Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy wtrącać się w cudzą budowę

co zrobić z fuszerką na budowie obok  

55 użytkowników zagłosowało

1. 1. co zrobić z fuszerką na budowie obok

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość M@riusz_Radom
a sąsiada lub jego dzieci niech zabije, a co mi tam - nie ??

:roll: :roll: :roll:

Nie wchodź w kompetencje Kierownika Budowy. Jak już chcesz zrobić sąsiadowi dobrze, to pisz bezpośrednio do PINB - skontrolują mu budowę lepiej niż obecny KB - który jak widać nie przejmuje się swoimi obowiązkami. Brzmi to trochę po "skur.....ńsku" ale trudno - jak tak obawiasz się o życie sąsiada i jego rodziny to będzie to najlepsze wyjście a kto wie, może Tobie kiedyś podziękuje za to, że taka kontrola wykazała więcej uchybień niż Ty byłaś w stanie zauważyć.

A życie mnie już nauczyło, że jak się ma miękkie serce to trza mieć twardą dupę. Całkiem niedawno zresztą odświeżyło mi te poglądy na tyle skutecznie, że postanowiłem zaprzestać udzielania "dobrych i sprawdzonych porad" na dobre.I nie zmienię tego stanowiska choćbym nie wiem jakim złamasem miał się okazać :)

Co najwyżej zdobędę się na "Sąsiad, Ty lepiej pilnuj tych swoich fachmanów bo Ci się chałupa na łeb zawali" ale punktował ich zaniedbań czy błędów nie będę.

a sąsiada lub jego dzieci niech zabije, a co mi tam - nie ??

:roll: :roll: :roll:

Co najwyżej zdobędę się na "Sąsiad, Ty lepiej pilnuj tych swoich fachmanów bo Ci się chałupa na łeb zawali" ale punktował ich zaniedbań czy błędów nie będę.

i o nic więcej nie chodzi - o zwrócenie uwagi, że coś jest nie chalo - tyle.