Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Był kiedyś owczarkiem!!! a teraz czeka na kochający dom

Emilka26

Recommended Posts

....

I dlaczego tak denerwuja cie proste pytania dotyczace tych pieniedzy ?

o Chadzająca

przeczytaj UWAŻNIE (duży nacisk na uważnie)

swoją baraninę piśmienniczą,

może zrozumiesz

dode próbowała Ci to delikatnie wyjaśnić

dla mnie delikatność to niezrozumiałe słowo

• Odpowiedzi 153
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No nie czytałam tego wątku na dogomanii, ale jakby co to ja bardzo bym go chciała ....

Bardzo proszę Cię byś skontaktowała się bezpośrednio ze schroniskiem (kontakt w pierwszym poście), wyjaśnią co i jak z Moonem, jak jego zdrowie i jakiego wymaga leczenia. Mieszkasz/będziesz mieszkać w Warszawie? bo mogą mieć obawy co do odległości. Pozdrawiam i życzę powodzenia.

No i chyba tak zrobie.

Odleglosc nie jest jakas specjalna przeszkoda w uzyskaniu jakis podstawowych informacji w obecnych czasach . :D

jeżeli nie rozumiesz to wyjaśnię dokładniej - chodzi o adopcję Moona jak już wcześniej pisałam lepiej by było gdyby jego nowy dom był w Krakowie.

....

o Chadzająca

może zrozumiesz

Lol - lubie dobre zarty :D

Jak nie wiadomo o co chodzi to wiadomo, ze chodzi o pieniadze.

Swoje cnoty reklamuj moze gdzie indziej. :D

....

o Chadzająca

może zrozumiesz

Lol - lubie dobre zarty :D

Jak nie wiadomo o co chodzi to wiadomo, ze chodzi o pieniadze.

Swoje cnoty reklamuj moze gdzie indziej. :D

lump praski Trollujesz wątek, nie odpowiem już na żadnego Twojego posta (nie będę karmić trolla). Jeżeli chcesz więcej się dowiedzieć, dzwoń do schroniska lub inspektorów TOZ - Achaji - która uratowała Moona (jest najbliżej). Jednak uważam, że interesuje Cię tylko tania sensacja i strasznie mi przykro i żal Ciebie, bo w moim odczuciu po prostu Ci się nudzi), więc jeżeli nadal chcesz pisać swoje żale pisz na dogo, tam wolontariuszki od razu Ci odpiszą i poinstruują jak możesz pomóc.

powodzenia

• 4 weeks później...

Ostatnie info jakie mam od Toz-u to że Moonek ma apetyt, bardzo przytył, humor mu dopisuje, z nogami też nie jest najgorzej. Problemem jest z pokonywaniem przeszkód, typu schody ale po płaskim chodzi całkiem dobrze.

I czekamy cały czas na odpowiedni dom dla Moonka. Może już nie długo będą nowe zdjęcia

Filmik z Moonem z nowymi zdjęciami:

Moon mieszka w izolatce, z grzejnikiem, wewnątrz budynku. Ma przykurcze, związane z wiekiem i niedożywieniem w przeszłości. Zarzuca trochę tyłem. Poza tym czuje się świetnie. W najbliższą środę jest pierwsza rozprawa przeciw właścicielowi Moona. Z ramienia KTOZ sprawę prowadzi Achaja. Do tej pory nie ruszyliśmy ani złotówki z funduszu Moona i nie ruszymy, dopóki nie znajdzie domu.

• 3 weeks później...
W najbliższą środę jest pierwsza rozprawa przeciw właścicielowi Moona. Z ramienia KTOZ sprawę prowadzi Achaja. Do tej pory nie ruszyliśmy ani złotówki z funduszu Moona i nie ruszymy, dopóki nie znajdzie domu.

Właściciele powiedzą że nie mieli pieniędzy na leczenie a nie mieli "serca" uśpić.

Znalazłam na Dogo historię jeszcze jednego psa (też mieszańca onka) który mimo iż mieszka w mieście to jeszcze brakowało paru miesięcy aby wyglądał jak Moon. Dziewczyny z Dogomanii mu pomagają. Zobaczcie sami jaki "kawał dobrej roboty" zrobiły:

http://www.dogomania.pl/threads/143205-Agis-juA-siAE-uA-miecha-i-pilnie-szuka-sponsora-pomocy

• 2 weeks później...