ciapek33 08.07.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Chciałem pozakładać futryny regulowane ale okazało się jak mierzyłem grubości ściany że wymiar mieczy górną ścianą a dolną różni się o 1cm. Mam położone tynki gipsowe. Czy da się coś z tym zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zonzi 09.07.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Tak. Akrylem montazysci pojadą... Mozna podkuc tam gdzie sa najwieksze roznice zeby bylo w miare prosto; ew poprosic zeby zrobili nie pionowo tylko jak najbardziej wzdluz sciany ale wtedy drzwi beda sie same zamykaly . U mnie podkulem tam gdzie bylo koszmarnie i akryl tam gdzie mniej. NIe widac specjalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PrezesM 09.07.2009 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 WitamNajlepiej byłoby poprawić, ale jeśli chcesz pozostawić tak jak jest (jeśli ściany już są pomalowane) proponuję aby tę stonę ościeżnicy na której są zawiasy robić w pionie. nie będzie wtedy strachu o to że drzi będą się same zamykały bądź też nie otwieerały powody kolizji z podłogą.druga część ościeżnicy regulowanej powinna pozwolić na pewną regulację (zamaskowanie takiej nierówności)zobacz film instruktażowy np. Montaż ościeżnicy PORTA System http://www.porta.com.pl/po.php?&name=filmy_intruktazowe&lang=pl&fi=PL.swf Pozdrawiam , powodzenia !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 09.07.2009 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 wszystko zależy od tego z której strony masz krzywa ścianę. Jeśli od strony zawiasów jest prosta i w miarę w pionie to spokojnie opaska ci 10 mm zgubi, i lepiej będzie jak będzie przylegać do ściany po całości niż by zachować równy odstęp odsuniesz ja i szparę wypełnisz akrylem - i tak się nagminnie robi i tak najładniej to wygląda - tj. przysuwa się opaskę do ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciapek33 13.07.2009 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Serdeczne dzięki za wszystkie porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts