tatoswinka 09.07.2009 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Witam. Jestem na etapie kończenia elewacji domu i napotkałem na drobny problem. Chdzi o rynnę daszku w domku Celesta Rex, np.:http://projekty.dom.pl/an_celesta_rex.htm?gclid=CJyJl-3NyJsCFQE43godySmZJQChodzi mi o ten daszek nad drzwiami wejściowymi. Jest z rynny wylewka, a na projekcie zapomniano o rynnie spustowej. Jak ją zamontować żeby było OK. Nie ma do czego, a nie chcę robić skosu do ściany bo będzie to szkaradnie wyglądało. Tym bardziej nie chcę stawiać kolumn pod daszkiem bo fajniej wygląda taki wiszący. Może ktoś gdzieś widział jakieś sensowne rozwiązanie.Pozdrawiam. Robert. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kielo 09.07.2009 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 A po co ci tam rynna,przecież tam prawie nie będzie z czego miało kapać tylko to co napada na ten daszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatoswinka 09.07.2009 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 np z lukarny, mam prowizoryczną rynnę i całkiem sporo leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kielo 09.07.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Skoro tak twierdzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 09.07.2009 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Rynna zdecydowanie powinna być. Jest to ewidentna niedoróbka projektanta! Oczywiście zamontowanie rur spustowych to żaden problem. Zejście do ściany i jedna rura spustowa lub dwie symetrycznie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatoswinka 10.07.2009 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Rynna zdecydowanie powinna być. Jest to ewidentna niedoróbka projektanta! Oczywiście zamontowanie rur spustowych to żaden problem. Zejście do ściany i jedna rura spustowa lub dwie symetrycznie. Pozdrawiam. po zaobserwowaniu co dzieje się w czasie deszczu też tak sądzę, ale chciałbym uniknąć montowania rynny do ściany gdyż rura od rynny do ściany będzie dość długa i straszne koromysło wyjdzie. Chyba zdecyduje się na pionową rynne bezpośrednio pod wylewką z rynny. Przymocuje do jakiegoś murku albo donicy - chyba lepiej będzie wyglądalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 10.07.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 No nie sądzę aby to dobrze wyglądało ale oczywiście to rzecz gustu. Należy popraktykować w trakcie wykonania dachu, a może przesunąć którąś z rur spustowych i wprowadzić się do niej, a może przesunąć obie, a może żygacze załatwiłyby sprawę albo łańcuch. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts