Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Które ładniejsze?  

2 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które ładniejsze?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam malutką łazienkę 1,51x2,32.

Wymyśliłam sobie ze podłogę zrobię z płytek Majolika 11,5 x 11,5 szachownica w karo lub proste ?????????

http://katalog.tubadzin.pl/mini/majolika3.jpg

http://katalog.tubadzin.pl/mini/majolika1.jpg

Ściany białe z płytek 20x20 do wysokości 1,8 m, i zakończone cygarem

http://katalog.tubadzin.pl/mini/cygaro-majolika13.jpg

Może ktoś to potrafi sobie wyobrazic i powie mi czy będzie to miało "ręce i nogi"

Jeszcze uwaga: w rzeczywistości płytki czerwone są bardziej pomarańczowe niż tutaj na zdjęciu

Zalezy co chcesz uzyskac tz jaki efekt... jak ulozysz w karo, to podloga bedzie bardziej spokojna, jak w szachownice to bedzie dominujaca. Przy takich malych plyteczkach i przy bialej stonowanej scianie sklaniala bym sie do tego zeby ulozyc ciemne plytki jak kiedys robiono, czyli karo... ale ciemna plytka w srodku tz uklada sie z malych plytek jedno "duze karo" w ktorym srodku jest ciemna plytka i nastepne i nastepne. Nie wiem czy wiesz o co mi chodzi ? :wink:

a ja takie plyteczki na podloge polozyla bym w pasy, tz dwa biale rzedy, dwa ciemne, dwa biale, dwa ciemne... ale mnie nie sluchaj bo ja mam dziwne pomysly :lol:

Hej, mam łazienke wlaśnie skończona z Majoliki tylko w kolorze biało żółtym.

Żółta podłoga tylko z tych dużych płytek, biało zółte ściany z dodatkiem dekorów w kwiaty i mozaika plus listwa w kwiaty bez cygar.

Same białe płytki z majoliki mi się nie podobają cieszę się że je pomieszałam z innymi chociaż nadal stanowią przewagę ale nie wyglądają ciekawie na ścianie.

Hej, mam łazienke wlaśnie skończona z Majoliki tylko w kolorze biało żółtym.

Żółta podłoga tylko z tych dużych płytek, biało zółte ściany z dodatkiem dekorów w kwiaty i mozaika plus listwa w kwiaty bez cygar.

Same białe płytki z majoliki mi się nie podobają cieszę się że je pomieszałam z innymi chociaż nadal stanowią przewagę ale nie wyglądają ciekawie na ścianie.

Może mogłabyś wrzucić jakieś zdjęcie :) Tez zastanawiam się nad tą kolekcją i to właśnie nad żółtą :)

Co tam łazienka :wink: .

Lepiej zobaczcie jakie Kiwal ma akwarium, to dopiero jest co oglądać :D .

Kiwal - napatrzeć się nie mogę - SUPER!!!!!

Ciekawa jestem ile czasu Ci zajmuje dbanie o te wszystkie piękne rybki i koralowce, i w jakim celu używasz mieszacza wapnia?