Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Które ładniejsze?  

2 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które ładniejsze?

Recommended Posts

Hej, też zastanawiam się nas łazienką z Ashen.

Jak jest z jakością? Są proste? Nie kruszą się przy cięciu?

arbea - jak skończysz to pochwal się jak wyszło :)

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Czy ktoś Was zastanawiał się a może już ma zakupione płytki Tubądzin w II gatunku?

Mnie Pani ze sklepu namawia, cena jest dużo mniejsza tylko martwię się jak to później się układa, czy nie są zbyt krzywe, nie wiem dlaczego jest II gatunek.

My kupiliśmy II gat. Zienia.

Różnica polegała na tym, że mamy minimalnie inny odcień od tych samych z salonu w Tubądzinie.

Co do wymiarów i kształtu to będę mógł coś powiedzieć dopiero za dwa tygodnie.

My kupiliśmy II gat. Zienia.

Różnica polegała na tym, że mamy minimalnie inny odcień od tych samych z salonu w Tubądzinie.

Co do wymiarów i kształtu to będę mógł coś powiedzieć dopiero za dwa tygodnie.

w takim razie czekam na jakieś info od Ciebie.

A czy sprzedawca mówił, znał przyczynę dlaczego dana partia płytek została zakwalifikowana do II gatunku?

Ja też kupiłam płytki Zienia Queensway czarne i brązowe w II gat. i po obejrzeniu każdej płytki, nic nie zauważyłam. Może raz zdarzył się mini odprysk 0,5 mm, ale wcale go nie widać. A zapłaciłam za m2 75 zł, to sie opłacało :) A sprzedawca zwracał właśnie uwagę na te mini odpryski, które mogą, ale nie muszą się przytrafić.

Ja dzisiaj zamówiłam płytki do łazienek Ashen po 54 zł/m2 i colour seria violet po 55 zł/m2.

Zobaczymy czy wyjdzie mi ta oszczędność na dobre...

Czy kładl ktoś może płytki z serii colour white R3? Chodzi mi o płytki trójwymiarowe (fale), podobaja mi się, ale się obawiam czy nie ma problemu z ich położeniem a potem zamontowaniu miski WC, bidetu, blatu pod umywalkę itp. czy ta trójwymiarowość w niczym nie przeszkadza?
Czy ktoś ma ułożone płytki Tubądzin Elegance seria Ashen i mógłby się podzielić zdjęciami (mogą być na priv)?

a czy może ktos mi pomoże w znalezieniu takich płytek jak tu na zjdęciu? http://www.nowoczesnydom.pl/nowoczesny-minimalizm-w-lazience/

• 1 month później...

Hej !

Stoję przed wyborem koloru fugi dla moich dwóch rodzajów płytek z Tubadzina:

1. Elegant Natur 2

2. Alabastrino

Użytkowników Alabastrino w tym watku przewijało się więcej niż Elegant Natur ale w obu przypadkach nic nie pisaliście o wybranych fugach. Pomoże ktoś?

• 2 months później...

Tubądzin.jpgTubądzin Coll. Płytki może i ładne, gdyby nie fakt że 1) pasy na płytkach podłogowych się nie schodzą,

2) Cegiełka odpadała z taśmy już podczas wyciągania z opakowania

3) szklany niebieski dekor był wygięty.

Na płytki czekałam miesiąc, sprzedano mi towar, który nie został jeszcze wyprodukowany. Z powodu dużego opóźnienia zmuszona byłam je położyć. Przestrzegam. Szkoda inwestować w płytki tej firmy. Cena nieadekwatna do jakości. Chętnie podzielę się zdjęciami.

Edytowane przez 1986
  • 2 weeks później...
Witam. Chce polozyc plytki Arkesja Beige polerowane na podlodze w kuchni. Dotarla do mnie opinia, ze zle sie je uklada? Czy ktos moze ma jakies informacje na ten temat?

No to dotarła do Ciebie delikatna opinia :rolleyes:, jeśli tylko Arkesia zle się układa

O te ci chodzi?

http://www.paradyz.com/plytki/tarasowe-salon/arkesia/arkesia-poler-298x598

http://index.forum.gazeta.pl/szukaj/forum/arkesia

oraz poszukaj na naszym forum wprowadzając w wyszukiwarce hasło arkesia PARADYŻ

Edytowane przez Aleksandryta

Ja mam Arkesię Biege na całej podłodze w korytarzu (jakieś 12m2).

Układały się normalne, tutaj chyba dużo zależy od umiejętności "kaładzącego" te płytki.

No to dotarła do Ciebie delikatna opinia :rolleyes:, jeśli tylko Arkesia zle się układa

O te ci chodzi?

http://www.paradyz.com/plytki/tarasowe-salon/arkesia/arkesia-poler-298x598

http://index.forum.gazeta.pl/szukaj/forum/arkesia

oraz poszukaj na naszym forum wprowadzając w wyszukiwarce hasło arkesia PARADYŻ

Tak, o te tylko w innych wymiarach 60x60. Plytki byly wybrane ale gdzies sie natknelismy na opinie o ukladaniu i juz sami nie wiemy. Ja juz szukalam i na tym forum i na innych. Ogolnie albo beda te albo gres z Emiratow Arabskich. Czlowiek sie nie dowie jak nie sprobuje;)

• 4 weeks później...

a ja mam taki dylemat: zakupiliśmy kolekcję płytek Alabastrino z ciemnymi dekorami i po odebraniu okazało się, że wszystkie mają popękane szkliwo na wzorkach turkusowych kwiatów... w hurtowni powiedzieli, że taki ich urok, że wszystkie takie produkują, ale mi nie daje to spokoju, bo gołym wygląda na wadę produkcyjną. Napisaam w tej sprawie maile z załączonymi zdjeciami do Tubądzina, ale zapadło głuche milczenie. Czy ktoś z Was spotkał się z takim przypadkiem?

DSC02416 — kopia.jpgDSC02415.jpg

Sprawdziłam, ja mam jasny dekor, ale bez pękań. Uwielbiam łazienkę w alabastrino, mimo, że jest już kilka lat.

dzięki za szybki odzew :yes: ale czy jasne dekory mają wypełnienie kwiatków taką glazurą, jakby akrylem? otrzymałam maila z działu sprzedarży Tubądzin: "Widoczne pęknięcia na listwach to zamierzony efekt zwany Granilla. Jeśli zgłosi Pani reklamację, na pewno zostanie odrzucona." i jestem załamana... Granilla to właśnie powleczenie tym akrylem, ale pęknięcia musiały powstać na skutek niewłaściwej techniki wypalania... gdzie dalej uderzyć z tym problemem...? :bash: