Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No to, zeby nie był, że jestem taka pogrążona przez mojego małża, to dodam, że poza swoimi fanaberiami z tymi haczykami wcale ze mną nie dyskutuje na temat urządzenia domu, ja mówię będą ściany białe, on mówi ok, ja: tu będzie szafa, on ok., ja kupuję kafle do łazienki, on ok.... totalne zawierza w mój dobry gust ;-)
  • Odpowiedzi 793
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mój dostał specjalnie dla siebie garderobę - tak, tak nie dla mnie tylko dla niego - będzie miał gdzie trzymać płyty i kupione dvd z filmami (zbierał przez kilkanaście lat to się uzbierało i zbiera dalej) -

na moje: a ta druga ściana będzie na Twoje ubrania

mówi: no jak to tak, a jak się wszystkie płyty nie zmieszczą?

ja: to będą ładnie zapakowane w pudełkach katalogowo na strychu

on: jak to??!!, zwariowałaś??!! M-O-J-E płyty w takim miejscu?

ja: a ciuchy gdzie?

on: nooo, gdzieś się upcha...

ja: upcha ?, będą pogniecione, zatęchłe (myślałam o strychu hehe)

on: no to co, przecież SIĘ UPRASUJE (się, pomyślałam, te SIĘ to moje ręce buuu)

dodam, że gazetnik w łazience będzie dla mnie :lol: 8)

a ja się zmieszczę w drugiej garderobie z syna rzeczami, bo i tak układam je sama po praniu.

No to, zeby nie był, że jestem taka pogrążona przez mojego małża, to dodam, że poza swoimi fanaberiami z tymi haczykami wcale ze mną nie dyskutuje na temat urządzenia domu, ja mówię będą ściany białe, on mówi ok, ja: tu będzie szafa, on ok., ja kupuję kafle do łazienki, on ok.... totalne zawierza w mój dobry gust

:lol: :lol: nie tłumacz się :) temat jest jasny chłopaki tu nie zaglądają :wink:

Kup mu takie coś i po problemie:

http://www.akant-stylmeb.pl/galerie/l/lokaj-wieszak-stojacy_4496.jpg

Dzięki, za mało haczyków, za mało łachów się zmieści, reszta będzie leżała na krzesłach, fotelach, podłodze...

Po wywiadzie przeprowadzonym w pracy stwierdzam, żę to przypadek nieuleczalny!!!!

A może jednak jakiś facet się wypowie?

Dzięki, za mało haczyków, za mało łachów się zmieści, reszta będzie leżała na krzesłach, fotelach, podłodze...

Bez jaj! To ile razy zamierza chodzić w tych samych rzeczach bez prania?

Czytałam wypowiedź dziewczyny, która się popłakała gdy wróciła do domu a tu małżonek pomalował na ciemny brąz rurę od kaloryfera biegnącą przez sam środek bielusieńkiej ściany. Tłumaczył że to dla ozdoby:)

Mój mąż zaproponował, aby na drzwiach do spiżarki były półeczki na przyprawy w słoiczkach itp...

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/hj/ad/aytd/xF6LmV8BbC7uOaKOtB.jpg

Super pomysł :lol: gdyby nie fakt, że drzwi sa suwane... :D

Mój mąż zaproponował, aby na drzwiach do spiżarki były półeczki na przyprawy w słoiczkach itp...

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/hj/ad/aytd/xF6LmV8BbC7uOaKOtB.jpg

Super pomysł :lol: gdyby nie fakt, że drzwi sa suwane... :D

a to ponoć my nie mamy wyobraźni przestrzennej ;)

leNowak dawaj, dawaj :lol:

Wątek genialny!!

Półeczki na drzwiach suwanych, brązowa OZDOBNA rura na białej ścianie, wymierzanie hydroforu, żeby się pifko zmieściło... po prostu brak słów, żeby wyrazić podziw i szacunek dla fantazji naszych facetów! :D :D :D :D :p :lol: :D

Mój mąż, teraz, w okresie przejsciowym, gdy nasza garderoba "się robi", obwiesza regał z książkami, swoimi koszulami, które "mozna jeszcze z raz założyć, przed wypraniem" :D Ale wiecie? Ulżyło mi kiedy dowiedziałam sie, że w tym względzie mój mąż oryginałem nie jest;-)

Jestem szwagierką takiej osoby, która zrezygnowała z podłączenia umywalki w pomieszczeniu wc, do wody, bo ta umywalka świetnie jej służy za gazetownik :D Odkąd mój Siostrzeniec nauczył sie czytać, myślą nad zmianą umywalki na większą 8)

Mój Tomek ostatnio mi oznajmił, że on ma pomysł na ściany w sypialni (żebym nie narzekała, że wszystko na mojej głowie) - super tapeta - w niedźwiadki łowiące pstrągi. Do teraz nie wiem czy smiac się czy płakać :p :cry:

Bez jaj! To ile razy zamierza chodzić w tych samych rzeczach bez prania?

No jak to ?? Raz :):) i będzie wisieć aż żona zabierze do pralki :)

Mimo zakazu zajżałem ...

Czy można pochwalić się włąsnymi durnymi pomysłami? :)

Pozdrawiam, Leszek

Czekamy z utęsknieniem

...Super pomysł :lol: gdyby nie fakt, że drzwi sa suwane... :D

Poległam

A mój facet mówi, że chce pare haczyków na ścianie na wieszanie używanych ciuchów, które jeszcze może kiedyś założy,

mój je kładzie na podłogę przy łóżku :roll:

znaczy ciuchy które zakłada na co dzień

jak się rano koncepcja zmieni co do ubioru leżą tam sobie grzecznie :roll: i czekają na swój czas

gdy padło pytanie - jak grube ścianki działowe z k-g stawiamy na poddaszu mój mąż obdzwonił sklepy z mat. budowlanymi z zapytaniem, jakie profile mają najgrubsze. w odpowiedzi na pytanie dlaczego objaśniono mi, że nie chce słyszeć jak jego córka będzie sex uprawiać ( córka - obecnie 2,5 roku 8) ). Dodam, że my sypialnie mamy wymurowaną z bloczków 24 cm :wink: i tylko 3 pomieszczenia są z k-g 8)

poza tym non-stop zadawane są mi pytania w stylu "kochanie, a jaki kolor będziemy mieli......"- tu następuje objaśnienie o które pomieszczenie chodzi ). gdy zaczynam się produkować ( niezależnie od tego, jaki kolor wymyśliłam ) zawsze dostaję odpowiedź "no tak, ty to najlepiej wszystko zrób brązowe " :p :p :p

Więc: (zaczynając niepoprawnie)

1. Wymyśliłem kominek w salonie (mieszkanie - 7piętro) - trochę niezgodne z prawem i moja 2 połowa wogóle nie chce o tym słyszeć (choć kominek wogóle by chciała)

2. Rekuperator umiejscowiłem w kuchni - zamiast kilku szafek podwieszanych - ale było gadania - koniec końców reku wylądował w przedpokoju ... :)

wkrótce cdn ....

Brama wjazdowa-2 słupki betonowe (jeszcze niewykończone).Mówię:

-marzą mi się takie 2 duże,metalowe albo żeliwne kule ,wieńczące te słupki

-mam pomysł!Mój znajomy ma kule do kręgli na zbyciu-tanio!przywiozę je!

-nawet mi się nie waż :evil: