Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Które ładniejsze?  

2 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które ładniejsze?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

listwy minimal sa bardzo dyskretne. Wg mnie wogóle ich nie widac (zauważyłas ze mam je przy umywalce??? .....nie???....no wlasnie :) )

A bedziesz miec wanne?

Może w istocie jest za mało bordowych, ale jesli łazienka mała to akurat rozjasnienie jej białymi kaflami jest jak najbardziej na miejscu.

Witam. Jak dla mnie to za dużo białych płytek,a za mało bordowych. :-?

zgadzam się , dodatkowo wybrałabym wersję z mniejszą ilością kafli tzn. nie kładłabym pod sam sufit(poza kabiną ), a może zostawić zestaw kolorystyczny kafli tak jak jest tylko wykafelkować do +-1,5 a resztę u góry pomalować na jakiś zdecydowany kolor

Witam. Jak dla mnie to za dużo białych płytek,a za mało bordowych. :-?

zgadzam się , dodatkowo wybrałabym wersję z mniejszą ilością kafli tzn. nie kładłabym pod sam sufit(poza kabiną ), a może zostawić zestaw kolorystyczny kafli tak jak jest tylko wykafelkować do +-1,5 a resztę u góry pomalować na jakiś zdecydowany kolor

A ja z kolei powiem inaczej... Jak dla mnie, za dużo borda w jednym miejscu - na przykład przy gebericie... Taka plama się zrobiła na tle bieli... Może sama obudowa w bordowych kaflach,a nad obudową biel... Nie wiem, jaki chcesz osiągnąć efekt i czy chcesz mieć bardziej kolorowo, czy "sterylnie" biało, ale zerknij do mojego dziennika... Tam jest i wizualizacja i gotowa łazienka w podobnej do Twojej koncepcji, czyli wiekszość w bieli, tylko kawałek pod prysznicem i przy umywalce w bordowych płytkach...

Odświezam wątek, ponieważ chciałabym zadać pytanie forumowiczom użytkującym już swoje piękne łazienki z płytkami Calle - jak sprawuje się ta ciemna podłoga? Czy nie widać na niej za bardzo wszystkich "paproszków" i zacieków z wody?

Kusi mnie ta seria ( mam na oku też inne z brązową podłogą ) ale boję się ciągłego latania ze szmatą :wink:

Się melduję

Zdjęć ni mam

Mebli ni mam w całości

Baterii zlewu tyż ni mam

Za to mam białą podłogę

Znaczy się brązową z czekoladową fugą, ale u mnie to jest brązowo-czekowladowe tylko 30 sekund po zmyciu.

Potem jest białe. Obrzydlistwo.

Ratunku! Czy ktoś wie jak pomóc???

Po położeniu fugi użyłam CIF żeby wyczyścić różne takie brzydalstwa na płytkach i chyba mi się ten CIF wżarł totalnie w fugi :(

Stosowałam preparat "czysta fuga", stosowałam ocet, stosowałam Ajax

Szczoteczką ostrą darłam

Płakałam

I nic

Najmniej łzy pomogły :D

Jak ktoś zna sposób, żeby mnie podnieść na duch = uczynić moją podłogę śliczną tj. brązowo-czekoladową, proszę proszę proszę

:roll:

Jestem w 99% zdecydowana na zakup kolekcji Alabastrino z Tubadzina do jednej z lazienek. W ogole, do wszystkich moich trzech lazienek wybralam kolekcje z Tubadzina. Zastanawiam sie tylko, jak klasc plytki na scianach, by jak najbardziej powiekrzyc optycznie przestrzen: poziomo, czy pionowo.

Jedna z lazienek jest dosc mala (3,3m2-powierzchnia podlogi).

Poza tym, ciekawia mnie aktualne ceny tej glazury w "sezonie 2008" ;)

W Krakowie ostatnio widzialam po 97pln/m2, ale sa i po 104PLN/m2.

Pozdrawiam, G.

A ja widziałam na żywo i uważam, że prezentują się w realu lepiej niż na zdjęciach. Kwestia gustu :wink: Na dzień dzisiejszy to mój nr 1 do dużej łazienki. Chociaż u mnie to jak w kalejdoskopie się zmienia - Sublime to już chyba szósty z kolei nr 1 :wink: Też chętnie zobaczyłabym prawdziwą realizację ale nikt się pali do wklejenia zdjęć. Był już wątek o Sublime i Harionie i tam też zdjęć się nie doczekano.

Szkoda tylko, że są droższe....

No niestety cena w sklepach nie jest zachęcająca, najtaniej widziałam po 109 zł za metr płytki ściennej podstawowej. Ale w sklepach internetowych i na Allegro można kupić znacznie taniej - prawie 20 zł mniej na metrze. Jeżeli zdecydujemy się na te płytki to napewno kupię je w taki właśnie sposób. Przez internet kupowałam już płytki Minimal do małej łazienki i transakcja przebiegła wzorowo.