aneta-we 13.07.2009 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Nowa wersja. Kolor podłogi prawie real , reszta do rozważenia. Może bordowa ściana za płyta do tej zielonej kuchni , a może bordowe meble ? Kuchnia po małych zmianach: http://img16.imageshack.us/img16/281/47836597.jpg http://img140.imageshack.us/img140/6210/47387966.jpg Pod piekarnikiem będzie mikrofala. Na prawo od płyty jest 30 cm wolnego miejsca do słupka z piekarnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmagdaa 13.07.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 A jakie rozwiązanie jesli chodzi o narożnik??? Slepy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 13.07.2009 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 A jakie rozwiązanie jesli chodzi o narożnik??? Slepy??? szuflady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 13.07.2009 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Coś takiego: http://img19.imageshack.us/img19/4990/12432503392.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmagdaa 13.07.2009 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 ja tez przewiduje usiebie naroznikowa szafke, jednak te szuflady mnie nie przekonały, biore pod uwage magic corner, obrotowe polki, ale pelne nie z drucikow lub zwykle polki z dwoma frontami 30cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 13.07.2009 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 A co myslicie o tym, żeby wstawic lodówke wolnostojącą? Byłam dzis na małym rekonesansie w sklepach AGD i pan mi uświadomił, że taka będzie pojemniejsza. A ja nawet o tym nie pomyślałam a wolałabym, żeby się wiecej w niej zmieściło. Rozmiarowo zostałaby 60-tka. Będzie pasowac??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 13.07.2009 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Moim zdaniem modułów w dolnej zabudowie jest trochę za dużo, ja wolę większe powierzchnie, np dłuzsze szuflady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 13.07.2009 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 A co myslicie o tym, żeby wstawic lodówke wolnostojącą? Byłam dzis na małym rekonesansie w sklepach AGD i pan mi uświadomił, że taka będzie pojemniejsza. A ja nawet o tym nie pomyślałam a wolałabym, żeby się wiecej w niej zmieściło. Rozmiarowo zostałaby 60-tka. Będzie pasowac??? Na pewno wolnostojąca ma w środku o wiele więcej miejsca. Nie robiłam dokładnych pomiarów, ale dość dociekliwa koleżanka przy zakupie nowej lodówy dręczyła obsługę sklepu wypytując o wszystkie szczegóły i mierząc wnętrze poszczególnych lodówek - stwierdziła, że jest naprawdę spora różnica. Co do układu - zgadzam się z Jaksie - tego dołu "jest dużo" tzn. szafek, uchwytów i sprawia to wrażenie takiego przesycenia Może spróbuj sobie to rozplanować z szafkami 90cm. Jeśli i tak planujesz większość szuflad to naprawdę będę Ci wygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 13.07.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Tak już lepiej się patrzy. Choć spróbowałabym jeszcze bardziej przesunąć płytę w stronę okna, mało mi miejsca po prawej stronie Jeśli jednak tak ma zostać, to dolne szuflady zmieniłabym na szafkę z dwoma drzwiami, np. na garnki Wizualnie zrównoważy to brak szuflad pod zlewem a uchwyty mogą być tak usytuowane jak w zmywarce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 13.07.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Chodziło mi o szuflady pod płytą grzewczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 13.07.2009 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Moim zdaniem modułów w dolnej zabudowie jest trochę za dużo, ja wolę większe powierzchnie, np dłuzsze szuflady. Na ścianie z oknem nie ma możliwości, musi wejśc zmywarka. Pod płytą dwa rzędy szuflad maja w sumie 128 cm, najdłuższe możliwe szuflady mogą miec 120 cm- dlatego tu jest więcej szuflad. Jeśli zamieniłabym szuflady na dłuższe to trzeba by było dac cos jeszcze np. cargo i wróciłabym do punktu wyjścia. A dając np. zaraz obok słupka z piekarnikiem jedna szafkę lub cargo zostaje "dziura" koło okapu z którą nie wiadomo co zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 13.07.2009 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Moim zdaniem modułów w dolnej zabudowie jest trochę za dużo, ja wolę większe powierzchnie, np dłuzsze szuflady. Na ścianie z oknem nie ma możliwości, musi wejśc zmywarka. Pod płytą dwa rzędy szuflad maja w sumie 128 cm, najdłuższe możliwe szuflady mogą miec 120 cm- dlatego tu jest więcej szuflad. Jeśli zamieniłabym szuflady na dłuższe to trzeba by było dac cos jeszcze np. cargo i wróciłabym do punktu wyjścia. A dając np. zaraz obok słupka z piekarnikiem jedna szafkę lub cargo zostaje "dziura" koło okapu z którą nie wiadomo co zrobic. Sugerowałam wcześniej szafkę z drzwiami pod płytą, ale ten wymiar jakiś dziwny wyszedł. Zastanawiam się jednak, bo skoro można szuflady o wym 64cm, to pewnie drzwiczki też aneta-we spróbuj wstawić tam na chwilę drzwiczki i daj znać jak to wygląda. Może Ci się spodoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 13.07.2009 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 nie wstawię na chwile drzwiczek bo to nie ja taka zdolna jestem tylko projektant . Przesyła mi "ulepszenia "mailem. To na czym mi zalezy to duża ilośc szuflad, szafki mam w obecnej kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 14.07.2009 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Ok, pamiętam. Jednak powiem Ci jeszcze jedno "za" szafką z drzwiami. Byłam w takiej kuchni i gospodyni narzekała, że nie ma choć jednej szafy. Źle ułożone gary, czy wystające rączki patelni, blokowały wyjazd i wjazd szuflad. Za każdym razem trzeba dokładnie układać. Do szafki się wrzuca i jak się nie domknie o 1cm to żadna krzywda się nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 14.07.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Moim zdaniem modułów w dolnej zabudowie jest trochę za dużo, ja wolę większe powierzchnie, np dłuzsze szuflady. Na ścianie z oknem nie ma możliwości, musi wejśc zmywarka. Pod płytą dwa rzędy szuflad maja w sumie 128 cm, najdłuższe możliwe szuflady mogą miec 120 cm- dlatego tu jest więcej szuflad. Jeśli zamieniłabym szuflady na dłuższe to trzeba by było dac cos jeszcze np. cargo i wróciłabym do punktu wyjścia. A dając np. zaraz obok słupka z piekarnikiem jedna szafkę lub cargo zostaje "dziura" koło okapu z którą nie wiadomo co zrobic. Nasza kuchnia będzie robiona na wymiar, to znaczy, ze rozmiary szafek będą dostosowane do metrażu. Czy twoja kuchnia jest robiona tylko z gotowych modułów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 14.07.2009 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Nasza kuchnia będzie robiona na wymiar, to znaczy, ze rozmiary szafek będą dostosowane do metrażu. Czy twoja kuchnia jest robiona tylko z gotowych modułów? bedzie robiona na wymiar, ograniczona jestem długościa ściany. Okap tez powinien byc tam gdzie jest na zdjęciach. I zlew chce pod oknem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 14.07.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 W takim razie zrezygnowałabym z tych naroznych szuflad, zrobiłabym tam narożną szafkę, a obok długie szuflady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 14.07.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 W takim razie zrezygnowałabym z tych naroznych szuflad, zrobiłabym tam narożną szafkę, a obok długie szuflady. Też dobra myśl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 17.07.2009 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 W takim razie zrezygnowałabym z tych naroznych szuflad, zrobiłabym tam narożną szafkę, a obok długie szuflady. Też dobra myśl Tylko, ja chcę szuflady. Z kuchni dużo będzie korzystała osoba poruszająca się na wózku, łatwiej jej będzie z szufladami. A teraz pytanie odnośnie ceny. Kuchnia jak ta na wizualizacji, fronty lakierowane, szyba też, okucia BLUM-a, ilość szuflad jak na zdjęciach, oświetlenie, blat zywiczny - cena około 25 tys. Mi wydaje się dużo Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 17.07.2009 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 lakier, duzo szuflad - to robi cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts