Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wnętrze do oceny.

xisio

Recommended Posts

• Odpowiedzi 182
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mnie się podoba - nawet bardzo, bo ja lubię takie geometryczne kształty :D

Tylko te trójkątne półeczki z rogu łazienki (przy zabudowie pralki) to bym wywaliła - nie wyglądają na specjalnie wygodne, a na dodatek do tych wszystkich prostokątów, które z prawie żelazną konsekwencją są w każdym wnętrzu jakoś mi te trójkąciki nie pasują :o

Ale to tylko moje zdanie :D 8)

Ogólnie bardzo w moim guście :wink:

Te kwiatki na lustrze i drzwiach (szklanych jak sądzę) fajne są - tyle że ja mojego małża do takowych nawet pod bronią nie namówię :x

Generalnie mi się podoba, zrezygnowałabym z tych narożnych półeczek w łazience.

tak właśnie mi sie wydaje ze można sie ich pozbyć, pytanie czy ta ściana od zabudowy nie bedzie zbyt ostro "wchodzić w drogę" bez nich... ?

Jak wyżej - zlikwiduj zabudowę k-g: ani to ładne, ani w dobrym guście

rozumiem ze mówimy o tych małych półeczkach w łazience ?

Płytki myślę nad Alexa z paradyż, lustro i szkło piaskowane z wzorem z płytek.

Jeszcze jest alternatywa jako alabastrino z tubądzin, nie wiem które wybrać... ;/

Garderoba i szafa w holu za takimi samymi drzwiami by nie zdradzało jej istnienia za szybko.

Xisio, skoro nie obraziłaś się za mój komentarz, to go rozwinę ;) Chodziło mi przede wszystkim o zabudowę ściany w salonie... Brzydko to wygląda i niczemu nie służy

Mnie się podoba i myślę, że właścicielom jednak do czegoś posłuży. Nie przemawia do mnie tylko to odwrócone "L"

wystawiając do oceny licze na dyskusje nie na obrażanie :) bardzo dziękuje za każdą uwagę.

tutaj więcej tego detalu o którym rozmawiamy, nie chciałem by ściana była pusta, mieszkanie ma byc nowoczesne naszpikowane elektroniką, (systemy audio, rzutnik z ekranem, rolety automatyczne, klima, zarządzanie z systemu live in one fe. legrand na całym domu, zarządzanie alarmem i roletami przez net itp) i taka pusta ściana z np obrazem była by imho łysa troche ;/

http://img20.imageshack.us/img20/3125/20090711191026.jpg

http://img15.imageshack.us/img15/5767/200907111910262.jpg

Ja bym wywaliła całą tą "L- kę". Jakoś tak za dużo się dzieje na tej ścianie. Jeśli poukładasz na dole głośniki i subofer, to w rogu proponuje jakąś dużą roślinę, najlepiej w formie drzewka. Będziesz miał rozwiązany problem "pustki" na ścianie, ożywisz pomieszczenie i zapełnisz róg, o którym pisałeś, że nie wiesz co z nim zrobić. Pojedyncze "drzewka" w domu, to fajne i nowoczesne rozwiązanie :wink:

To jest ten sam układ, czy mnie się wydaje, że coś się zmieniło? Brakuje mi górnej części L-ki po prawej stronie, a na dole nie ma szafek, bo jest narożnik.

http://img20.imageshack.us/img20/3125/20090711191026.jpg

http://img16.imageshack.us/img16/8606/i12u.jpg

Narożnik pod zabudową-ryzyko uderzania sie głową lub plecami o półki.

Oczywiście połki narożne w łazience bym usunęła.

Okap ma być podszafkowy w kuchni?

Podoba mi się zabudowa z kg i płyty w wiatrołapie. Czy ta zabudowa z płyty to rodzaj szafki otwieranej? Ja bym sie pokusiła o zrobienie takiej szafki w tym kształcie. Zawsze to miejsce na drobiazgi przy wejsciu do domu. Natomiast koniec blatu rooboczego z kuchni widziany od strony przedpokoju różwnież zakończyłabym szafką zamykaną a nie otwartymi półkami. Mneij bałaganu przy wejściu do domu.

No i kamień w mieszkaniu też do mnie nie przemawia ale to osobiste preferencje i rozumię Twój wybór.

To jest ten sam układ, czy mnie się wydaje, że coś się zmieniło? Brakuje mi górnej części L-ki po prawej stronie, a na dole nie ma szafek, bo jest narożnik.

To to samo tylko ze rzut 2d jest do zabudowy g/k a w 3d sa szafki jeszcze.

Narożnik pod zabudową-ryzyko uderzania sie głową lub plecami o półki.

Oczywiście połki narożne w łazience bym usunęła.

Okap ma być podszafkowy w kuchni?

Podoba mi się zabudowa z kg i płyty w wiatrołapie. Czy ta zabudowa z płyty to rodzaj szafki otwieranej? Ja bym sie pokusiła o zrobienie takiej szafki w tym kształcie. Zawsze to miejsce na drobiazgi przy wejsciu do domu. Natomiast koniec blatu rooboczego z kuchni widziany od strony przedpokoju różwnież zakończyłabym szafką zamykaną a nie otwartymi półkami. Mneij bałaganu przy wejściu do domu.

No i kamień w mieszkaniu też do mnie nie przemawia ale to osobiste preferencje i rozumię Twój wybór.

Okap pod szafkowy, projekt kuchni pewnie ulegnie zmianie po wizycie w studiach kuchennych i przy zamawianiu kuchni.

W holu szafka otwierana oczywiście w zabudowę g/k dwa elementy będą otwierane.

http://img6.imageshack.us/img6/8884/holx.jpg