Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Białe meble do pokoju nastolatki.

jolka009

Recommended Posts

• Odpowiedzi 116
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W tych meblach Fiorentino najbardziej irytują mnie te gotowe zestawy. Bo po co mojej rocznej córeczce biurko? wolałabym ławke ze schowkiem.

bo mebelki fiorentino to chyba jedna z niewielu sensownych serii dla starszych dzieci. my i znajomi zamawiamy je dla nastolatkow

śliczne mebelki ale niestety nie najtańsze (choć w cenie fiorentino) można skompletowac z francuskiej firmy sauthon

W tych meblach Fiorentino najbardziej irytują mnie te gotowe zestawy. Bo po co mojej rocznej córeczce biurko? wolałabym ławke ze schowkiem.

bo mebelki fiorentino to chyba jedna z niewielu sensownych serii dla starszych dzieci. my i znajomi zamawiamy je dla nastolatkow

śliczne mebelki ale niestety nie najtańsze (choć w cenie fiorentino) można skompletowac z francuskiej firmy sauthon

Moja niedługo skończy 4 latka i juz od dawna potrzebowała biurka, te dziecinne stoliki do rysowania są bardzo niewygodne :-? a mebli nie kupujesz na rok tylko trochę więcej!

Efilko dziękuję za namiar :wink:

a mebli nie kupujesz na rok tylko trochę więcej!

no... na dwa lata :lol: :lol: :lol:

mówisz z perspektywy mamy czterolatki. :) rocznemu berbeciowi nie wstawiłabyś biurka prawda? :) moja ma dwa i pół roku i tez jej nie kupuje biurka bo by spadła z krzesełka. na razie będzie miała właśnie dziecięcy stoliczek z dopasowanym do tego krzesełkiem i jako że jest to idealne do jej wzrostu wcale nie narzeka ze jej niewygodnie. wprost przeciwnie - uwielbia przy nim siedzieć a z krzesełkiem łazi wszędzie.

szczerze mówiac zazdroszcze już tego wieku dzieciaka bo właśnie można kupować mebelki mniej przejściowe. my biurko będziemy musieli kiedyś w przyszłości dokupić po prostu.

a sauthon tak raczej dla maluszków. czterolatce bym już raczej kupiła fiorentino

akselek, a czy ja też moge namiary na tego stolarza? :wink:

pisałam już jednego pm, ale napisze na forum, Moj stolarz to taki stary dziadzio (wschodnia polska) ale nie wiem czy jeszcze pracuje bo jak robil to losko to chodził z drenem a córka odgrażała sie ze już zamknie mu zakład, bo on nie ma już zdrowia... nie wiem czy nadal pracuje, postaram sie sprawdzic, ale bede tam kolo pierwszego listopada. Proponuje wybrac sie na prowincje, nie w jakims duzym miescie, ale w jakis mniejszych miasteczkach, wsiach, zapytac o starego stolarza, takiego co robi w drewnie a nie w płycie. Ostatnio kolega chwalił sobie robotników z Roztocza, (za jego porada sciagamy z Roztocza zduna, ceny faktycznie baaaardzo przystepne). ja zaliczyłam kilka zakładów stolarskich i jak spotkałam tego dziadka to juz dalej nie szukałąm. bede na wiosne poszukiwac stolarza, wiec jesli nie ten mój dziadzio od łóża, to napewno kogos ustrzele, co zna stary fach i za małe pieniądze zrobi tak jak ja sobie wydumam.

jak bede miala namiar na dziadzia to podam, tylko jak pisalam sprawdze to po pierwszym listopada, bo jade tam na Wszystkich Swietych

• 3 weeks później...

Witam wszystkich bardzo serdecznie.

Forum czytuje już od jakiegoś czasu ale dopiero dziś się zarejestrowałam. Wracając do wątku to od dawna byłam zauroczona białymi mebelkami i marzyło mi się aby takowe znalazły się w pokoiku mojej 2,5l-etniej córeczki. Znam większość producentów o których tu pisałyście jednak ceny mnie rozwlały... i tanie, białe mebelki kupiłam w IKEA. Nie jest to może szczyt marzeń ale myślę, że wyglądają nieźle. Muszę zmienić córeczce jeszcze łóżeczko i obecałam sobie, że znajdę coś fajnego, starego, stylowego i przemaluje na biało.

A tak oto się prezentuje

http://img300.imageshack.us/img300/7442/dsc03815lm1.jpg

http://img210.imageshack.us/img210/2802/dsc03816lm11.jpg

juz z dywanikiem i wiklinowym fotelem

http://img407.imageshack.us/img407/3804/dsc03844lm.jpg

i wiklinowym kufrem

http://img80.imageshack.us/img80/8868/dsc03847lm.jpg

http://img210.imageshack.us/img210/8647/dsc03856lm.jpg

Dziękuję monah bardzo... :oops: I w sumie to dzięki Tobie jestem na tym forum. Dostałam linka od kogoś z inspiracji leroy merlin, żebym zerknęła na pokoik Twojej Zuzi i tak mnie zaciekawiło, że siedziałam któregoś dnia czytając Twój wątek do 3 rano, ale nie mogłam się oderwać. Inspiracje u Ciebie przekozak, i właśnie Ty mnie "przekonałaś" do zrobienia łóżeczka w stylu który ma Twoja córcia[/b]

ojacie :D ale miło, eleuteria! bardzo miło mi się takie posty czyta, dziękuję! bardzo się cieszę, że zainspirowałam, bo praca w pokoju dziecka to czysta przyjemność, prawda?

i idź dalej w tym kierunku - białe meble i ten brudny róż, i te małe dziewczyneczki na ścianach - będzie cudnie! Twoja Mala ma fajny pokoik i układ ciekawy.

...ale że Leroy Merlin mnie reklamuje, to nie wiedziałam :D :D :D

efilo: hihihi :D

Z tym układem to nie tak do końca jest fajnie...

Chciała bym łóżeczko coś w takim stylu http://www.allegro.pl/item784690941_lozka_2_szt_ok_1930r_shabby_chic_prowansja.html ale przez te cholerne skosy się nie zmieści, bo skos się zaczyna na 100cm a tego typu łóżka mają zagłówki coś ponad 100cm

jasne że dobrze, tak trochę marynarskiego błękitu i będzie super! Gdzieś już widziałam taki pokoik :D

o no tak, betib stworzyła śliczny pokoik, co prawda mój starszy synek nie ma zainteresowań marynarskich, ale też chciałby pokoik w połączeniu z błękitem, a młodszy z czerwonym :wink: