skibusia 09.07.2009 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Witam!Zastanawiam się jakie są różnice pomiędzy bidetami bez deski a bidetami z deską do siedzenia w praktyce (nie chodzi mi o deskę z funkcją bidetu)? Czy ktoś użytkuje obydwie i mógłby je jakoś porównać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 09.07.2009 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Pewnei wygodniej jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 09.07.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Witam! Zastanawiam się jakie są różnice pomiędzy bidetami bez deski a bidetami z deską do siedzenia w praktyce (nie chodzi mi o deskę z funkcją bidetu)? Czy ktoś użytkuje obydwie i mógłby je jakoś porównać? A czy ta deska na bidecie to na pewno do siedzenia? Sądziłam, że to jest tylko klapa do przykrywania (nie wiadomo po co, może żeby ładnie wyglądało do pary z klozetem) http://www.roca.pl/roca-grupa-deski-wc-i-pokrywy-bidetowe/89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
formalina 10.07.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Sądziłam, że to jest tylko klapa do przykrywania (nie wiadomo po co, może żeby ładnie wyglądało do pary z klozetem) Też mi się tak wydaje i nigdy nie wpadłabym na pomysł, że może mieć jakąś inną funkcję niż estetyczną - uważam, że wtedy "zestaw" wygląda ładniej, symetryczniej (choć ja akurat mam bidet bez klapy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 14.07.2009 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 IMHO to właśnie mniej wygodne, bo za każdym razem tę klapę trzeba podnosić Ale to pikuś i tak naprawdę kwestia estetyczna - albo się Tobie podoba, albo nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 15.07.2009 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Ja mam nie klapę, ale deskę nakładaną na bidet na której się siada (taka nałożona na obrzeże, bez żadnych zawiasów). Jest przyjemniej użytkować taki bidet - nie jest zimno w pupę i nie ślisko. W drugiej łazience mam bidet "bez niczego' i komfort użytkowania zdecydowanie gorszy. Klapa moim zdaniem bez sensu. W końcu bidet to badrziej umywalka niż kibel i zamykać go nie ma powodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 16.07.2009 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Ja mam nie klapę, ale deskę nakładaną na bidet na której się siada (taka nałożona na obrzeże, bez żadnych zawiasów). Jest przyjemniej użytkować taki bidet - nie jest zimno w pupę i nie ślisko. W drugiej łazience mam bidet "bez niczego' i komfort użytkowania zdecydowanie gorszy. Klapa moim zdaniem bez sensu. W końcu bidet to badrziej umywalka niż kibel i zamykać go nie ma powodu. Twoje ostatnie zdanie jest dość dyskusyjne... A jakiej firmy masz ten bidet z deską? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 17.07.2009 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 mam w łazience bidet z deską oraz z klapą- Hybner (dośc tani). O wiele wygodniejszy niż poprzednio używana Roca z klapą tylko.Bidet bez klapy nie wchodzi dla mnie w grę, kwestia deski- do zastanowienia. Stosunkowo mało jest modeli z deską i klapą. W mojej łazience wszystko musi być zakryte-mąż mia fenomenalny pisuar z estetyczna klapką, którego zazdroszcza mu znajomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
straga 22.07.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Deske i siedzisko ma malo bidetów, z reguły są to te droższe. Więc czynnik nr 1 - kasa. Deska jest do przykrycia, żeby było ładniej i do pary z WC, więc czynnik nr 2- estetyka. Siedzisko jest żeby nie było zimno od ceramiki w czasie korzystania, wiec czynnik nr 3 - praktyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biko13 28.07.2009 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Witam, Deska do bidetu nie jest praktyczna. Podczas używania najczęściej sie rusza bo przecież najczę ściej jest nakładana na bidet. Może być na zawiasach albo specjalnych bolcach ale zawiasy są brzydkie w bidecie a bolce to dziruy w ceramice robione na stałe. Generalnie nie polecam ani siedzisk ani desek, pokryć itp. Jeśli ktoś musi mieć deskę do bidetu to już problem z innej dziedziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akselek 07.12.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 czy ten zestaw hybnera, (który dawno sobie upatrzyłam ) jest tak samo ładny w realu. Moj instalator odradzał mi kupowanie ceramiki bez zobaczenie jej na zywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 07.12.2009 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Mam to szczęście, że mieszkam w mieście, gdzie i Hybner i Aquaform mają swoją produkcję, dlatego znam te marki. Hybner, choć tani to robi naprawdę świętną ceramikę łazienkową. Dla przykładu mamy w domu umywalkę Koła a w firmie Hybnera i ta H. jest o wiele lepsza jeśli chodzi o utrzymanie porządku, a raczej o to, że do h. brud się nie czepia, a do koła jakoś dziwnie tak i non stop musimy ją czyścić. WC od hybnera też mamy i spisuje się rewelacyjne (też w miejscu pracy - przy domu). Ja mogę szczerze polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akselek 08.12.2009 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 dzięki. bardzo podoba mi sie ich wzornictwo, i właściwie pod tym wzgledem nie maja konkurencji, a napewno nie w swojej kategorii cenowej. Dlatego zastanawiam sie czy maja dobra jakośćczy ktos może sie pochwalić swoja łazienką z hubnerem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts