Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zielona kuchnia gotowa ;) i co dalej??? Salon, jadalnia...

aneta-we

Recommended Posts

Nowa wersja.

Kolor podłogi prawie real :wink: , reszta do rozważenia.

Może bordowa ściana za płyta do tej zielonej kuchni :roll: , a może bordowe meble :roll: ?

Kuchnia po małych zmianach:

http://img16.imageshack.us/img16/281/47836597.jpg

http://img140.imageshack.us/img140/6210/47387966.jpg

Pod piekarnikiem będzie mikrofala.

Na prawo od płyty jest 30 cm wolnego miejsca do słupka z piekarnikiem.

• Odpowiedzi 90
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A co myslicie o tym, żeby wstawic lodówke wolnostojącą?

Byłam dzis na małym rekonesansie w sklepach AGD i pan mi uświadomił, że taka będzie pojemniejsza. A ja nawet o tym nie pomyślałam :oops: a wolałabym, żeby się wiecej w niej zmieściło. Rozmiarowo zostałaby 60-tka.

Będzie pasowac??? :roll:

A co myslicie o tym, żeby wstawic lodówke wolnostojącą?

Byłam dzis na małym rekonesansie w sklepach AGD i pan mi uświadomił, że taka będzie pojemniejsza. A ja nawet o tym nie pomyślałam :oops: a wolałabym, żeby się wiecej w niej zmieściło. Rozmiarowo zostałaby 60-tka.

Będzie pasowac??? :roll:

Na pewno wolnostojąca ma w środku o wiele więcej miejsca. Nie robiłam dokładnych pomiarów, ale dość dociekliwa koleżanka przy zakupie nowej lodówy dręczyła obsługę sklepu wypytując o wszystkie szczegóły i mierząc wnętrze poszczególnych lodówek - stwierdziła, że jest naprawdę spora różnica.

Co do układu - zgadzam się z Jaksie - tego dołu "jest dużo" :) tzn. szafek, uchwytów i sprawia to wrażenie takiego przesycenia :wink: Może spróbuj sobie to rozplanować z szafkami 90cm. Jeśli i tak planujesz większość szuflad to naprawdę będę Ci wygodnie.

Tak już lepiej się patrzy. :wink: Choć spróbowałabym jeszcze bardziej przesunąć płytę w stronę okna, mało mi miejsca po prawej stronie 8) Jeśli jednak tak ma zostać, to dolne szuflady zmieniłabym na szafkę z dwoma drzwiami, np. na garnki :wink: Wizualnie zrównoważy to brak szuflad pod zlewem a uchwyty mogą być tak usytuowane jak w zmywarce :D

Moim zdaniem modułów w dolnej zabudowie jest trochę za dużo, ja wolę większe powierzchnie, np dłuzsze szuflady.

Na ścianie z oknem nie ma możliwości, musi wejśc zmywarka.

Pod płytą dwa rzędy szuflad maja w sumie 128 cm, najdłuższe możliwe szuflady mogą miec 120 cm- dlatego tu jest więcej szuflad.

Jeśli zamieniłabym szuflady na dłuższe to trzeba by było dac cos jeszcze np. cargo i wróciłabym do punktu wyjścia. A dając np. zaraz obok słupka z piekarnikiem jedna szafkę lub cargo zostaje "dziura" koło okapu z którą nie wiadomo co zrobic. :cry:

Moim zdaniem modułów w dolnej zabudowie jest trochę za dużo, ja wolę większe powierzchnie, np dłuzsze szuflady.

Pod płytą dwa rzędy szuflad maja w sumie 128 cm, najdłuższe możliwe szuflady mogą miec 120 cm- dlatego tu jest więcej szuflad.

Jeśli zamieniłabym szuflady na dłuższe to trzeba by było dac cos jeszcze np. cargo i wróciłabym do punktu wyjścia. A dając np. zaraz obok słupka z piekarnikiem jedna szafkę lub cargo zostaje "dziura" koło okapu z którą nie wiadomo co zrobic. :cry:

Sugerowałam wcześniej szafkę z drzwiami pod płytą, ale ten wymiar jakiś dziwny wyszedł. Zastanawiam się jednak, bo skoro można szuflady o wym 64cm, to pewnie drzwiczki też :wink:

aneta-we spróbuj wstawić tam na chwilę drzwiczki i daj znać jak to wygląda. Może Ci się spodoba?

Ok, pamiętam.

Jednak powiem Ci jeszcze jedno "za" szafką z drzwiami. Byłam w takiej kuchni i gospodyni narzekała, że nie ma choć jednej szafy. Źle ułożone gary, czy wystające rączki patelni, blokowały wyjazd i wjazd szuflad. Za każdym razem trzeba dokładnie układać. Do szafki się wrzuca i jak się nie domknie o 1cm to żadna krzywda się nie dzieje :wink:

Nasza kuchnia będzie robiona na wymiar, to znaczy, ze rozmiary szafek będą dostosowane do metrażu. Czy twoja kuchnia jest robiona tylko z gotowych modułów?

Nasza kuchnia będzie robiona na wymiar, to znaczy, ze rozmiary szafek będą dostosowane do metrażu. Czy twoja kuchnia jest robiona tylko z gotowych modułów?

bedzie robiona na wymiar, ograniczona jestem długościa ściany. Okap tez powinien byc tam gdzie jest na zdjęciach.

I zlew chce pod oknem.

W takim razie zrezygnowałabym z tych naroznych szuflad, zrobiłabym tam narożną szafkę, a obok długie szuflady.

Też dobra myśl :D

Tylko, ja chcę szuflady. Z kuchni dużo będzie korzystała osoba poruszająca się na wózku, łatwiej jej będzie z szufladami.

A teraz pytanie odnośnie ceny. Kuchnia jak ta na wizualizacji, fronty lakierowane, szyba też, okucia BLUM-a, ilość szuflad jak na zdjęciach, oświetlenie, blat zywiczny - cena około 25 tys.

Mi wydaje się dużo :roll: Co myślicie?