Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zabudowa działki

agaipawel

Recommended Posts

czy ktos mógłby cos doradzić w nastepującym temacie.

mam działkę o statusie działki zagrodowej i w miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego zawarta jest informacja o konieczności zachowania tradycyjnej struktury zabudowy tj. budynki mieszkalne z przodu a gospodarcze z tyłu działki.

działka ma wjazd usytuowany z rogu dośc trudo bedzie mi zagospodarowac ją zgodnie z planem dlatego chciałabym by garaz stanął z przodu działki tj. przed domem w MPZP jest tez informacje że budynki niezamieszkałe moga stać 8m od osi jezdni a mieszkalne 25m

pytałam w starostwie i pani urzednik nie patrząc nawet na mapę odrzuciałam moją prosbe o rozwżanie możliwości postawienia grazu przed domem

czy istanie jakaś mozliwośc obejścia tego przepisu???

próbowała doknac wczesniej zgałoszenia budowy budynków gosp. ale tu na przeszkodzie stoi procedura wyłaczenia gruntów z produkji rolnej....no i jestem w punkcie wyjścia

jesli ktoś ma jakis pomysł - poprosze o podpowiedź!

mam działkę o statusie działki zagrodowej .......

próbowała doknac wczesniej zgałoszenia budowy budynków gosp. ale tu na przeszkodzie stoi procedura wyłaczenia gruntów z produkji rolnej....no i jestem w punkcie wyjścia

Zupełnie tego nie rozumiem. Jakie wyłączenie gruntów z produkcji rolnej?

Przecież zabudowa zagrodowa jest dla rolników i zgodnie z obowiązującym prawem, w takim przypadku, ziemia na takiej działce, również pod budynkami, w dalszym ciągu pozostaje „rolna”.

mam działkę o statusie działki zagrodowej .......

Zupełnie tego nie rozumiem. Jakie wyłączenie gruntów z produkcji rolnej?

Przecież zabudowa zagrodowa jest dla rolników i zgodnie z obowiązującym prawem, w takim przypadku, ziemia na takiej działce, również pod budynkami, w dalszym ciągu pozostaje „rolna”.

nie jestem rolnikiem - moge budowac na tej działce dom - dopuszcza to miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego ale w starostwie kazano złożyć wniosek wyłaczenie gruntu na którym bedzie stał dom...