Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

tylko dla pań:durne pomysły facetów na urządzenie mieszkania

aniaitomek

Recommended Posts

zasłonić okiennicami i styropianem okna .......hm

dosc dziwaczny pomysl.

na takie pomysly moje szczescie nie wpada, bo lubi przestrzen i swiatlo. wlasnie w zwiazku z tym oddalam swoj garaz i przerobimy go na kuchnie a z kuchni zrobimy jadalnie.

komin nie bedzie natomiast sluzył do kominka, tylko wedle zyczenia mojego małża, obudujemy go i poszerzymy żeby plazma sie zmiescila.

dobrze ze zgodzil sie na plazme 48cali, bo mial w planach 58cali. i chcial ją na schodach zawiesić i wtedy "oszczędzilibyśmy" na barierkach do schgodów.

• Odpowiedzi 793
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ostatni pomysł mojego:

dziecko chore, więc trza rosołek ugotować. Myślę se, super, bo mi też się przyda. Udka zamrożone, a że ich za dużo było - jakieś 10 sztuk - to szanowny małżonek wziął se tłuczek do mięsa :o i w powietrzu postanowił udka rozdzielić :o :o - i miałam się nie odzywać bo on dobrze wie co robi... Efekt? metalowy tłuczek wylądował z całej siły na kciuku m... polała się krew... palec trochę zmiażdżony a szanowny mąż mówi że zaraz zemdleje...od widoku krwi i bólu. Od tygodnia nic nie robi, bo przecież całej ręki nie ma...

A żeby było ciekawiej - 13-tego grudnia to było :lol:

A no to mi się też przypomniało. Mój przecinał w garaży siekierą resztki jakichś łat pozostałych z budowy. Jedna była grubsza. Walnął siekierą, która weszła w drewno na 1/3 grubości. Walnął drugi raz, ale trafił w inne miejsce z podobnym skutkiem. Stwierdził, że tak to może sobie ciapać do jutra. Ustawił łatę na skos, opierając o podłogę i pieniek i postanowił ją przełamać w naciętym miejscu

uwaga

skacząc na nią.

Jak pomyślał tak zrobił. Łata nie pękła, zasprężynowała lekko i oddała. Mąż gruchnął miedzy stojące za nim sprzęty zahaczając uchem o taczkę. rozwalił sobie ucho i złamał chrząstkę w małżowinie. Zrobiłam mu śliczny opatrunek a moja mama poprosiła o namalowanie słoneczników.

Dobrze, że tylko tak się skończyło.

JoShi

Twój mąż to prawdziwy zdolniacha.

Ja aż się boję co będzie jak mój zacznie na swoim robić. Narazie kolekcjonuje narzędzia. Pomagaliśmy znajomym od pierwszego pustaka, tylko że mój głównie przy grilu a ja tańczyłam z młotkami, wałkami i widłami, bo ona jak się za coś łapał to zawsze poraniony wracał do domu. Co to będzie ............brrr

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Pomysł może nie durny, ale bez czytania opisu zdjęcia wiadomo, że faceta...

http://czterykaty.pl/czterykaty/3292000,74395,7016750.html?b=http://czterykaty.pl/czterykaty/0,74395,,1_1_1.html?PageNumber=12&PageStep=0

Może macie jakieś ciekawe rozwiązania na ksiązki i gazety w łazience, tak aby nie szpeciły i nie psuły całego wystroju tego pomieszczenia?

A my w sypialni mamy bieżnię -służy jako wieszak na sweterki (mój maż ma ich 100 !!! ). Jakieś inne urządzenie do mięśni nóg - to wieszak na spodnie.

Natomiast abym nie chodziła do garażu i zaglądała ,co on tam ma , to wymyślił sposób na mnie - powiedział ,że widział tam szczura. I wiadomo, nie pójdę tam za żadne skarby świata. Nazywam to metoda na szczura. Ciekawe kiedy powie ,że w łóżku go widział ?

A ja mu powiem ,że w lodówce też widziałam !!!

Witajcie!

Po weekendowej lekturze tego wątku postanowiłam napisać. Inspiracją był oczywiście mój mąż. Po wspólnym czytaniu mój ślubny zapytał:

- A ty co o mnie napiszesz?

- A skad wiesz że napiszę? - odrzekłam

Uśmiechnął się tylko. Nie mogę go zawieźć więc piszę.

Małżonek mój uważa za świetny pomysł trzymania motoru - o pardon motocykla (i tu by mi się oberwało) w salonie i tak sobie na niego patrzenie.

Druga sprawa: ława zrobiona z bloku silnika i na to szkło - to bym jeszcze przeżyła, ale "moje szczęscie" trzyma kanapy od duzego fiata w garażu z myślą o wstawieniu ich do naszego nowego domku. Powiedziałam mu że to świetny pomysł - niech wstawi do garażu i będzie na nich odpoczywał przy majsterkowaniu. Oburzył się że przecież się tam nie zmieszczą. Zapomniałam nadmienić że to są dwa komplety kanap i foteli od duzego fiata. Jest zagorzałym fanem polskiej motoryzacji. Ja to szanuję ale w salonie to inne kanapy będą stały.

Jeżeli chodzi o stare płyty i kasety a nawet taśmy szpulowe to obydwoje mamy świra na punkcie muzyki i napewno znajdzie sie dla nich miejsce po przeprowadzce.

Poza tym mój mąż jest super i własnoręcznie buduje dla nas dom myśląc i przewidujac prawie wszystko. Problemów z bałaganem też nie mam, więc w sumie co tam kanapy od duzego fiata...

To się uśmiałem jak te posty poczytałem...

Boże niektórzy to mają pomysły ale że w przyrodzie równowaga jest to i one też brakiem fantazji nie grzeszą (żonka jak coś czasem wymyśli to nie ma co zbierać) i dzięki temu jest nam wszystkim weselej przy tej budowlanej mordędze :lol:

Pozdrowionka dla wszystkich!!!

Rany , dlaczego ja tu wcześniej nie trafiłam????!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Historia ze śmierdzącym szczurem w składziku juz wcześniej mnie rozwaliła, ale teoria o szczurzych zwyczajach powaliła mnie na łopatki!

Dawno sie nie popłakałam ze śmiechu! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szczur się mumifikuje, jak to mój mąż powiedział. W telewizorni tezę głosił inteligent jakiś, że pierwszy szczur idzie na zwiady, wraca po następne jak jest bezpiecznie. Jak nie wróci, to znaczy że jest nieciekawie, a jak który zbłądzi i zwłoki znajdzie, to ucieknie!

- Mężu, ty myślisz, że one są aż tak głupie? :evil: A jak im przyjdzie ochota zmumifikowane ciało oglądać i będą tu latać, jak ludzie do Egiptu?

- O tym nie pomyślałem! :oops: