jean70 09.07.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 potrzebuję, żeby były białe!!!! http://www.furta.pl/drzwi/katalog/57.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kielo 09.07.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 A co nie można dostać białych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 09.07.2009 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Też jestem ciekawa, bo mam ten sam problem - pisałam parę miesięcy temu na forum, ale nie padło żadne konkretne rozwiązanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kot1979 09.07.2009 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 mozna tylko na wysokie krycie. Czyli lakiery natryskowe wysoko kryjace typu jak front MDF lakierowany. Firmy produkujace takie cuda to np: ICA. Chyba mozna tez kupic do nakladania recznego , ale togo nie wiem napewno. Kolor typu bialy bez problemow. Nawet z czarnego mozna zrobic biale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jean70 10.07.2009 05:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Dzięki za odzew! Białe oczywiście są do nabycia tylko ja już wcześniej wybrałam mahoń a teraz ich nie chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 10.07.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 a ja jakiś czas temu białe przemalowłam na brąz jakąś farbą, wyszło bardzo fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jean70 10.07.2009 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 ooo! Dzięki za konkret! a czy powierzchnię specjalnie przygotowywałaś przed malowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 10.07.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 tylko odtłuściłam rozpuszczalnikiem i przetarłam leciutko drobnym papierem, malowałam stare drzwi a wyszły jak nowe po wymianie okuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jean70 10.07.2009 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 dozgonnie wdzięczna Ci jestem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 10.07.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 a ja jakiś czas temu białe przemalowłam na brąz taką farbą: http://www.novatech.torun.pl/pdf/profisatin_m.pdf wyszło bardzo fajnie JaMajaD malowałaś pędzlem czy wałeczkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jean70 10.07.2009 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 moje ddrzwi maja takie zagłębienia więc chyba najpierw pędzlem przejadę i poprawie wałkiem. A czy ten lakier jest ogólnie dostępny w markecie budowlanym czy jakimś specjalistycznym sklepie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 10.07.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 ja malowałam pędzlem ale tak jak pisałam z białego na brąz i chodziło mi o to żeby były podobne do drzwi w okleinie dąb, dlatego wskazane było nie pokrycie ich idealnie, ale jak w karcie technicznej jest napisane jest to lakier kryjący. Jeśli kupicie tą farbę to proponuję zrobić próbę na mniej widocznym miejscu np przy zawiasach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 10.07.2009 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 w markecie raczej nie kupisz tej farby, trzeba by zobaczyć na stronie producenta http://www.basf-cc.pl/PL/Pages/default.aspx gdzie jest najbliższy przedstawiciel. To są farby z mieszalnika wg kolorystyki NCS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jean70 10.07.2009 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 ...mam chyba doła intelektualnego ale nie potrafie znaleść tego lakieru na podanej przez Ciebie stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 10.07.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 spoko nie jest tak źle - może tam nie być, ale znajdź przedstawiciela ze swojego regionu i zapytaj jego o ten lakier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kot1979 11.07.2009 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 co do przygotowania do lakierowania ta tak: 1. przetrzec papierem gradacja 220 lub gabka scierna , kupisz w marketach sklepie z farbami. Przetarcie polega na rownomiernym zmatowieniu , tak by pod reka byla jednolita struktura w dotyku. Polecam gabke , zawsze latwiej przy zakamarkach bedzie. a pozniej bardzo wazne wytrzec dokladnie plyl szmatka , ktora caly czas musi byc czysta. Wycierac dotad az bedzie idealnie czysta powierzchnia. 2. nakladasz podklad - moze byc to warstwa lakieru tego ktorym bedziesz malowac docelowo - z ta roznica ze powinien byc rozcieczony o jakies 30 % do lakieru koncowego. 3. znowu matowisz papier lub gabka i odpyilic szmatka. 4. lakier koncowy. Nireaz trzeba zabieg powtorzyc z lakierem koncowym , az do uzyskania idealu:) taka jest technika w lakierniach natryskowych i tam gdzie recznie sie lakieruje. Moze wydaje sie to przesada jesli chodzi o ilosc warstw , ale jesli chce sie miec ideal niestety trzeba sie liczyc ze nalezy polozyc okolo 3 warstwy ale jak to sie mowi moze to juz moze zbocznie zawodowe:)))) Wazne by malowac na plasko i na stole , ktory jest umyty:) a podloga czysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jean70 26.08.2009 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Dzięki za praktyczne rady. Polecanego lakieru nie mogę dostać więc drzwi dalej nie są pomalowane!!! Wyczytała w innym poście o takiej farbie: http://www.majic.pl/pl/farby/przeznaczone_do/%C5%9Bcian/id_147.html Czy myślicie, że będzie się nadawała do takich drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdrowaWoda 26.08.2009 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Albo olejną... tylko niestaranne malowanie taką farbą, może rzutować na estetyce drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts