Alfzmelmack 11.07.2009 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Witam mam kilka pytań dot. tematu1.W aranżacji łazienki mam przy podłodze cokolik w kolorze wenge. Jaka powinna byc kolejnosc ukladania glazury. Czy taka: a)podłoga b)cokolik c)płytki na scianieWtakiej kolejnosci wazne jest by cala podloga miala jednakowy poziom 2. czy zaczac od cokolika i ewentualnie na nim niwelowac nierownosci (ale to bedzie brzydko.....) 3. A moze tak: -- narysowac na scianie linie dla cokolika nastepnie polozyc go i z podloga rownac do niego Drugie pytanie czy plytki w rogupowinny stykac sie plaszczeznami (razczej nie) czy na jednej i drugiej scianie zostawiamy na fuge?4.A teraz fazowanie, czy laczyc sfazowane plaszczyzny jakims klejem by sie nie wykruszaly? czy normalnie na klej do glazury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kielo 11.07.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Można zacząc tak czyli podłoga,cokolik no i ściana, tylko dobrze żeby sokolik był w poziomie bo na ścianie pózniej mogą być problemy.Zresztą jak podłoga będzie w poziomie to i sokolik też wyjdzie.Jeśli chodzi o rogi to zostawić fuge,a co do fazowania to nie jestem zwolennikiem bo to są narażone miejsca na ubicia krawędzi i pózniej problemy są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz1 11.07.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 do wysokości cokolika dodaj grubośc płytek i kleju na podłodze plus fuga pomiędzy cokolikiem a podłogą,zsumuj to wszystko zaznacz na ścianie iod tego poziomu zacznij układanie płytek ściennych następnie podłogowe i cokolik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kielo 11.07.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 do wysokości cokolika dodaj grubośc płytek i kleju na podłodze plus fuga pomiędzy cokolikiem a podłogą,zsumuj to wszystko zaznacz na ścianie iod tego poziomu zacznij układanie płytek ściennych następnie podłogowe i cokolik Można i tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts