Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Które ładniejsze?  

2 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które ładniejsze?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam nadzieję, że alabastrino wciąż modne, bo mam zamiar połozyć w górnej łazience. Łazienka od pn-wsch, więc nie przeszkadza mi, że alabastrino jest budyniowe :)).

Chcę dać umywalki itd z Koła i chyba muszę trzymać się jednego producenta ze względu na odcień białego koloru. Czy niekoniecznie? W sklepie Rea są bardzo tanie umywalki, a podobne do renomowanych firm.

Edytowane przez grazi

Ja też zdecydowałam się na alabastrino. Dziś jadę na budowę, podumać jak położyć płytki, gdzie dekory itd. Glazurnik przychodzi dopiero w lipcu ale powoli muszę już wszystko kompletować. Zastanawiam się jeszcze nad podłogą, czy nie zrobić z woodentica, bo jakoś nie widzi mi się taka jasna, tylko ze względu na praktyczność. Tylko że z inną podłogą nie będzie już tak ładnie i dostojnie.

• 2 weeks później...
już kilka wątków wcześniej pisałam o podobnej kombinacji w moim wc na dole ;) (bo ta podstawowa płytka mi nie pasuje do tych dekorów) będą ciemne dekory alabastrino z kwiatkiem i biała gładka płytka tubądzin floral, a do nich Affron Grafit półpoler na podłogę. Łazienka myslę że zacznie robic sie pod koniec przyszlego tygodnia.

Widziałaś na żywo ten affron Grafit półpoler? one są takie lustrzane czy raczej matowe?

..a może masz już zrobioną tą łazienkę? chętnie zobaczę..., bo pomysł jest.. przefajny ;)

Mam u siebie Sublime, łazienka nie gotowa jeszcze i jakiś czas tak będzie, bo nie mamy jeszcze luster, armatury itp. ale sama płytka jest piękna, spokojna i kolorystycznie stonowana, a cudny dekor nadaje tej łazience to "coś". Mam nadzieję,że mi się nie znudzi po kilku latach....bo tego się bardzo bałam i również pod tym kątem przeglądałąm kolekcje glazury.

Płytki kupiliśmy przez inernet, w sklepie widziałam za 110zł., my je dostaliśmy za 80zł.z groszami. Glazurnik chwalił,że bardzo proste i równe kanty ( to jest płytka tzw.rektyfikowana), minimalnie "wyłódkowana", ale z tym sobie poradził; fuga 1,5 mm; nie zniszczyła się ani jedna płytka przy cięciu.

Mam zamiar włączyć do wystroju szafki i parapet drewniane i olejowane, ale to jeszcze wszystko do przemyślenia.

W sumie jestem bardzo zadowolona:-)

KamaG,

niestety nie mam zjęć i na razie nie będę miała, bo zaszwankował mi aparat:-( Poza tym łazience jeszcze dużo trzeba...

Poszukaj tu jeszcze na forum, gdzieś w czeluściach jest jeszcze jeden wątek na ten temat i tam objawiła się jedna z forumowiczek ze swoją łazienką w Sublime, pokazała zdjęcia, bardzo ciekawe.Myslę,że znajdziesz...

Ja mam łazienkę na poddaszu, w skosach, niską i dlatego jest w większości w jasnych płytkach, łącznie z podłogą, a na poziomie szafki z umywalką i luster - włożyliśmy ciemne. Także ciemne położone są na ściance, na szerokośc podwieszanej miski ustępowej i bidetu.

Z dekorami "pojechaliśmy" w pion ( chociaż też chciałam podobnie jak Ty), ale przy niskich ściankach kolankowych uznaliśmy,że będzie tak lepiej optycznie.

Wydaje mi się,że dobrze myślisz z tym ułożeniem, dekory wyglądają badrdzo ładnie w zestawieniu między jasnym, a ciemnym.Jeśli Twoja łazienka ma proste ściany( tzn. nie kolankowe) to takie ułożenie płytki dobrze wygląda i zachowuje ładne proporcje.

KamaG - jeśli dobrze pamiętam to Gosiek 33 ma łazienkę w Sublime- dla nas stała się źródłem inspiracji - jeśli można tak powiedzieć - bo w końcu udało nam się zobaczyć te płytki w "normalnej" łazience a nie tylko na wystawie czy wizualizacji.

U nas ściany są jasne- mamy mała łazienkę- oprócz pasa ciemnych ( na szer 3 płytek) + dekory z obu stron - tam gdzie będzie umywalka. ciemna jest tez wanna i pólka nad nią oraz podłoga. Brakuje jeszcze wielu rzeczy m.in. lustra , blatu pod umywalkę i tym samym umywalki , ale ja jestem już w 7 niebie ;) pozdrawiam