Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Które ładniejsze?  

2 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które ładniejsze?

Recommended Posts

Dziękuję po stokroć :)

Chodziło oczywiście o Majolikę Tubądzin. Laik ze mnie, przepraszam.

Dzwoniłam do działu technicznego Tubądzina i orzekli, że nie ma przeciwskazań na mozaikę na podłodze prysznica. Gdy zapytałam o poślizg niestety nie mieli żadnych danych.

Hej, Majolika jest błyszczącą płytką, więc może być ślisko. Ale nie stanowi to problemu w brodziku. Ja mam też Tubądzin na podłodze prysznica (zdjęcie z budowy) ale z kolekcji Mozaiki. Pamiętaj że mozaiki ścienne mają ostre krawędzie!!!

http://img154.imageshack.us/img154/5751/lazdolnazz4.jpg

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bardzo ładnie wygląda ta mozaika :)

Ja juz przekonałam się do końca i postanowiłam, że będzie majolika na jednej ścianie i podłodze prysznica.

Co do ostrych krawędzi to sprawdziłam u znajomych, którzy już mają położoną majolikę z Tubądzina i ostre krawędzie nie przeszkadzają. Mam nawet wrażenie, że ciężko się poślizgnąć gdy jest tyle matowej fugi i jeszcze niezaokrąglone krawędzie.

A propos fugi... jaka najlepsza pod prysznic? Którą można myć, nie zmienia koloru itd.?

• 5 weeks później...

Plytki juz na scianie, ale musze przyznac, ze propozycja katalogowa, czyli jasne plytki, ciemna czekoladowa fuga mi sie nie podoba (lazienka jest duzo mniejsza i wygladalaby jak poszatkowana)Szukam wiec jasnej, pasujacej do koloru kafelka i jest problem. Jedyne co mi "gra", to jasmin lub biala z Mapei. Moze ktos ma jakies doswiadczenie w tej kwestii i znalazl odpowiedni kolor, moze byc innego producenta.

Tak jest w katalogu

http://katalog.tubadzin.pl/kolekcje/inverno%20duza

• 3 weeks później...

Witam!

Ja również należę do miłośników Kuby.

Nasza łazienka "się robi". Jest piękna. Potwierdzam to, że super prezentuje się przy zapalonym świetle. Niestety nie mam świeżych zdjęć - to po pierwsze, a po drugie - nie wiem, czy umiem wklejać zdjęcia... ALe Kubę gorąco polecam!!! : :p

• 4 weeks później...

:wink: Chyba podsłuchiwalaś moje wczorajsze rozmowy z koleżanką. Prowadzi sklep z galuzrami, w którym Tubądzin zrobił wystawkę nowych kolekcji. Dokładnie wczoraj polecała mi te, że są najpiękniejsze.

Są takie jak opisują je w katalogu, nieco ascetyczne i herbimetalowe, ale fascynujące. jezeli zdecyduje się do małej łazienki: to jasne płytki Hariona i jakiś wzór z pasków. Płytki i paski oczywiście poziomo,żeby rozepchnąc trochę łazienkę.

:cry: Ale chyba nie są to tanie kolekcje?