krzyk123 11.07.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Witam, Czy ktoś posiada komin stalowy schiedel ics:http://www.schiedel.pl/produkty/schiedel-ics/ Zastanawiam się nad zastosowaniem go jako alternatywy dla zwykłego komina ceramicznego do odprowadzenia spalin z kominka. Czy takie rozwiązanie jest godne uwagi czy też ma jakieś mankamenty praktyczne?Komin stalowy podoba mi się ze względów wizualnych - mam wrażenie, że będzie pasował do nowoczesnego wnętrza i rozwiązuje tez problem obudowy komina na dachu. PzdrKrzych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 11.07.2009 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Nie mam takiego komina, ale pomysł mi się podoba. Technicznie rzecz biorąc to kominek ma spaliny o wysokiej temperaturze to wtedy może 5 cm wełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyk123 11.07.2009 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Nie wiem dokładnie jak to cenowo wyjdzie w porównaniu z kominem tradycyjnym. Znalazłem taką ofertę: http://www.ignis.biz.pl/node/183 i nie wydaje mi się to jakoś strasznie drogo, (szczególnie biorąc pod uwagę, że nie trzeba takiego komina obudowywać). Do poniedziałku muszę podjąć decyzję i mam zagwozdkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 11.07.2009 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Tanio to może nie być. Wystarczy tylko komin, a wentylacja, nawiew powietrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyk123 11.07.2009 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Doprowadzenie powietrza mam rurą pod chudziakiem, a wentylację będę miał mechaniczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 12.07.2009 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Pozostaje tylko aranżacja wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts