Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Które ładniejsze?  

2 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które ładniejsze?

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

My kupiliśmy II gat. Zienia.

Różnica polegała na tym, że mamy minimalnie inny odcień od tych samych z salonu w Tubądzinie.

Co do wymiarów i kształtu to będę mógł coś powiedzieć dopiero za dwa tygodnie.

w takim razie czekam na jakieś info od Ciebie.

A czy sprzedawca mówił, znał przyczynę dlaczego dana partia płytek została zakwalifikowana do II gatunku?

Ja też kupiłam płytki Zienia Queensway czarne i brązowe w II gat. i po obejrzeniu każdej płytki, nic nie zauważyłam. Może raz zdarzył się mini odprysk 0,5 mm, ale wcale go nie widać. A zapłaciłam za m2 75 zł, to sie opłacało :) A sprzedawca zwracał właśnie uwagę na te mini odpryski, które mogą, ale nie muszą się przytrafić.

• 1 month później...
  • 2 months później...

Tubądzin.jpgTubądzin Coll. Płytki może i ładne, gdyby nie fakt że 1) pasy na płytkach podłogowych się nie schodzą,

2) Cegiełka odpadała z taśmy już podczas wyciągania z opakowania

3) szklany niebieski dekor był wygięty.

Na płytki czekałam miesiąc, sprzedano mi towar, który nie został jeszcze wyprodukowany. Z powodu dużego opóźnienia zmuszona byłam je położyć. Przestrzegam. Szkoda inwestować w płytki tej firmy. Cena nieadekwatna do jakości. Chętnie podzielę się zdjęciami.

Edytowane przez 1986

• 2 weeks później...

No to dotarła do Ciebie delikatna opinia :rolleyes:, jeśli tylko Arkesia zle się układa

O te ci chodzi?

http://www.paradyz.com/plytki/tarasowe-salon/arkesia/arkesia-poler-298x598

http://index.forum.gazeta.pl/szukaj/forum/arkesia

oraz poszukaj na naszym forum wprowadzając w wyszukiwarce hasło arkesia PARADYŻ

Edytowane przez Aleksandryta

No to dotarła do Ciebie delikatna opinia :rolleyes:, jeśli tylko Arkesia zle się układa

O te ci chodzi?

http://www.paradyz.com/plytki/tarasowe-salon/arkesia/arkesia-poler-298x598

http://index.forum.gazeta.pl/szukaj/forum/arkesia

oraz poszukaj na naszym forum wprowadzając w wyszukiwarce hasło arkesia PARADYŻ

Tak, o te tylko w innych wymiarach 60x60. Plytki byly wybrane ale gdzies sie natknelismy na opinie o ukladaniu i juz sami nie wiemy. Ja juz szukalam i na tym forum i na innych. Ogolnie albo beda te albo gres z Emiratow Arabskich. Czlowiek sie nie dowie jak nie sprobuje;)

• 4 weeks później...

a ja mam taki dylemat: zakupiliśmy kolekcję płytek Alabastrino z ciemnymi dekorami i po odebraniu okazało się, że wszystkie mają popękane szkliwo na wzorkach turkusowych kwiatów... w hurtowni powiedzieli, że taki ich urok, że wszystkie takie produkują, ale mi nie daje to spokoju, bo gołym wygląda na wadę produkcyjną. Napisaam w tej sprawie maile z załączonymi zdjeciami do Tubądzina, ale zapadło głuche milczenie. Czy ktoś z Was spotkał się z takim przypadkiem?

DSC02416 — kopia.jpgDSC02415.jpg

Sprawdziłam, ja mam jasny dekor, ale bez pękań. Uwielbiam łazienkę w alabastrino, mimo, że jest już kilka lat.

dzięki za szybki odzew :yes: ale czy jasne dekory mają wypełnienie kwiatków taką glazurą, jakby akrylem? otrzymałam maila z działu sprzedarży Tubądzin: "Widoczne pęknięcia na listwach to zamierzony efekt zwany Granilla. Jeśli zgłosi Pani reklamację, na pewno zostanie odrzucona." i jestem załamana... Granilla to właśnie powleczenie tym akrylem, ale pęknięcia musiały powstać na skutek niewłaściwej techniki wypalania... gdzie dalej uderzyć z tym problemem...? :bash: