Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Które ładniejsze?  

2 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które ładniejsze?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Płytki są śliczne i mi podobają się wszystkie łazienki z alabastrino - skromność to urok tych płytek

ona_lewkonia łazienka śliczna może dodasz jeszcze parę zdjęć ??

kroowka płytki połączone są z jakimś gresem bez nazwy więc chyba chińskim jakimś - jak mi się uda zrobię zdjęcie z bliska bo jest on śliczny - brązowy jakby przeplatany złotymi nitkami - bardzo mi się podoba i myślę, że pasuje.

kroowka, mika80 dziękuję

gdy tylko wkroczyliśmy na etap wykańczania, od razu wiedziałam, że będzie alabastrino, ostatecznie zostały położone w górnej łazience, tam bardziej pasowały,

dla mnie te płytki mają taką swoją 'delikatną dostojność' :wink:

http://images45.fotosik.pl/256/43f7f97935a7de84.jpg

obok umywalki, również pod blatem, jest niestety pralka (mało fotogeniczna więc jej nie pokazuję)

http://images42.fotosik.pl/168/4b8356c65d443f31.jpg

http://images48.fotosik.pl/255/bc636bd5110c0be9.jpg

Dzisiaj oglądałam kolekcje zienia w cermagu. Dla mnie super, autentycznie prawie wszystko mi sie podobało, na żywo wygląda jeszcze lepiej niż w katalogu, widać te połyski, subtelności faktury itp. Szkoda tylko ze tak mało aranżacji, bo te katalogowe jakos takie mało zyciowe tylko artystyczne. Jak to przełożyć na konkret to trudno sobie wyobrazić niektóre płytki we własnej łazience, zwłaszcza ze względu na nietypowe rozmiary i kształty. Może ktoś ma już jakieś zdjęcia? Please wrzućcie jeżeli tylko coś macie.

Jak ogladałam pół roku temu płytki Zienia, to Pan w sklepie dobrze to okreslił- firma przyjeła dobra taktyke- nazwisko + seria limitowana = beda w kazdej stodole

nie chce nikogo urazic, bo dekory sa ciekawe, ale te inne kolekcje to Pan Zien, z całym szacunkiem dla jego mody, ameryki nie odkrył

A ja zdecydowałam się na Big Bena na białym tle plus białe płytki też z Zienia, aby nie odbiegały od reszty.

1 000 zł za całą ścianę to chyba sporo, ale warto. Myślę, że będzie pasowało do reszty i chętnie wstawię fotki. Ale to jeszcze jeszcze... 8)

Nadzieję mam taką, że jak stodoła wyglądało to nie będzie:)

Bastille wyglądają bardziej jak trawertyn, choć niektóre płytki marmurowe też mogą przypominać. Płytki niestety leżą jeszcze w kartonach dopiero pod koniec stycznia zaczniemy je układać. Kosztowały 159 zł/m2 płytki podstawowe, 109 zł/m2 podłoga i chyba 309zł/m2 mozaika. Jutro wrzucę zdjęcia jak wyglądają w realu.

a czy mogę spytać, gdzie kupowane? bo ceny niezłe!

Płytki kupione w firmie Kamgres w Łodzi (dokładny adres i kontakt można znaleźć na stronie Tubądzina) od całego zamówienia dostałam 5% rabatu i transport (60km) za darmo. Płytki zamówiłam w czwartek a we wtorek były już u mnie w domu :-) Druga łódzka firma polecana na stronie Tubądzina nie była tak chętna do współpracy.

Pozdrawiam

słuchajcie rozmawiałem wczoraj z glazurnikiem i było trochę narzekania na ten model płytek - a mianowicie na wklęsłość dekorów jak i wypukłość płytek prostokątnych - czy Ci co składaliście reklamacje macie może jakieś informacje co do serii? czy była to jakaś konkretna seria: może miesiąc czy jakikolwiek punkt zaczepienia?

i druga sprawa jak wygląda kwestia szlifowania mozaiki zarówno tej prostokątnej jak i kwadratowej - dobrze to Wam wychodziło - czy płytki się wyszczerbiają czy da się to ładnie dopasować?

zastanawiam sie nad wyborem tej glazury i jak na razie poza dobrymi wrażeniami wizualnymi odszukuję jedynie wiele negatywnych informacji...

