Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Które ładniejsze?  

2 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które ładniejsze?

Recommended Posts

Moim sposobem na zmniejszenie ceny za łazienkę było kupno samych dekorów Alabastrino - tak naprawdę tlyko one mi się podobają, podstawowe płytki jak dla mnie są zbyt " pomazane" . Do tego dobrałam na ściany płytki MAJORKA BIANCO za 48zl i na podłogę gres TROVAN BEIGE . Pasuje idealnie, efekt jest świetny .

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ciekawy :) mnie sie podoba. Bardzo fajny bajer z lustrem zamiast jednej linii pionowej płytek. Ciekawe też połączenie płytek poziomych i pionowych, choć układ na akurat tych ścianach podkreśli Ci "podłużność" pomieszczenia.. nie wiem czy to wada, przecież nie wszystko musi być, czy wydawać się, kwadratowe. Osobiście nie lubię płytkowych półek, więc pewnie odpuściłabym te nad wanną. Leżąc w niej i tak tam nie sięgniesz. Zostawiła tylko pod lustrem, bo ta to się zawsze przyda. Jeszcze kwiatek na szafce to przykładowy, prawda? W realizacji Ma być bardziej podobny do tych z dekorów mam nadzieję ;)

http://foto2.m.onet.pl/_m/dba3592c9205ca5de14156a34e2619b6,10,19,0.jpg

http://foto3.m.onet.pl/_m/65ab2bc6b444f2b6b95202e99013dc2f,10,19,0.jpg

Ten rozmiar, kroowko, może Cię zadowoli :)

Cieszę się, że podobają Ci się moje półeczki Mam podobne w "dolnej" łazience i sprawdziły się, a tu kombinowałam jak można by zastosować ten piękny dekor i wykombinowałam 8)

Mnie "budyniowy" dekor zachwyca jeszcze bardziej niż ten z turkusem. Tym bardziej, że jest mniej kruchy w obróbce.

xisio Twój układ Alabastrino podoba mi się. Rozumiem, że na podłodze są kafle mniejszego formatu ?Kiedy realizacja projektu?

Ten rozmiar, kroowko, może Cię zadowoli :)

Zadowolił :D i to jak! Teraz się dopatrzyłam, że płytki są poziomo i dobrze to wygląda do pionowego dekoru :) Super, bo i ja nad takim układem się zastanawiam. Dzięki za fotki :)

Cieszę się, że podobają Ci się moje półeczki Mam podobne w "dolnej" łazience i sprawdziły się, a tu kombinowałam jak można by zastosować ten piękny dekor i wykombinowałam 8)

Mnie "budyniowy" dekor zachwyca jeszcze bardziej niż ten z turkusem. Tym bardziej, że jest mniej kruchy w obróbce.

Mnie też budyniowy podoba się co raz bardziej :)

xisio Twój układ Alabastrino podoba mi się. Rozumiem, że na podłodze są kafle mniejszego formatu ?Kiedy realizacja projektu?

Jabłuszka z tego projektu bym podprowadziła ;) Chciałam też pionowe lustro podprowadzić, ale u mnie trochę za krótka ściana.

Małe płytki podłogowe są fajnie spasowane ze ściennymi w pionie :)

No to cieszę się, że udało mi się Ciebie zadowolić Kroowko!

Też zwróciłam uwagę na to spasowanie płytek ściennych z podłogowymi u Xisio. U mnie przeważyły względy ekonomiczne ( duża podłogówka jest tańsza od małej ) i fakt, że płytki na ścianie są położone w poziomie, a do nich nijak wymiarami spasować podłogowych płytek się nie dało. Skromność mojej łazieneczki z Alabastrino, w porównaniu do projektu Xisio aż bije po oczach :p Dobrze, że mnie to nie martwi :lol:

Pozdrawiam!

Ciekawy :) mnie sie podoba. Bardzo fajny bajer z lustrem zamiast jednej linii pionowej płytek. Ciekawe też połączenie płytek poziomych i pionowych, choć układ na akurat tych ścianach podkreśli Ci "podłużność" pomieszczenia.. nie wiem czy to wada, przecież nie wszystko musi być, czy wydawać się, kwadratowe. Osobiście nie lubię płytkowych półek, więc pewnie odpuściłabym te nad wanną. Leżąc w niej i tak tam nie sięgniesz. Zostawiła tylko pod lustrem, bo ta to się zawsze przyda. Jeszcze kwiatek na szafce to przykładowy, prawda? W realizacji Ma być bardziej podobny do tych z dekorów mam nadzieję ;)

Wcześniej była w amanda/alex i zostały akurat nad drzwiami poziomie przez nie uwagę.

Kwiatek na szybie będzie wypiaskowany ze wzorem alabastrino, wcześniej chciałem jeszcze lustro piaskować ale w alabastrino dekor będzie sie odbijać ładnie w tym miejscu.

wcześniej było tak:

http://img200.imageshack.us/img200/4739/i14.jpg

wiecej w tym wątku http://forum.muratordom.pl/wnetrze-do-oceny,t164074.htm

Na podłodze są kafle mniejsze w rozmiarze płytek z ściany.

Poziome płytki nie występują poprawny obrazek wygląda tak:

http://img22.imageshack.us/img22/9729/mailgooglecom5438568.jpg

http://img18.imageshack.us/img18/8602/20090720151730.th.png

Do końca września musze sie przeprowadzić więc realizacja w tym miesiącu będzie.

Wierzę w zasadę "mniej znaczy więcej" więc jak dla mnie to ta łazienka jest przeładowana dekorami. Masz wszystkie mozliwe kolory i wzory dekorów+mozaika, a do tego mase skosów i skosików+wnęki a to naprawde nie wyglada elegancko. Kolekcja Alabastrino jest o tyle uniwersalna że daje wiele możliwości kompozycji, ale niekoniecznie trzeba zestawiać wszystkie elementy razem aby wyglądało to dobrze. OK, powymądrzałam się;) już niedługo wkleję fotki swojej łazienki, to też będziecie mogli ocenić :wink:

Witam jestem nowa na tym forum.Planuję remont mojej maleńkiej łazieneczki w blokach.Płytki Alabastrino to jest to czego zawsze chciałam,są jasne i bardzo kobiece.Mam pytanko gdzie w Łodzi można je kupić najtaniej I lub II gatunek.Z góry dziękuję za podpowiedź. :)

a jak dla mnie to ta łazienka będzie śliczna jeżeli zrezygnujecie z tych niebieskich, ciemnych dekorów. Myślę, że trzy elementy różne w jednym kolorze to max (kafle, mozaika i dekor). Nie wiem co projektant miał na myśli z tym niebieskim dekorem, jak dla mnie zupełnie nie pasuje do reszty ( za barzdo przykuwa uwagę, dominuje) :wink:

a jak dla mnie to ta łazienka będzie śliczna jeżeli zrezygnujecie z tych niebieskich, ciemnych dekorów. Myślę, że trzy elementy różne w jednym kolorze to max (kafle, mozaika i dekor). Nie wiem co projektant miał na myśli z tym niebieskim dekorem, jak dla mnie zupełnie nie pasuje do reszty ( za barzdo przykuwa uwagę, dominuje) :wink:

:) Ile ludzi tyle gustów :) Ja polubiłam Alabastrino właśnie za ten energetyczny dekor :) Jak poszłam na pierwszą wyprawę po sklepach w poszukiwaniu płytek, to ten jeden dekor utkwił mi na trwałe w pamięci :), a zupełnie nie pamiętałam do jakich był on płytek "przypisany". W mojej, zupełnie subiektywnej opinii, bez ciemnego dekoru płytki są bardzo mdłe i trochę nijakie, a już na pewno nie w moim stylu ;)

Także Xisio, nie rezygnuj z niego!, już prędzej z mozaiki. Ja myślę o prostokątnej ściętej wannie zamiast zaokrąglonej (Riho Delta, jest też taka z Koła, ale do mnie za długa), żeby nie oklejać jej mozaiką ani ciętymi mocno płytkami.

Biedny XIsio z naszymi radami i tak zrobi co chce, bo przecież też ma swój własny pogląd na alabaster :)

A ja to sobie będę kombinować, jak z tych płytek zrobić nowoczesną łazienkę i jak zniwelować ich delikatność i "romantyzm". Podobnie jak Xisio zrezygnowałam z nowocześniejszych szarych, bo mogą przygnębiać co rano.

Szkoda, że już nie widać łazienki CooliTT, bo jak wnioskuję z komentarzy, miała ciemne dekory i była śliczna.. szkooda. Może da się coś z tym zrobić Coola??? Ładnie proszę :)

Ale się rozgadałam! Kończę i miłego dnia życzę wszystkim, i tym z jasnymi i tym z ciemnymi dekorami ;)

Witam, Mam pytanie odnośnie płytek Alabastrino. Są przecudne , ale hmm mąż zauważył ciemne plamki na płytkach i nijak mu sie to nie widzi, żę będzie wyglądać zawsze jak brudne. Chciałam spłytać użytkwoników czy faktycznie tak rzucają się w oczy te plamki> ?może uda mi sie jakoś przekonać męża do nich.

witam,

zdecydowalam sie na kolekcje alabastrino i chcialabym tez sobie poprojektowac.

Sciagnelam program pro100, ale w bibiotekach nie ma kolekcji alabastrino.

Czy mozecie mi powiedziedziec z jakich programow korzystacie i ustawiacie sobie dekorki tak czy inaczej???? :) :)

Bede wdzieczna za podpowiedz.

pozdrawiam

Witam, Mam pytanie odnośnie płytek Alabastrino. Są przecudne , ale hmm mąż zauważył ciemne plamki na płytkach i nijak mu sie to nie widzi, żę będzie wyglądać zawsze jak brudne. Chciałam spłytać użytkwoników czy faktycznie tak rzucają się w oczy te plamki> ?może uda mi sie jakoś przekonać męża do nich.

Jakie plamki ty widzisz na płytkach ? ja żadnych nie widziałem...

Sciagnelam program pro100, ale w bibiotekach nie ma kolekcji alabastrino.

Czy mozecie mi powiedziedziec z jakich programow korzystacie i ustawiacie sobie dekorki tak czy inaczej???? :) :)

Bede wdzieczna za podpowiedz.

pozdrawiam

Tu możesz poczytać jak ten program obsługiwać, skąd wziąć Alabastrino, jak układać płyteczki, a na koniec jak zrobić printscreent

http://forum.muratordom.pl/program-do-projektowania-ukladu-plytek,t124704.htm

Powodzenia :)[/url]