Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Był kiedyś owczarkiem!!! a teraz czeka na kochający dom

Emilka26

Recommended Posts

• Odpowiedzi 153
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Chyba cos jest nie tak z adopcja Moon'a - i nietety, z rozliczeniem chyba tez ...

Pomoc szla z calej Polski i nie tylko - nagle zapadla glucha cisza .....na dogo ludzie domagaja sie wyjasnien.........

wpis z dogo z wczoraj o 22:44, strona 102

(tak jak pisałam już kilka razy - ze wszystkich źródeł łącznie wpłynęło 6 tysięcy, do tej pory nic nie wydano, wydatki obejmą zakup karmy i leków w oparciu o faktury, każdy wydatek opiszę szczegółowo na forum).

z z dzisiaj rano z 8:52, strona 104

Jeszcze raz podkreslam, że pieniądze dla Moona zostaną wydane na leki i karmę, w oparciu o faktury, a każdy wydatek zostanie odnotowany na forum, z podaniem kwoty, przedmiotu i daty zakupu. Moon ma jeszcze w zapasie jeden worek karmy i ciągle jest na lekach schroniskowych, więc pierwszych wydatków należy spodziewać się po skonczeniu karmy czyli za ok. 2 tygodnie.

fakt, że nie przeczytałam całego wątku, ale moim zdaniem nie ma co szerzyć herezji w innym watku, na innym forum, że z kasą jest coś nie tak!!!!!

fakt, że nie przeczytałam całego wątku, ale moim zdaniem nie ma co szerzyć herezji w innym watku, na innym forum, że z kasą jest coś nie tak!!!!!

Dokładnie. Sprawa pieniążków będzie rozliczona zgodnie z regulaminem i na podstawie faktur. Na razie Moonek domku nie ma a pieniążki przeznaczone są na leczenie w nowym domu. Całe leczenie Moonka od samego początku było finansowane przez schronisko w Krakowie. Gdy będzie w nowym domu i leczenie będzie kontynuowane w schronisku, dalej będzie przez nie finansowane a zgromadzone pieniądze mogą być wydane np na dobrą karmę, czy dodatkowe masaże wg uznania właściciela pieska, ale oczywiście wszystko na podstawie faktur.

pozdrawiam

Dokładnie. Sprawa pieniążków będzie rozliczona zgodnie z regulaminem i na podstawie faktur. Na razie Moonek domku nie ma a pieniążki przeznaczone są na leczenie w nowym domu. Całe leczenie Moonka od samego początku było finansowane przez schronisko w Krakowie. Gdy będzie w nowym domu i leczenie będzie kontynuowane w schronisku, dalej będzie przez nie finansowane a zgromadzone pieniądze mogą być wydane np na dobrą karmę, czy dodatkowe masaże wg uznania właściciela pieska, ale oczywiście wszystko na podstawie faktur.

pozdrawiam

Wole pieniadze - nie " pieniazki". :D

Dogo sledze z duzym zainteresowaniem ......... jesli ktos zbiera pieniadze na

jakis cel musi liczyc sie z tym, ze zostanie zapytany o rozliczenie i nie w tym

zadnej " herezji ".

Szczegolnie w swietle tego co sie tam ostatnio dzieje.

Ktos zamieszczal drastyczne zdjecia psow 9 ze stron amerykanskich ) i zbieral pieniadze na ich leczenie.......lub hotele.

A sprawa adopcji psa jest nadal jakas niejasna .

pozdrawiam

Wole pieniadze - nie " pieniazki". :D

zadnej " herezji ".

Ktos zamieszczal drastyczne zdjecia psow 9 ze stron amerykanskich ) i zbieral pieniadze na ich leczenie.......lub hotele.

A sprawa adopcji psa jest nadal jakas niejasna .

Chyba cos jest nie tak z adopcja Moon'a - i nietety, z rozliczeniem chyba tez ...

Pomoc szla z calej Polski i nie tylko - nagle zapadla glucha cisza .....na dogo ludzie domagaja sie wyjasnien.....

[

szerzeniem herezji nazwałam pisanie, że z rozliczeniem coś jest nie tak,

z Twojego postu wynika więcej niż z watku na dogo.

Jeśli ktoś dogo nie czyta wywnioskuje, że wyszedł kant z kasą, a moim zdaniem wcale tak nie jest.