słuchajcie rozmawiałem wczoraj z glazurnikiem i było trochę narzekania na ten model płytek - a mianowicie na wklęsłość dekorów jak i wypukłość płytek prostokątnych - czy Ci co składaliście reklamacje macie może jakieś informacje co do serii? czy była to jakaś konkretna seria: może miesiąc czy jakikolwiek punkt zaczepienia?

i druga sprawa jak wygląda kwestia szlifowania mozaiki zarówno tej prostokątnej jak i kwadratowej - dobrze to Wam wychodziło - czy płytki się wyszczerbiają czy da się to ładnie dopasować?

zastanawiam sie nad wyborem tej glazury i jak na razie poza dobrymi wrażeniami wizualnymi odszukuję jedynie wiele negatywnych informacji...

Podobno to cecha prawie wszystkich płytek tego producenta. Wprawdzie nie mam mozaiki, tylko płytki ścienne i jasne dekory, ale uważam, że dobry fachowiec sobie poradzi bez problemu. Nie reklamowałam i położone jest prosto. Uważam, że jeśli chodzi o efekt końcowy, to te płytki były strzałem w dziesiątkę.

witam

u mnie koncza klasc juz kafle na scienie

sa naprawde piekne

teraz musze dobrac fuge

w jakim kolorze kladliscie?

ja chce bez bahama chcialabym zeby fuga ladnie zgrala sie z plytka byla malo widoczna.

pozdrawiam

Hej :)

Już tu pisano, że najlepiej pasuje Jaśmin z Mapei. Ja mogę to potwierdzić, bo u mnie tak zafugowane od czwartku :) Tylko przy podłogowych jaśmin zmienił sie bardziej w jajową zółć.. no jak kogel-mogel coś. Może tu bezpieczniej będzie wybrać trochę ciemniejszą. Pan kafelkarz mnie pocieszył, że dobrze że nie zielone wyszło ;) mówił że cuda już widział, jak płytki potrafiły zafarbować fugę. U mnie podłogowe były drugiego gatunku, bo tylko 6 niecałych potrzebowałam pod pralkę, wiec może to dlatego. Na ścianie jaśminowa fuga wyszła tak jak z wzornika i pasuję bardzo dobrze.

sxsx Pan kafelkarz trochę narzekał na same płytki, ale nie jakoś wybitnie. Pokazał mi ze 2-3 oznaczone przez maszynę jako odrzut (zielony żarówiasty pasek) !!! i to zapakowane w karton pod tytułem gatunek pierwszy, to mnie trochę szoknęło :/ Ogólnie powiedział jednak że nie są złe, dało się zawsze wybrać tak, żeby do siebie pasowały. Albo On magik, albo sie faktycznie dało :) Straszliwe krzywe płytki zdarzają się podobno bardzo często i w polskich i zagranicznych bardzo drogich, reguły nie ma. Najprostsze podobno są chińskie gresy z marketu :) w sumie nie pierwszy raz to słyszałam.

Na ścianie krzywizn nie widzę, a widziałabym na bank, gdyby były ;) Szlify na kantach dużych płytek i dekorów zrobił mi mój Magik idealnie, też nie widać żeby były jakieś wypukłe. Mozaiki nie miałam, więc nic nie powiem. Aaaa, jeden ciemny dekor pękł na pół przy dociskaniu do ściany, był krzywy. Nie reklamowałam, jeden to miałam dodatkowy na ewentualne straty.

A z plusów to pięknie wyglądają na ścianie :) Nic bym w mojej łazience nie zmieniła w tej chwili :) Niech sobie nawet kafelkarz ponarzeka, jak dobry to i tak ładnie i solidnie swoją pracę wykona.

Się rozpisałam.. bom na świeżo :) O każdych płytkach pewnie coś złego wyczytasz, wiec się aż tak nie przejmuj. Ja mimo mankamentów Alabastrino polecam :)

witam

u mnie koncza klasc juz kafle na scienie

sa naprawde piekne

teraz musze dobrac fuge

w jakim kolorze kladliscie?

ja chce bez bahama chcialabym zeby fuga ladnie zgrala sie z plytka byla malo widoczna.

pozdrawiam

Ja mam wanilie i jest bardzo mało widoczna.

z jakiej firmy?

ja ostatnio kladalam fuge z sopro ale wzornik bardzo sie roznil od rzeczywistego koloru polozylam bez bahama a wyszla bardzooooooo jasna

pozdrawiam