Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt M60 W BLASKU KSIĘŻYCA

Recommended Posts

Witam Forumowiczów i budujących domek " W blasku księżyca".

My z mężem również planujemy jego budowę, jednak nie wiemy czy zmieścimy się w przewidzianym budżecie - 200 tys. Bardzo zależy nam na zapoznaniu się z kosztami budowy tego domu, gdyby ktoś mógł się z Nami podzielić tymi informacjami i ewentualnie jakimiś cennymi radami oraz zdjęciami z realizacji to będziemy bardzo wdzięczni: [email protected] :rolleyes:

Z góry bardzo dziękujemy za informację, będą dla nas bezcenne :)

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 61
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam.

Właśnie dzisiaj ruszają pierwsze prace budowlane naszego "W blasku księżyca" :cool::cool:

Za tydzień lub dwa będą już fundamenty.

Bardzo proszę o wstępne podanie kosztów bez wykończenia wewnętrznego. Będę bardzo wdzięczny za każdą pomoc, bo ułatwi nam to przy planowaniu wydatków.

mój mail: [email protected]

odwdzięczę się za rok podając koszta następnym budującym :D:D

Pozdrawiam!!

Tomasz

• 2 weeks później...
  • 4 months później...
  • 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 1 month później...

Koniec roku i koniec kolejnego etapu - stan surowy zamknięty gotowy :)

Od stycznia ruszą prace wykończeniowe

http://www.fotografia-slubna.koszalin.us/images/stories/konikowo_30-12-2011__1.jpg

http://www.fotografia-slubna.koszalin.us/images/stories/konikowo_30-12-2011__2.jpg

Pozdrawiam,

Tomasz

Mozna wiedzec, w jakim koszcie sie zamknales ?

Zamiast betonu komórkowego jest porotherm i zaprawa w piance.

Konstrukcja dachowa została przerobiona pod dachówkę (w projekcie jest blacha).

Do tej pory wydaliśmy około 130 tyś.

Pozdrawiam,

Tomasz

• 1 month później...

Dojrzewam do budowy "w blasku księżyca" , ale chciałbym najpierw skalkulować sobie koszty.

Czy mógłby mi ktoś udostępnić kosztorys inwestorski ( otrzymany z projektem). Nie ważne czy aktualny , czy sprzed 10 lat. Ważne są dla mnie pozycje i obmiary. Aktualne ceny materiałów pozyskam z hurtowni.

Byłbym b. wdzięczny. mój adres e-mail: [email protected]

pozdrawiam

• 4 weeks później...
Witam Forumowiczów. Będę monotematyczna, ale trudno... po obejrzeniu bardzo wielu projektów, doszliśmy z mężem do wniosku, że M60a to dom dla naszej rodziny (2+2), ale jak zwykle mamy problem z finansami... Chcielibyśmy zmieścić się w 220 tyś. (lub mniej) ze stanem pod klucz. I teraz pytanie, czy to jest realne? Działkę już mamy. Bardzo proszę, jeśli ktoś z Państwa mógłby podać nam jakieś konkrety: przykładowy kosztorys, własne faktyczne wydatki, i co najważniejsze uwagi praktyczne... tu lub na mój adres: [email protected] będziemy bardzo wdzięczni. Za nim na mnie naskoczycie, że to nierealne to nadmieniam, ze mam w domu "naprawdę złota rączkę". Jeśli by to było możliwe, chętnie zobaczylibyśmy ten dom - nawet w trakcie budowy. Zupełnie inaczej można się do niego przymierzyć wchodząc do środka. Mieszkamy w okolicach Krakowa. Pozdrawiam wszystkich... "Marzycielka"

• 3 months później...

Witajcie :)

Jestem tu nowy a zawiałem właśnie dzięki temu projektowi "domek w blasku księżyca" mam do was olbrzymią prośb, czy mółbym prosić o zdj z każdego etapu budowy tego domku oraz kosztorys będę wdzięczny i jeśli jest ktoś z mazowieckiego kto zechciałby mi ten domek pokazać byłoby cudownie :) Mo mail [email protected] pozdrawiam spełniających swoje marzenia o posiadaniu własnych "4 ścian" :D

• 4 months później...
Dobry wieczór :) mamy też projekt w Blasku księżyca i zaczynamy z budową na wiosnę :) ale bardzo mnie interesuję jak Państwo urządziliście wnętrze domu :) mogłabym prosić o zdjęcia ???? najlepiej to każdego pomieszczenia ;) jeśli to nie jest żaden problem lub kłopot podaje e-mail [email protected] z góry dziękuję i pozdrawiam :)))

• 2 weeks później...

Witamy

Jesteśmy tu nowi i również chcemy zacząć w nowym roku budowę domku W blasku księżyca - i także zwracamy się z gorącą prośbą taką jak "marsjanki" - o kosztorys, przykładowe zdjęcia, praktyczne porady, co zmieniliście, na co zwrócić uwagę. Szczególnie zależy nam na kosztorysie - podaję maila [email protected] - z góry ogromne dzięki!! Hania i Waldek

Dzień dobry pisze do państwa w sprawie kosztorysu, praktyczne porady, co państwo zmieniliście, na co zwrócić uwagę w projekcie tego domku. Z żoną zamierzamy wiosna ruszyć a teraz zastanawiamy się nad kosztami. Z góry dziękuję za odpowiedź na maila [email protected]

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam, to mój pierwszy wpis na forum. Zabieramy się za budowę domu i to właśnie projekt w blasku księżyca nam przypadł do gustu.

Interesują mnie doświadczenia osób, które właśnie teraz ,albo stosunkowo nie dawno budowali dom wg tego właśnie projektu. Można prosić o kosztorys?

Pozdrawiam, mój adres: [email protected]

• 3 months później...
  • 2 weeks później...
  • 3 months później...