Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

tylko dla pań:durne pomysły facetów na urządzenie mieszkania

aniaitomek

Recommended Posts

Pomocy!!!

Oczyma wyobraźni widzę naszą piękną sypialnię w stylu "drapieżnym": tapeta a'la skóra z zebry, czarno-czerwona satynowa pościel ....

A mój facet mówi, że chce pare haczyków na ścianie na wieszanie używanych ciuchów, które jeszcze może kiedyś założy, bo zbyt wielkim wysiłkiem jest ich powieszenie na wieszaku i schowanie do szafy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Że po to budujemy dom, żeby mieć swobodę, luz........

Lenistwo, niechlujstwo czy po prostu facet?

• Odpowiedzi 793
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Do wieszania ciuchów, to chyba lepsza garderoba niż sypialnia 8)

:wink:

tylko, że w garderobie, z tego co mi wiadomo, też ciuchy wiesza się na wieszak a potem wieszak na drążek, a tu chodzi o odwieszenie ciucha jak ścierkę kuchenną, ciach i po sprawie....

To na kawałku wolnej ściany w garderobie przymocuj mu deskę z gwoździami i niech ma co lubi :lol: :lol: :lol:

To co napiszę-nie dotyczy mieszkania ale ogrodu.W zeszłym roku moja durniejsza połowa powiesiła na młodziutkiej jabłonce sztuczne jabłko :o .Że niby tak ładniej :lol: :lol: :lol: Śmialiśmy się do łez oboje bo durniejsza połowa ma na szczęście poczucie humoru.

cieszynianka-z dechą w garderobie to niezły pomysł :D

To co napiszę-nie dotyczy mieszkania ale ogrodu.W zeszłym roku moja durniejsza połowa powiesiła na młodziutkiej jabłonce sztuczne jabłko :o .Że niby tak ładniej :lol: :lol: :lol: Śmialiśmy się do łez oboje bo durniejsza połowa ma na szczęście poczucie humoru.

cieszynianka-z dechą w garderobie to niezły pomysł :D

Potrzeba matką wynalazków :wink:

tylko, że w garderobie, z tego co mi wiadomo, też ciuchy wiesza się na wieszak a potem wieszak na drążek, a tu chodzi o odwieszenie ciucha jak ścierkę kuchenną, ciach i po sprawie....

Kup mu taki przestawiany wieszaczek i niech sobie wiesza. Byle nie kolekcjonował.

Już po tytule się pokulałam :D :lol:

Dziewczyny! jak luz i swoboda to bez ograniczeń!! Co tam gwoździe na jakiejś desce! Bezpośrednio w ścianę niech sobie wbija! zawsze pod łóżkiem zmieści się młotek i trochę zapasowych gwoździ, jakby te wbite "się skończyły" :D i tylko nie mówcie, że pod łóżkiem młotka nie powinno się trzymać :D

Mnie zawsze bawią męskie dysputy nad wynalazkiem typu "dowoziciel zimnego piwa z lodówki w miejsce docelowe czytaj przed tv lub komp" i oczywiście, żeby był zintegrowany z pilotem do tv, dvd, kina domowego i całej reszty :lol:

Ale ja nie przewiduję garderoby w sypialni, planuję dużą szafę - dwuczęściową, osobne drzwi dla mnie i dla niego, żebym mogła otwierać swoją i nie musieć patrzeć na kłębiące się łachy małża...

Już myślałam, ze postawię parawan i na nim jakiś haczyk, małż będzie wieszał, wieszał....a jak się parawan przewróci, to będzie znak, że miarka się przebrała i trzeba posprzątać...;-)

Odnośnie naprawiania kwiatków, mój brat kopiąc piłkę złamał mamie kwiatek - odpadła jego 'główka' czyli ta cześć z płatkami, więc włożył wykałaczkę w łodyżkę a drugi koniec wbił w tę główkę i spoko kwiatek jeszcze trochę "pożył" ;-)

mój za to wymyslił, aby w przedpokoju na dole i w korytarzu na górze porobic pawlacze :o no bo wiesz kochanie garderoba, szafy, garaz 60 mkw. to za mało - nie ważne ze połowa szaf stoi do tej pory pusta. NIE ZGODZIŁAM SIĘ ....,ale szalk mnie trafia jak przyjedzie teściowa (u niej mnóstwo pawlaczy, ale ok mieszka w bloku) mówi "jakies pawlacze by Wam sie przydały :evil:

w naszej nowowyremontowanej łazience (juz kilka lat temu) małżowin wymyślił sobie gazetownik - żeby za każdym razem nie musiec w pokoju szukać czegoś nowego do czytania w pokoju... Gazetownika nie wynegocjował ale co z tego skoro gazety leżą teraz na podłodze. facet to facet...

ja o gazetowniku w łazience, przynajmniej jednej to myślę na serio... wkurza mnie do granic wieczne wynoszenie z łazienki gazet i książek..., mój synek niestety w tym względzie idzie w ślady ojca, siedząc na nocniku zawsze musi mieć książeczkę do oglądania...

pomyślałam, że zrobię gazetownik na ścianie, trójdzielny, jedna część dla facetów dużych, druga dla małych a trzecia dla pań, ta ostatnia pewnie zawsze będzie pusta. ;-)

usmiałam się do łez :lol: :lol:

teraz ja:

1)zadecydowaliśmy że hydrofor umieścimy na zewnątrz domu w studni. Pytam się a po co tak głęboko i dlaczego tak go z boku tych kręgów umieścił???; odpowiedż - wymierzyłem sobie, że tu idealnie zmiesczą się 2 skrzynki piwa, będą zimne i pod ręką :o struchlałam.

2) w wynajetym mieszkaniu pod moją nieobecność poprzestawiał meble, przyjeżdzam wielki, zdobyczny narożnik prawie na środku pokoju, pyatm dlaczego tak??? odpowiedź- ty się nie znasz ,wszsycy mają meble przy ścianach porozkładane a tak jest orginalnie :o z ową orginalnością męczyliśmy się 2 miesiące, zkapitulował jak poraz 6 walnął się o kant narożnika.

3) muzyka i światło w łazience :lol: . miałam takie podłączenie, że jak się zapalało światło to natychmiast włączało się radio-wiecie tak jak wentylator :lol: , więc nie było mowy o poleżeniu w wannie i relaksie.

świetny wątek....my się wykańczamy więc codziennie mam rózne "mądre" pomysły jak udoskonalić nasze codzienne funkcjonowanie :wink:

tak sobie myślę i myślę i poważna durnota męża mojego mi do głowy nie przychodzi, ale... wymyślił sobie że najmniejszy pokój na poddaszu będzie dla dziecka (przyszłego) a największy ponad 20 m będzie... no właśnie nie wiadomo po co stał pusty. No i nieśmiertelny spór o układanie kafli , tzn. ja jestem za prostym ułożeniem w kądym pomieszczeniu równolegle i prostopadle do ścian, a on w karo :x