magpie101 05.08.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Wena polega na niekontrolowanym przesunięciu ciała ( wraz z ciąganiem za sobą elementów potrzebnych ) od obiektu A do obiektu B. To działa tak : "ooo, przetrę parapety, ajajaj, zakurzone kwiaty, się przepłucze, to i przetrę tu i tu, o , to okno też..a to i przy okazji firanki przelecę".....i kończę na trzepaniu wycieraczki głównej po jakiś 8 godzinach później.. To trzeba leczyć - wiem. Mam podobnie , ostatnio po pracy mam zrobic tylko cos, a sprzatam pol chalupy do polnocy . U mnie to tez choroba, z ktora walcze bez rezultatu. Uwielbiam sprzatac jak nikogo nie ma w domu. Ostatnio byla u nas moja siostra kilka dni i stwierdzila, ze mam sterylny dom , no ale ja w innym nie potrafie mieszkac, jesli nie posprzatam mimo, ze jest czysto to kawa mi nie smakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Veronique 14.09.2009 01:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Nie lubię sprzątać, mycie podłóg jest chyba najgorszą wg mnie czynnością Natomiast lubię gotować I gotuję często, ale za obieraniem ziemniaków nie przepadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona Adwalka 19.12.2009 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Nie lubię sprzatać, prasować i gotować, ale lubię gdy jest czysto, ciuchy wyprasowane , a na stole dobry obiadek. Wniosek: gosposia by sie przydała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tablo 21.12.2009 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 "...umiem szyć, gotować, kochać prać jak Cię zdobyć - ten sekret zdradź! Stań tu blisko... jakby we śnie..." kto to śpiewa? i jaki jest tytuł?...moze ktoś mi podpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 21.12.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 nienawidze zmywać garów - dlatego kocham moją zmywarkę najwieksza frajde sprawiają mi różne prace w ogrodzie (wliczając w to odśnieżanie podjazdu) a w domu przestawianie roślin doniczkowych i lżejszych mebli - ciągle coś przy nich kombinuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 22.12.2009 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Też nie lubię myć okien i odkurzać zwłascza, gdy metraz wzrósł mi dwa razy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarecki89 23.05.2012 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Cos dla tych, którzy nie lubią zmywac naczyń http://pozytywnakuchnia.pl/jak-zmywac-naczynia/ja natomiast potrzebuje poradnika jak przeżyć odkurzanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludwik_13 27.05.2012 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Lubię: gotować, pracować w ogrodzie , malować/lakierować itp.Nie lubię: sprzątać, wieszać i sortować prania, prasować. Robię, bo muszę.Teraz wykańczamy budowę, więc wyżywam się z pędzlem i wałkiem, ubolewając jedynie, że nie nadążam i że na budowie ciągły bałagan (jak to na budowie - kontener trzeba na śmieci zamówić i zrobi się porządek). Za to nie mam czasu ani weny na gotowanie , zakupy i sprzątanie w domu, w którym teraz mieszkamy. Więc w lodówce często tylko światło, na obiad parówki a piach pod nogami zgrzyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 28.05.2012 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 ...Nie lubię: sprzątać, wieszać i sortować prania, prasować.... polecam zakup suszarki bębnowej:) postawić obok pralki i z jednego do drugiego raz dwa:) odpada czas na rozwieszanie i skałdanie prania z normalnej suszarki i przde wszystkim czas na prasowanie:)niektorzy prasują po suszarce ale ja wiekszości rzeczy juz nie muszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludwik_13 28.05.2012 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Suszarki są dla mnie nie do przyjęcia do codziennego stosowania. Ciut dużo prądu zużywają. I nie chodzi tylko pieniądze a o Matkę - Ziemię. Poza tym lubię przewiane pranie. Trudno, jakoś się przemogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarecki89 30.05.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Tak jak polubiłem zmywac naczynia, tak mam problem z myciem okien. Po prostu nie umiem, wszystko sie zamazuje, sa smugi. To tez taka moja pieta achillesa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaKuba 05.06.2012 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Ja lubię robić wszystko tylko muszę mieć wenę, jest tak że poniesie mnie jak magpie=mam zrobić "coś", a wysprzątam cały dom.Jest jeszcze jeden warunek-muszę być sama w domu. Wszelkie przeszkadzacze mnie dekoncentrują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz789 05.06.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 A ja pomimo ,że chcę duży dom to nie znoszę sprzątać , mycie okien (nie znoszę), mycie podłóg, wycieranie kurzy, ściąganie pajęczyn .Najbardziej lubię mycie naczyń, prasowanie,ew. pranie ręczne .A najgorsze jest to ,że generalne porządki ( nie wiem czemu) wypadałoby robić co tydzień minimum bo pajęczyny i kurz pojawiają się w tępię ekspresowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 10.06.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Widzę,że powtarza się problem z oknami. Karcher ma nieduże elektryczne urządzenie do mycia okien,które działa na zasadzie ściągaczki,ale zbiera wodę do pojemnika.Jeżeli chodzi o same szyby czy lustra,rąk nawet nie trzeba moczyć-pryskam płyn do okien na powierzchnię,druga ręką "ściągam".Ramy to już niestety trzeba przelecieć ścierką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 10.06.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Ja mogę prać ( tylko w pralce automatycznej;-) ), prasować, sprzątać, myć okna. odkurzać itp, nie cierpię za to gotować, piec i prasować firanek:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts