zefirispka 10.07.2009 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Jak w temacie. Czy ktoś realizuje, zrealizował ten projekt? Jakie są Wasze doświadczenia? W chwili obecnej adaptuję projekt i składam wniosek o pozwolenia na budowę. Pozdrawiam każdego zet-owicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 27.07.2010 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Po roku czasu pozwolę sobie na odkurzenie wątku. Może jednak jest ktoś kto też realizuje ten projekt, albo zastanawia się nad budową.Na dziś zakończyliśmy budowę ścianki kolankowej. http://img827.imageshack.us/img827/9241/p7270048.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oresund 27.07.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Jak w temacie. Czy ktoś realizuje, zrealizował ten projekt? Jakie są Wasze doświadczenia? W chwili obecnej adaptuję projekt i składam wniosek o pozwolenia na budowę. Pozdrawiam każdego zet-owicza te zapewne widziales: http://www.z500.pl/projekt/z38/realizacje.html tylko nie rób elewacji jednokolorowej jak ten z linku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 28.07.2010 06:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Tak, widziałem i dlatego będziemy "kolorować" inaczej. Póki co jeszcze daleko do tego etapu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adwersarz 09.02.2011 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Projekcik fajny, mały i zgrabny tylko ta kuchnio-salono-jadalnia jest nieszczęśnie mała, jak tam postępy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 10.02.2011 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 No cóż, dom sam w sobie nie jest wielki, ale nam to akurat pasuje. Na 3 osobową rodzinę jest w sam raz. Jesteśmy w połowie prac. Stan surowy zamknięty, obecnie zakładamy elektrykę i czekamy na wiosnę, żeby ruszyć z tynkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobzd 24.02.2011 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Ja też wybrałem Z38 w wersji murowanej + garaż po prawej stronie. Projekcik całkiem fajny, wydaje się stosunkowo prosty w realizacji. Powierzchniowo może nie jest zbyt duży ale jak się wychodzi z blokowiska to 110m2 wystarczy w zupełności Możesz w przybliżeniu chociaż określić na ile szacujesz kosztorys tego projektu ? Jeśli masz już stan zamknięty - jak wygląda ilość światła w domu - czy te kilka okien wystarcza ? Montowałeś jakieś okna dachowe ? Zastanawia mnie oświetlenie schodów - dociera tam jakieś światło z okien czy trzeba robić jakiś świetlik ? Ja wstępnie planowałem usunąć te francuskie 'balkony' i dać tam normalne okna, tak samo w części kuchennej dać okno, tylko zastanawiam się czy nie będzie zbyt ciemno. Strop robiłeś lany czy Teriva ? My dopiero jesteśmy w fazie formalności ... jak dobrze pójdzie to za trzy miesiące byłaby adaptacja projektu i piszemy o pozwolenie na budowę. Chcielibyśmy chociaż fundamenty w tym roku wylać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 24.02.2011 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 (edytowane) My mamy stan surowy zamknięty, obecnie elektrycy walczą z mrozami i zakładają kolejne wiązki kabli. Nie montowaliśmy okien dachowych. Jedyne dodatkowe doświetlenie zrobiliśmy na schodach. Jest małe okienko (dam to na zdjęciach, nieco później, bo to zabawa z imageshack) ponad stropem, które doświetla zarówno parter jak i przedpokój na poddaszu. Mimo to w budynku nie jest za ciemno. Kwestia wymiarów okien to już sprawa gustu. Nam taki kształt nie przeszkadza, a wręcz pasuje to do bryły budynku. Ale tu zawsze decyduje zdanie inwestora.Strop robiliśmy jak w planie terriva. Jesteśmy zadowoleni. Nie wypowiadam się natomiast na wyższością tej czy innej techniki wykonania stropu.Co do kosztów- na stan surowy zamknięty, w tym przyłączona kanalizacja i wodociąg do budynku kosztowało to nas 130 tys zł. Spokojnie trzeba liczyć drugie tyle, zwłaszcza, że nam podraża inwestycję ogrzewanie gazowe + kominek z płaszczem wodnym, no i podwyżka vat-u. Choć to ostatnie w końcu zrekompensuje się przez zwrot w skarbówce, ale na pierwszy rzut musisz te pieniądze wyłożyć z własnej kieszeni. Edytowane 24 Lutego 2011 przez zefirispka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobzd 24.02.2011 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Dzięki - właśnie o to mi chodziło. Żaden rysunek szczegółowy nie odda tego co zdjęcie Co do ogrzewania to ja planuje piec dwufunkcyjny i kominek a jeśli się uda to chcę jeszcze wykorzystać prostą instalację z rekuperatorem do odzysku i pośredniej dystrybucji ciepła z kominka. Widzę, że jednak trzeba doświetlić te schody - nie wiem czy będę mógł dać tam okienko - mam z tej strony 3m do granicy działki ... najwyżej dam jakieś luksfery. Podoba mi się wysoka ściana kolankowa - można maksymalnie wykorzystać powierzchnie pomieszczeń. Masz może jakieś rady i sugestie co ewentualnie powinniśmy zmienić w stosunku do wyjściowego projektu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 24.02.2011 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 (edytowane) . Edytowane 5 Maja 2011 przez zefirispka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefirispka 24.02.2011 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 (edytowane) . Edytowane 5 Maja 2011 przez zefirispka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jrozanski 22.07.2011 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Jak w temacie. Czy ktoś realizuje, zrealizował ten projekt? Jakie są Wasze doświadczenia? W chwili obecnej adaptuję projekt i składam wniosek o pozwolenia na budowę. Pozdrawiam każdego zet-owicza Witam, zastanawiam się nad tym projektem, chciał bym go zobaczyć na żywo, czy mogę prosić o adres/kontakt z Pana strony tel.609024338 z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturbudowak 07.02.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Jestem również zainteresowany tym projektem. Jestem jednak ciekaw jaki wygląda zestawienie materiałów dla gazobetony, a jak dla ceramiki. Jeżeli byłaby taka możliwość to proszę o przesłanie zestawienia materiałów w jednej i drugiej technologii na adres [email protected] . Serdecznie dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobzd 10.02.2013 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Z38 ze stropem Teriva + garaż 4mx8m - stawiałem z betonu komórkowego 24x24x59 ściany oraz 12x24x59 działówki na dole i w garażu (na poddaszu zabudowa lekka z płyt). Poszło 1120szt grubości 24 oraz około 400szt grubości 12 (część 12stek poszło płasko na ściany zewnętrzne. Wszsytko klejone na kleju do gazobetonu cienkowarstwowo - 56 worków 25kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts