Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Które ładniejsze?  

2 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które ładniejsze?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

piękności, już się nie mogę doczekać mojej łazieneczki, inverno to super wybór, powiedz mi tylko czy ta podłoga rzeczywiście jest dużo jaśniejsza od płytek ściennych, czy tylko na zdięciu tak wyszło?

Zrobiłem dzis fotke podłogi razem z plytka scienna. Jest jasniejsza ale o ile to juz sama ocen z ponizszego zdjecia: (weź poprawke na pył na podłodze :lol: )

http://img235.imageshack.us/img235/4584/1bb2.jpg

no dobrze kolor ok, czyli uważasz że te ścienne nie sprawdzą się na podłodze, pod jakim względem?

w tej kolekcji występują płytki białe i kremowe, jakich ty użyłeś, chyba tych drugich, nie mylę się?

U mnie zastosowałem :

-ścienne Inverno 1 i inverno 2

-listwa L-inverno 1

-podłoga -taka jak wystepuje w tej kolekcji

A dlaczego uważam że ścienna nie da sie zastosowac na podłodze - weź 2 płytki i porównaj twardość szkiwa a już bedziesz wiedzieć.

Adam

wtam Cię milko-nowa

co myślisz o użyciu na podłodze płytek ściennych inverno, moi znajomi tak zrobili, tylko z inną kolekcją i wygląda rewelka, mam wielką ochotę po nich pomałpować, a Ty masz podłogowe 33,3 ???

jeszcze pytanko odnośnie fug,

mam zamiar dobrać kolor fug do koloru kafli, czyli tam gdzie czekolada to czekolada, a tam gdzie biel to biel, a jak Ty masz u siebie???

Płytki ścienne raczej nie nadają się na podłoge, bo nie są wytrzymałe na nacisk i bała bym się, że popękają.Dodatkowo mogą mieć mniejszą twardość szkliwa, które będzie się szybciej ścierać. Ja u siebie na podłodze mam duże 33,3 brązowe z Inverno i sądze, że wyglądają super. Jak dla mnie to szkoda ryzykować z układaniem płytek ściennych na podłodze, bo to za dużo kosztuje. Jeśli jednak jesteś na to zdecydowany to zadzwoń do fabryki Tubądzina, tam powiedzą czy ta zamiana ma sens. Pozdrawiam!!!

• 2 weeks później...
ogromnie się cieszę z faktu że i innym także podoba się ta kolekcja, moja łazienka prawie gotowa, płytki już zafugowane, jak pomontują sprzęty to wkleję fotki, ale już mogę wam powiedzieć że wyszło fajowo, wnętrze jest radosne, miałam dylemat co do doboru fugi, nie wiedziałam czy dobrać do koloru płytek, czy wszędzie białą, ale zdecydowałam się na jasny szary, manhatan, jestem zadowolona :lol:

to i ja się przyznam, że myślę o tych kafelkach..Zwłaszcza te pupy mi przypadły do gustu i intensywna, odważna czerwień :wink:

Teraz wiem, że Ameryki nie odkryłam :roll: :lol: :lol:

Zaba jak si etak patrze na ten Twój Avatrek to.....

A co do Tubądzina -powazanie za wymiary - to podstawa przy układaniu -Brońcie sie przed Opocznem

Sebo8877