Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Był kiedyś owczarkiem!!! a teraz czeka na kochający dom

Emilka26

Recommended Posts

• Odpowiedzi 153
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Oczy..........spojrzcie na jego oczy....nadal bardzo smutne....... :roll:

trudno, żeby oczy, które nie widzą wyglądały na radosne.

Umknelo mi to ....doczytalam na dogo wczoraj, ze nie widzi.....poprawa na pewno jest, nie widac juz zeber biedakowi ....ale po takich przejsciach na pewno jeszcze dlugo bedzie dochodzil do siebie.....

Przerażające jest to, do czego zdolny jest człowiek wobec zwierzęcia i nie tylko. :-? Na szczęście istnieją jeszcze ludzie, którzy widząc co dzieje się wokół nich potrafią odpowiednio zareagować, wesprzeć. Gdybym miała tylko odpowiednie warunki nie zastanawiałabym się ani chwili i od razu bym go wzięła !

Pozostaje mi tylko śledzić dalsze losy Moonka i życzyć mu wspaniałego domu oraz powrotu do zdrowia ! :)

Proszę o nowe zdjęcia ! :lol:

• 2 weeks później...

To jest straszne, to się w pale nie mieści, katolicki naród, pewnie właściciele w pierwszym rzedzie w kościele stoją :evil:

Bardzo się cieszę, że wraca do zdrowia, zaraz linka roześlę do znajomych. Głaski do Moona :D

a takie mniej - to zaprzęgł bym go razem z tymi KRETYNAMI "góralami" do tych wozów/kieratów i kazał zap... pod górę, aż padną i będą razem zdychać jak ten biedny koń, chyba to by byo fair

Amen. Będąc 2 tyg temu w Zakopcu i idąc NOGAMI z dzieckiem i wózkiem na morskie oko, miałam ochotę wziąsć kamienia i przywalić tym wypindrzonym damulką na wozie, koniom żyły wychodziły a one nosy zastawiały bo im śmierdziało :evil: no ale szkoda zniszczyć super wypasione adidaski pumy czy nike :evil:

Postaram się zebrać ze znajomymi i wysłać karmę dla Moona.

a teraz... kilka informacji od wolontariuszki Achaji:

Zaraz po tych fotach dzień lub dwa, Mooniszcze miało być kąpane, ale ponieważ byłam od tamtego dnia w schronisku tylko przelotem więc nie wiem jak się udało. Jak widać na zdjęciach sierść odrośnięta, to wręcz niesamowite, jaka nastąpiła poprawa dzięki lekarzom schroniskowym ale też oczywiście wszystkim ofiarodawcom za co SERDECZNIE DZIĘKUJĘ .

Skóra Moonka już zdrowa, po grzybie itd nie ma śladu. Co do wzroku to jak widać na niektórych fotkach Moon patrzy więc widzi, słabo bo słabo ale widzi. Co do słuchu to niestety...

Tylne łapeczki i ich rehabilitacja jest możliwa, ale raczej w warunkach domowo ogrodowych. Natomiast jeśli chodzi o adopcjię to póki co żadnych konkretnych propozycji nie ma, przynajmniej ja nic na ten temat nie wiem.

Potwierdzam, że na konto KTOZ wpłynęły wpłaty z cegiełek. Posag Moona wynosi obecnie 6 tysięcy złotych. Wszystkim darczyńcom bardzo dziękujemy. Pieniądze zostaną wykorzystane na zakup leków i karmy oraz na pokrycie kosztów leczenia w nowym domu.

w kupie siła :lol: , strasznie się cieszę!