Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Które ładniejsze?  

2 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które ładniejsze?

Recommended Posts

moja łazienka jest większa tzn ma 9 m ale sa skosy, wiec optycznie ja to troche zmniejsza. Wydaje mi sie ze wazne jest czy bedziesz wybierac te ciemne czy jasne,bo co do wielkosci to widzialam łazienke wlasnie taka ok.5m ułozona z duzych kafli i wygladalo super( ale tam na jednej scianie bylo duze lustro).Ja tez nie moglam sie im oprzec :D

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja mam łazienkę wielkośc 5.4m2 czy te kafle nie są za duże na tą powierzchnię???? są takie ładne i sama nie wiem czy to będzie dobry wybór na taką powierzchnię :(
też mam ten dylemat. Moja łazienka ma około 6 metrów. Myślę jednak, że dając na ściany zdecydowanie więcej jasnych nie powinno być źle a nawet powinno być dobrze :D

zdecydowałam się jednak na tą kolekcję pomimo że mam małą łazienkę...zrobię ściany w jasnym kaflu, w brązie tam gdzie będzie kibelek i podstawę z płyty kartonowo-gipsowej pod umywalkę...pod okne użyję 2 kolumny dekora tej takiej zebry nie wiem jak się nazywa :( pomiędzy umywalką i lustrem będą 2 kafle kalii i w około lustra rondo no i może jeszcze rondoprzy kibelku zobaczę :)

Moja łazienka ma niecałe 6m2 i wygląda super w calli Tubądzina.

Wiem - chwalę się :oops: , ale bardzo jestem z niej dumna :D

Dałam sedes i umywalkę Venezia Cersanit.

Wanna miała być mniejsza, ale trudno - jest już wbudowana i oblepiona nieszczęsnym panelem, który pozwoliłam sobie wcisnąć, więc jej nie zmienię tak szybko jak chciałabym :(

Czekam tylko na meble i będę mogła fotografować :wink:

Foteczki to nieprędko, bo muszę stolarza o meble dusić, a to dłuższa historia.

W większości łazienki dałam jasne kafle, tylko pionowe pasy ciemnych fajnie wkomponowane, no i 2 pasy dekoru: 1) w rogu kolorowe fale i 2) na widocznym miejscu nad wanną jednen dosłownie dekor z kallą (4 kafle) wmontowany w pas ciemnego brązu biegnący od góry do dołu.

Aha! I góra zwieńczona jest po całości pasem z 1/2 kafla ciemnego brązu - bardzo mi się podoba to zamknięcie całości :D

Pewnikiem niewiele można zrozumieć z tego co napisałam.

Mam projekt wstępny w jpg, który mi zrobiła projektantka (po powiększeniu łazienki zmodyfikowałam go samodzielnie). Poczytam jak to się wlepia, to może wrzucę poglądowo (w piątek lub sobotę).

To prawda, też nie mogłam nic znaleźć, ale i tak się zdecydowałam :)

W moim dzienniku na początku znajdziesz wizualizację zrobioną z tych płytek, a nieco dalej gotową łazienkę. Przy czym z Sirocco mam płytkę podłogową białą i na ścianię białą i bordo. Dekor wybrałam z serii Femme, bo ten Sirocco w kwadraciki nijak mi do kafli nie pasował...

Płytki są bardzo ładne. Mają delikatną fakturę widoczną pod słońce. Te ścienne są super, bo nie widać zacieków z wody - nawet na bordowych płytkach. Podłogowe trzeba dosć często myć lub chociaż zamiatać, bo są jasne i pomimo beżowego marmurka widać na nich pyłki, ale ogólnie bardzo je sobie chwalę.

Daj znać, jak sie zdecydujesz bo jestem ciekawa innych aranżacji w tych płytkach :)

dzięki anna-maria, widziałam Twoją łazienką z tą serią :)

cały czas zastanawiam się nad tymi kaflami właśnie ze względu na ich ciekawą i niepospolitą fakturę,szkoda tylko ,że dekory mają takie nie teges,nie wiadomo jak je dopasować tym bardziej ,że skłaniam się bardziej ku połączeniu tych kafli ciemno zielonych z białymi,ale z przewagą ciemnych,planuje je w wc na parterze

mam sirocco w dużej łazience. Połaczenie białych z bordo z dekorami minimalu (ładnie podświetlone dają fajny efekt), na podłoge poszły te ciemne. Troche powiem szczerze nie bardzo to wygląda, ładniej prezentowałyby się białe, ale mam dosc jasnych kafli na podłodze (teraz mam i sie wkurzam bo widac kazdy włosek, każdy paproch).

Jako że trwają prace żadnych zdjęć wkleic nie mogę, najwcześniej za 2 tyg.

Wg mnie daltego jest mały wybór dekorów, bo kafle same w sobie są bardzo ozdobne, faktura na nich "robi" juz niejako za dekor :).

To prawda, że te kafle zdobią, ale to co mi się nie podobało, to fakt, ze dekory zupełnie nie pasują do płytek (wedlug mnie)... Płytka bordowa, a dekor czarno-czerwony, przy czym czerwień w zupełnie innym odcieniu niż t na płytce. Dlatego wybrałąm dekory Femme. O Minimalu też myslałam, ale ponieważ mam go w duzej łazience, w mniejszej chciałam jednak inne ozdobniki...

Czekam na zdjecia, bo też jestem ciekawa efektu :)

do mojej prawie czarnej podłogi dekory by pasowały, ale faktycznie nie są zbyt dekoracyjne :)

Szkoda ze nie ma podłogowych w kolorze bordo, wybór w serii tylko 2 kolorów podłogi to troche jakby mało.

Z racji faktycznie niewielkiego zainteresowania ta serią, nie było skąd czerpać inspiracji, dlatego nasza łazienka jest bardzo prosta/skromna. Ale mam nadzieje, że efekt koncowy bedzie zadawalający.

• 2 weeks później...

Jutro zaczynają nam kłaść calle. Jak coś już będzie widać to dam fotki.

Aha, zamiast szlifowania płytek będą listwy aluminiowe, również jako zakończenia krawędzi. Trochę się boję tego eksperymentu ale co tam, zaryzykuję. Kolorystycznie te listwy powinny zgrywać z bateriami - KFA Symetric Chrom.

Ceramika to Cersanit Olimpia, wanna Cersanit też Olimpia, prysznic Cersanit Iryda :lol:

Poczytam jak to się wlepia, to może wrzucę poglądowo (w piątek lub sobotę).

to już minęło ;)

poproszę również o zdjęcia.

Właśnie z małżonką rozmyslamy nad tymi płytkami.

PS

czy ktoś zna program do projektowania, w ktorym bedzie ta kolekja ( calle) płytek?

znalazlem na http://www.eplytki.pl ale nie da się ukłądać pojedynczo :roll:

Też kiedyś zakładałam wątek na ten temat, ale nikt się nie odezwał. Widac płytki mało popularne. Ja, przyznam szczerze, byłam nimi zauroczona, dopóki nie zobaczyłam ich na żywo. W sekundzie zrezygnowałam...

W dzienniku Żaby jest pokazana łazienka w tych kaflach http://forum.muratordom.pl/dziennik-zaby,t46715-180.htm

I tutaj http://forum.muratordom.pl/domek-agi-i-mirka,t97421-120.htm

I jeszcze tutaj http://forum.muratordom.pl/kaaj-domek-na-102,t79128-180.htm