym który tego żąda ale ją w końcu dali. co będzie dalej zobaczymy.pozdrawiam