No nie czytałam tego wątku na dogomanii, ale jakby co to ja bardzo bym go chciała ....

Bardzo proszę Cię byś skontaktowała się bezpośrednio ze schroniskiem (kontakt w pierwszym poście), wyjaśnią co i jak z Moonem, jak jego zdrowie i jakiego wymaga leczenia. Mieszkasz/będziesz mieszkać w Warszawie? bo mogą mieć obawy co do odległości. Pozdrawiam i życzę powodzenia.

pozdrawiam

Zielony tekst moje odpowiedzi

Wole pieniadze - nie " pieniazki". :D - a co mnie to obchodzi? ja wole zupę ogórkową od pomidorowej :wink:

zadnej " herezji ". - niestety jest! opisałam jak wyżej, póki pieniądze nie zostaną wydane nie ma czego rozliczać, wprowadzasz zupełnie bezsensowny zamęt.

Ktos zamieszczal drastyczne zdjecia psow 9 ze stron amerykanskich ) i zbieral pieniadze na ich leczenie.......lub hotele. - po pierwsze te osoby i sprawa nie mają najmniejszego związku z Moonem, po drugie inspektorzy TOZ nie są anonimowi, zadzwoń do nich jeżeli się martwisz że przekazane przez Ciebie pieniądze na Moona zostaną źle wydane lub zdefraudowane

A sprawa adopcji psa jest nadal jakas niejasna - niejasne są Twoje intencje, jeżeli chcesz pomóc to szukaj dla Moonka najlepszego domu.

Nie mogę się już doczekać tych zdjęć, bo pewnie wygląda jeszcze ładniej niż ostatnio 8)

A ja wierzę, że moje pieniądze które przekazałam na Moonka zostały wydane na niego, wystarczy spojrzeć jak pięknieje i zdrowieje, no przecież za coś (pieniądze) został wyleczony! No i nadal jest leczony 8)

Nie mogę się już doczekać tych zdjęć, bo pewnie wygląda jeszcze ładniej niż ostatnio 8)

A ja wierzę, że moje pieniądze które przekazałam na Moonka zostały wydane na niego, wystarczy spojrzeć jak pięknieje i zdrowieje, no przecież za coś (pieniądze) został wyleczony! No i nadal jest leczony 8)

Aktualnie Moonek leczony jest z funduszy schroniskowych a te zebrane przez nas czekają z Moonkiem na nowy dom, aby dodatkowe koszty utrzymania np drogą karmę dla niego mógł kupić jego właściciel, lub np wykupić masaże, albo lampę do naświetleń. Dalsze leczenie będzie finansować schronisko nawet gdy piesek będzie mieszkał ze swoim człowiekiem. Te pieniążki które zbieraliśmy są po to by Moonek miał wszystko co najlepsze w nowym domku - najlepsze posłanie, zabawki, jedzonko...

Emilia, ale generalnie chodzi o to, że nikt za te pieniądze nie poszedł do knajpy na obiad albo zabawić się... albo nie zakupił sobie kiecki albo cóś :D

A jeśli pieniędzy dla Moonka będzie za dużo to wcale nie pogniewam się, jeśli zostaną wydane na jakąś inną biedę schroniskową.

Tak tak, myślałam tylko że jakoś niezrozumiale napisałam wyjaśnienie.

No nie czytałam tego wątku na dogomanii, ale jakby co to ja bardzo bym go chciała ....

Bardzo proszę Cię byś skontaktowała się bezpośrednio ze schroniskiem (kontakt w pierwszym poście), wyjaśnią co i jak z Moonem, jak jego zdrowie i jakiego wymaga leczenia. Mieszkasz/będziesz mieszkać w Warszawie? bo mogą mieć obawy co do odległości. Pozdrawiam i życzę powodzenia.

No i chyba tak zrobie.

Odleglosc nie jest jakas specjalna przeszkoda w uzyskaniu jakis podstawowych informacji w obecnych czasach . :D

Dziekuje z obszerne wyjasnienia - rozumiem, ze to nie schronisko zbieralo te pieniadze ...... tylko wolontariat na konto leczenia psa gdy znajdzie sie dom , tak ?

I dlaczego tak denerwuja cie proste pytania dotyczace tych pieniedzy ?