Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

tylko dla pań:durne pomysły facetów na urządzenie mieszkania

aniaitomek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 793
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przepraszam, nie hamowniki, a hamownie

aaaaaaa...hamownia :D:D:D i wszystko jasne :D

...Teraz natomiast myśli o wstawieniu kanapy do garażu, bo twierdzi, że zimą będzie relaksował się patrząc na motor.

Nieśmiało poprę :D:D:D Ja bym nawet i w salonie mogła mieć :D

kurna przecie to marzenie kazdego faceta i dwojakiego zastosowania ..tobie tez sie przyda 8) :lol:

doooobre :D:D:

...Wiem juz, co powinno byc w takim domu, ale na Forum nie powiem. :p

a może jednak :D:D :D

heheh... Turlam się po podłodze ...

No genialne, ale radzę nie pokazywać mężom;) bo jeszcze wpadną na podobny pomysł :lol:

nie pokazywać, nie pokazywać....ćwiczę silna wolę .........................

Mój małż jest kochany, poza tym trzeba mu wszystko tłumaczyć jak dziecku.

Wczoraj sobie machał pędzelkiem a ja zasuwałam fizycznie - pot ze mnie się lał strumieniami, bo chciałam żeby chociaż front domu zaczął przypominać uroczy wiejski domeczek z kwiatami itp. więc w związku z tym zabrałam się za równanie, przekopywanie itd.

Do tego celu używałam łopaty, grabi i... ciężkiej budowlanej taczki. Przed domem zostało na wierzchu sporo gliny z wykopu i jak jest mokro to bajoro i woda do kostek, więc przekopałam glinę i zaczęłam taczką dowozić i rozkładać na kilka kupek karpy trawy z ziemią (to co mi zostało z porządków przed domkiem). Mój luby wyszedł na ganek zażyć słoneczka, no to ja sobie gadam że teraz będzie chociaż można spokojnie przejść.

A on patrząc na zrobione przeze mnie kupki i na mnie ledwo dyszącą, wypalił: ja na to samochodem nie wjadę !!

A ja mówię, że chyba sobie zamalował tym pędzlem w czoło bo te kupki to ziemia z trawą i to do rozplantowania na równo, po czym wręczyłam mu grabie i sobie poszłam. Jak wróciłam to kupki były zrównane i się zrobiło bardziej przyjemnie.

Sorki za tak długą opowieść ale czarno widzę wszelkie prace ogrodowe, mąż mieszczuch od dziada pradziada :roll:

Mój slubny wymyślił sobie rurę strażacką z poddasza na parter - co by nie biegać w dół po schodach, bo to niebezpieczne i zbyt długo trwa :o

o kurde mój tez o tym niedawno wspomniał, tym bardziej, że młodszy syn ma świra na punkcie strażaków... rozmumiem, ze wchodzenie na piętro odbywałoby się tradycyjnie po schodach..

Mój slubny wymyślił sobie rurę strażacką z poddasza na parter - co by nie biegać w dół po schodach, bo to niebezpieczne i zbyt długo trwa :o

o kurde mój tez o tym niedawno wspomniał, tym bardziej, że młodszy syn ma świra na punkcie strażaków... rozmumiem, ze wchodzenie na piętro odbywałoby się tradycyjnie po schodach..

wchodzenie tradycynjie po schodach, ale te w swej konstrukcji juz raczej tradycyjnymi nazwać nie można :lol:

i tak mnie zastanawia, czy ci nasi panowie, to musza sie synami zasłaniac ? nie łatwiej powiedzieć, ja chcę bo...lubię, podoba mi się , takie mam marzenie..... :roll:

Mój mąż króluje w wymyślaniu elementów wyposażenia których n i e m a ! A potem każe mi przekopywać internet w poszukiwaniu tychże. Np wymyślił wielką półokręgłą kabinę w komplecie z brodzikiem w postaci tuby (szyba miała mieć jakieś 240 cm)- podobno gdzies kiedyś cos takiego widział!. Potem szukałam gotowej podwieszanej szafki pod gigantyczną umywalkę - w tym ostatnim przypadku sprawił się stolarz, któremu zakomunikowałam "ma wisieć". W holu miała być szafa przesuwna z niedzielonymi lustrami o wysokości 290 cm- nikt takich nie robi:) W szafce w wiatrołapie wymyślił zlote nowoczesne uchwyty , zeby pasowały do klamki drzwi wejściowych, które są nie do kupienia bo istnialy tylko w jego wyobraźni... Mój małz to wizjoner z dobrym gustem, po jakimś czasie skłonny do ustępstw ale ile ja się przy tym napocę.... Dobrze, że kostka brukowa dostępna na rynku mu pasuje, bo inaczej na ogrodzie powstałby piec do wypalania klinkierowego bruku lub cos na kształt...Echh

Teraz natomiast myśli o wstawieniu kanapy do garażu, bo twierdzi, że zimą będzie relaksował się patrząc na motor.

Zawsze to lepsza niż motor w salonie

Ma się tam znaleźć sterownia elektryczna i wszelkie routery, huby i inne splitery + półki na wino.

Uświadom go, że to wino będzie miało za ciepło przy tych urządzeniach. Ciekawe z czego zrezygnuje :)

Mój rozejrzał sie dziś po sypialni (niedawno urządzonej) i stwierdził ,że trzeba tu jeszcze jakiś mebelek postawic.

-A po co ci ten mebelek-pytam z pewnym podejrzeniem

-No wiesz -jakby trzeba było jakies ciuchy rzucić......

On tego jeszcze nie wie ale tego''mebelka'' nie było ,nie ma i nie będzie :D