Renia 06.09.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 ...boszszszsz...... ile tu kartongipsów ..... !!!nie będzie to pękało ??? w życiu by mi się tak nie chciało harować ... dałabym jakiś żyrandol i tyle..... nie wiem, nie wiem, tej nowoczesności w tym mieszkaniu za dużo, ale to tylko moje zdanie .... wydaje mi się, że człowiek potrzebuje do komfortu życia prostych rozwiązań ....przytulności tu ani za grosz nie będzie w tych kwadratowych rozwiązaniach..... no ale cóż, teraz taka moda .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 06.09.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Widzę, że robota już w toku. Mimo wszystko trzy uwagi:1) Dużo elementów wertykalnych (u Ciebie zwłaszcza w łazience) pomniejsza pomieszczenie, a przecież na nadmiar powierzchni nie narzekasz. Będzie efekt studni zwłaszcza, że wszystko opłytkowane. 2) Wszyscy powtarzają, że lustra powiększają optycznie. Owszem, ale zależy co odbijają. Jeśli linie pionowe, to dostaniesz "las". Jeśli inne lustra, to dostaniesz gabinet luster. 3) Widać rękę projektanta, który chce upchnąć wszysto, co mu przyjdzie do głowy. Strasznie skomplikowane wykonawczo: koszty i mnóstwo okazji do błędów. Lepiej zostawić trochę pustej ściany, a zaoszczędzone pieniądze przeznaczyć na lepszej jakości materiały. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 06.09.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Strasznie skomplikowane wykonawczo: koszty i mnóstwo okazji do błędów. Lepiej zostawić trochę pustej ściany, a zaoszczędzone pieniądze przeznaczyć na lepszej jakości materiały. dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 06.09.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Jesli chodzi o funkcjonalność to chyba dokładnie ją omówili moi Przedmówcy. Wiem też że o gustach się nie dyskutuje, ale... skoro "wnętrze do oceny"..Nie obraź się - to nic osobistego - moim zdaniem to wnetrze jest po prostu nudne. Nudne i modne, za 2-3 lata się opatrzy totalnie, za 5 bedzie zupełnie passe. Nie ma w nim niczego indywidualnego, ciekawego - wygląda jak zlepek pomysłów z katalogu. Jeśli takie akurat Ci się bardzo podoba i będziesz czuć się w nim świetnie - to dobrze, bo w końcu Ty tam bedziesz mieszkać, a nie oceniający. Ale czy aby na pewno to jest TO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 07.09.2009 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 A ja sie wypowiem, jak będzie gotowe narazie moja wyobraźnia przestrzenna szwankuje i nie chcę nic krytykować. Myślę że ilość ujęć tego samego pomieszczenia powoduje to wrażenie, że tych udziwnień jest aż tyle. Trudno narazie mówić tu o nudzie i indywidualnych rozwiazanich, skoro są tylko ściany i zabudowa Szczerze mówiąc, to oryginalnych wnęrz niewielu tutaj na forum i w rzeczywistości widziałam. Więszość to jednak klony wypsażone w zdobycze z I..., BR. .... itp Moej też pewnie takei będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 07.09.2009 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Trudno narazie mówić tu o nudzie i indywidualnych rozwiazanich, skoro są tylko ściany i zabudowa wnioski wyciagam z załączonych wizualizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 07.09.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Ale tam brakuje dodtaków, obrazów, książek, bibelotów, poduszek itd To tylko wizualka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xisio 07.09.2009 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Dziekuje za rzeczowe opinie. Co do zabudowy faktycznie wygląda ze jest jej sporo ale po wyburzeniu sciany miedzy salonem a małym pokojem pozostała w suficie belka którą postanowiłem troche zamaskować. W kuchni od ściany lewej do końca belki będzie zabudowa pod sufit z lodówką i piekarnikiem. dalej bedzie blat i jest tam schodek z halogenami szeroki na 32cm jak szafka. W salonie jest sufit wkoło by zamaskować kable od rzutnika i zabudować ładnie ekran od kina domowego, szerokość materiału ekranu jest 240cm dokładnie jak te dwa słupki po bokach tv. Dodatkowo wkoło salonu został zrobiony schodek na umieszczenie diod RGB ze sterownikiem. Myślę ze jak sie wklei narożniki i zagipsuje na kolor sufitu to te 11cm opuszczenia sufitu sie nie będzie tak wyróżniać. Jak macie wiecej uwag chętnie przyjmę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 07.09.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 schodek z halogenami szeroki na 32cm jak szafka..... Jak macie więcej uwag chętnie przyjmę . no to ja znowu ... tych halogenków za dużo .....mam takie zdanie jak Mymyk, na wizualizacjach jest wszystko, w realu niewiele sie zmieni i poduszki czy obrazy nie zrównoważą tej extra nowoczesności. i jeszcze taka refleksja mi sie nasuwa ... niektórzy za bardzo chcą trzymać sie mody, aktualnych trendów, nie wiem czy dlatego, by znajomi ich nie postrzegali jako nie mających gustu i niemodnych ..... ????? brak przytulności, nuda, monotonia, brak indywidualizmu oto co mi sie nasuwa na pierwszy rzut oka ... wszystko jak z katalogu, nienaganne kształtem i kolorem dobrane, ale bez wyrazu. przepraszam jesli uraziłam, ale może cos Ci sie odmieni jeszcze i stworzysz coś bardziej oryginalnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 07.09.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 chciałabym zobaczyć wasze domy/mieszkania - przytulne, ciekawe, indywidulane ... Czasem odnoszę wrażenie, że tylko zagracone starymi meblami (odnowionymi oczywiscie), gdzie wszystko jest z innej parafii itp. unznane jest za ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 07.09.2009 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 ...co tylko potwierdza regułę, że de gustibus non est disputandum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 07.09.2009 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 do jaksiemożna je zobaczyć w niektórych wnętrzarskich pismach .... mieszkają w nich ludzie o niepospolitych gustach ....brak sztampy, powielania w kółko tych samych rozwiązań, za to ciekawe kompozycje zarówno kolorystyczne jak i wyposażenia meblowego i dodatków.A i starocie się trafiają ... owszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 07.09.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 do jaksie można je zobaczyć w niektórych wnętrzarskich pismach .... mieszkają w nich ludzie o niepospolitych gustach .... brak sztampy, powielania w kółko tych samych rozwiązań, za to ciekawe kompozycje zarówno kolorystyczne jak i wyposażenia meblowego i dodatków. A i starocie się trafiają ... owszem. Rozumiem, ze sama masz takie wnętrze, które możnaby pokazać w takim piśmie? Moze się pochwalisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 07.09.2009 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 .... jeszcze nie mam, ale mam nadzieję mieć ..... właśnie pracuję cały czas nad koncepcją urządzenia ....a jak będę już mieć to na pewno się pochwalę .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 07.09.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 .... a inspiracje czerpię od ludzi o niepospolitych gustach .... unikam oglądania sklepowych katalogów, bo w nich nikt nie mieszka, to tylko kilka gratów postawionych obok siebie do zdjęcia .... za to lubię w tych pismach oglądać wnętrza, w których żyją ludzie, zwierzęta, w których gotuje się obiady i piecze domowe ciasto ....w których stoją rodzinne pamiątki po babci, przywiezione z dalekich krajów oryginalne przedmioty, w których tętni na co dzień prawdziwe życie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 07.09.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 A mi się wnętrze (z małymi wyjątkami) podoba - ciekawe. A wyjątki, które mi się nie podobają to to, ze strasznie dużo tutaj dodanych powierzchni (przez zabudowy g-k) - praktycznie co chwilę jest jakieś załamanie, jakis róg, jakas półka. Mam wrażenie, ze taki mini labirynt się stworzyl i chaos przez to. Nawet krawędź stołu ma sporo kantów na "łuku". I co do łazienki: jak dla mnie zdecydowanie za dużo się w niej dzieje: rózne półki (te skośne bym wywalila całkowicie), mix materiałów - wkrada się chaos. Lubię drewno, tutaj jest sporo drewnianych elementów: to zdecydowanie ociepla wnętrze. Ogólne wrażenie pozytywne Fajna sofa: to jakiś konkretny model, czy stworzony na potrzeby wizualizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 07.09.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 .... a inspiracje czerpię od ludzi o niepospolitych gustach .... unikam oglądania sklepowych katalogów, bo w nich nikt nie mieszka, to tylko kilka gratów postawionych obok siebie do zdjęcia .... za to lubię w tych pismach oglądać wnętrza, w których żyją ludzie, zwierzęta, w których gotuje się obiady i piecze domowe ciasto .... w których stoją rodzinne pamiątki po babci, przywiezione z dalekich krajów oryginalne przedmioty, w których tętni na co dzień prawdziwe życie .... A ja lubię ogladać katalogi, strony internetowe z wnętrzami: staram się z nich czerpac inspirację, a nie odwzorowywac. Inspiracji można szukac na rózne sposoby, sa różne stylistyki i to, ze ktoś nie ma w mieszkaniu pamiątek po Babci, antyków czy innych bibelotów z podrózy nie świadczy o tym, ze w jego wnętrzu nie ma zycia. Całe szczeście, że nie wszyscy jesteśmy jednakowi - wiałoby nudą. W poprzednim mieszkaniu mieliśmy parę staroci, pomieszaną stylistykę, bogatą kolorystykę - teraz chcemy inaczej. Szukaliśmy sposobu na wnętrze, w którym NAM się będzie dobrze zyło. Postawiliśmy na nowoczesność, prostotę i biel. Czy to, ze nie będzie w nim tych wszystkich bibelotów na wierzchu spowoduje, ze bedzie to wnętrze martwe?? Nie sądzę. Zycie do wnętzra wprowadzamy równiez my (i nasze dwa koty) a nie tylko martwe przedmioty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 07.09.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 żeby nie było, mnie też kompletnie nie podoba się taka zabudowa g-k i halogeny w takiej ilości.ale daleka jestem od kategorycznych stwierdzeń, że to będzie wnętrze bez duszy. przecież to tylko wizualki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deamos 07.09.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Podoba mi sie zabudwa sufitu, jak sie ja wykonczy to nie bedzie sie tak rzucala w oczy. Z halogenikami dales czadu, zle nie jest zle Lepsza taka zabudowa, niz projektor i ekran na wierzchu. Jak bedziesz montowal listwy LED, to chetnie zobacze fotki ze szczegolami i z efektu koncowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xisio 07.09.2009 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Postaram sie zrobić dokładne howto dla led. Chce użyć sterowania LED za pomocą sterownika radiowego tak by każdy kolor led był oddzielnie sterowany i można było dobrać jasność, kolor i ew efekty do danej chwili Ekran jest zabudowany i zwijany elektrycznie firmy Avers model Contour z ramką czarną wkoło. http://business-group.pl/sklep-abc/pic/Ekran-elektryczny-do-zabudowy-Avers-Contour-180x102-cm-_bp2396.jpg Do tego bedzie projektor przy oknie 5 cm od sufitu tak jak jest mocownie na zdjęciach. Kable do projektora (9 sztuk) i głośników pochowane są w zabudowie i ścianach. W jadalni/kuchni przeszkadzała belka wiec dobudowałem belkę do 165cm od sciany i wejdzie zabudowa wysoka 60/45/60 dalej będzie blat i zabudowa nad szafkami na 32cm tyle co standardowe szafki. W rogu dałem zlew po lewej stronie bedzie pralka (jest dziura do garderoby by zmieścić tył pralki w szafce) po prawej bedzie zmywarka i płyta. Dodatkowo dałem czujką zalania i dymu w kuchni. W jadalni Faktycznie te 4 halogeny są moze za duzo ale nie wiedziałem jak zakończyć sufit a nie chciałem robić kolejnej dziury w suficie, na początku chciałem nad stołem powiesić lampę ale nie wiem dokładnie gdzie będzie stał stół jeszcze wiec profilaktycznie pociągnołem k/g do belki i zrobiłem halogeny. Zabudowa od tv bedzie będzie obłożona kamieniem z gipsu i pomalowana na jaśniejszy kolor niż sciany. W rogu planuje kremową kanapę skórzaną z helvetia oraz jakiś tryptyk albo inny duży obraz na scianę złożony z mniejszych. Lubie tego typu nowoczesne wnętrza i wiem ze bede sie czuł dobrze w czymś co sam wymyśliłem i zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts