agaipawel 09.07.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 czy ktos mógłby cos doradzić w nastepującym temacie. mam działkę o statusie działki zagrodowej i w miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego zawarta jest informacja o konieczności zachowania tradycyjnej struktury zabudowy tj. budynki mieszkalne z przodu a gospodarcze z tyłu działki.działka ma wjazd usytuowany z rogu dośc trudo bedzie mi zagospodarowac ją zgodnie z planem dlatego chciałabym by garaz stanął z przodu działki tj. przed domem w MPZP jest tez informacje że budynki niezamieszkałe moga stać 8m od osi jezdni a mieszkalne 25mpytałam w starostwie i pani urzednik nie patrząc nawet na mapę odrzuciałam moją prosbe o rozwżanie możliwości postawienia grazu przed domemczy istanie jakaś mozliwośc obejścia tego przepisu???próbowała doknac wczesniej zgałoszenia budowy budynków gosp. ale tu na przeszkodzie stoi procedura wyłaczenia gruntów z produkji rolnej....no i jestem w punkcie wyjściajesli ktoś ma jakis pomysł - poprosze o podpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 09.07.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 mam działkę o statusie działki zagrodowej ....... próbowała doknac wczesniej zgałoszenia budowy budynków gosp. ale tu na przeszkodzie stoi procedura wyłaczenia gruntów z produkji rolnej....no i jestem w punkcie wyjścia jesli ktoś ma jakis pomysł - poprosze o podpowiedź! Zupełnie tego nie rozumiem. Jakie wyłączenie gruntów z produkcji rolnej? Przecież zabudowa zagrodowa jest dla rolników i zgodnie z obowiązującym prawem, w takim przypadku, ziemia na takiej działce, również pod budynkami, w dalszym ciągu pozostaje „rolna”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaipawel 09.07.2009 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 mam działkę o statusie działki zagrodowej ....... próbowała doknac wczesniej zgałoszenia budowy budynków gosp. ale tu na przeszkodzie stoi procedura wyłaczenia gruntów z produkji rolnej....no i jestem w punkcie wyjścia jesli ktoś ma jakis pomysł - poprosze o podpowiedź! Zupełnie tego nie rozumiem. Jakie wyłączenie gruntów z produkcji rolnej? Przecież zabudowa zagrodowa jest dla rolników i zgodnie z obowiązującym prawem, w takim przypadku, ziemia na takiej działce, również pod budynkami, w dalszym ciągu pozostaje „rolna”. nie jestem rolnikiem - moge budowac na tej działce dom - dopuszcza to miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego ale w starostwie kazano złożyć wniosek wyłaczenie gruntu na którym bedzie stał dom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts