ppsi 11.07.2009 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Witam serdecznie, otrzymałem dziś wycenę za wymurowanie domu:http://archon.pl/projekt_domu/dom_w_rododendronach/m40f51f2cc6a5b101m2 użytkowych, dach dwuspadowy, bez garażu i piwnicy. Wycena tyczy się wyłącznie robocizny i w tym:- fundamenty- schody- stropy- parter i poddasze Robocizna nie obejmuje realizacji dachu - tylko mury. Łączna kwota robót w okolicach Gniezna jaką dostałem to 26.000złco sądzicie dużo , czy mało ? Dziękuje za odpowiedzPozdrawiam,Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daimos 12.07.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Myślę, że cena bardzo dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 12.07.2009 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Bardzo dobra to mało powiedziane ! Mnie więcej kosztowały same fundamenty ( problemiki były ) ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppsi 13.07.2009 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 dziękuje za odpowiedz. Mam pytanie jeszcze odnośnie dachu ile może kosztować robocizna (dwa spady, blacha, powierzchnia dachu 139,3 m2) ? Dziękuje i pozdrawiam,Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynusk 13.07.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 myślę ze 30 zł za m2 na gotowo, bez dodatkowych opłatwlkp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppsi 14.07.2009 05:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Witam, 30zł za m2 ale to tylko położenie blachy ? Chodzi mi raczej o koszt robocizny całego dachu, a więc z położeniem wierzby, położeniem blachy, folia itp. bez ocieplenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynusk 14.07.2009 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 tak to cena za m2 położenia samej blachyna gotowo powinno to wygladac w granicach 50 - 60 zł m2ale kazdy wykonawca powie ze ceny różnią sie w zależności od projektuwarto podzwonic popytać, poszukać w internecie, popytać znajomych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppsi 14.07.2009 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 justynusk wielkie dzięki za odpowiedz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba2001 18.07.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 Dom w miare prosty. Czesto jest tak z e ekipa robi takze wiezbę (plus ew. deskowanie. i papa na gore). Warto zapytac. Mysle ze cena jest raczej normalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppsi 20.07.2009 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Witam mam szczegółową wycenę domku jak w temacie. A więc tak Pan za 26.000 w Gnieznie zrobi (sama robocizna): 1. wykopie fundamenty (bez zebrania wierzchniej warstwy oraz bez zasypania to co w nawiasie wyjdzie około 3000 z materiałem - żwir) 2. zaleje fundamenty (ocieplenie, izolacja) 2. wszystkie mury 3. posadzki na parterze nie wyleje tylko zrobi taka psełdo wylewkę z samego betonu (na to trzeba już zrobić izolacje i normalna wylewkę) 4. wymuruje trzy kominy w tym jeden wentylacyjny 5. zrobi strop 6. wymuruje schody 7. ścianki działowe Wiem, że dobrze wykonują swoją prace ale czy cena jest odpowiednia jak na nasz region ? I dodatkowo za wykonanie ogrodzenia (sama robocizna) z siatki + słupki + podmurówka (z gotowej płyty) wykona za 30zł m a bedzie 162 metry czyli robocizna 4860zł (RABATÓW JUZ NIE DAJE ) Co wy na to ? Z góry dziękuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppsi 21.07.2009 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Witam, przeglądają wyceny domków i przeliczają na moje m2 użytkowe mam wrażenie, że wykonawca za to co jest wymienione powyższej chce dosyć dużo? Wychodzi 254zł za m2 użytkowy. W innych oferta gdzie w cenę wliczona jest również wieżba (u mnie nie ma), graż ( u mnie nie ma), piwnica (u mnie nie ma) wychodzi po około 180zł za m2 użytkowy. To u mnie chyba jest drogo ? Muszę wybrać wykonawcę proszę o Waszą opinie. Dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johna2 21.07.2009 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Za dom 230m/190uzytk/ płacilismy 35tys bez dachu. Zaczellismy 20 maja, teraz robimy dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppsi 21.07.2009 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 dzięki johna2 to wychodzi 184zł za m2 uzytkowy a u mnie 254zł za ten sam m2 (czyli bez dachu) to chyba za dużo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppsi 22.07.2009 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 ok to szukam dalej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dedek76 22.07.2009 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Ja buduję dom w rododemndronach 2 (z garażem iczęściowym podpiwniczeniem).Oto moja wycena robociznywykopy fundamentu i obsypanie 2500 ławy fundamentowe 3400ściany fundamentu 5800izolacje fundamentu 1100murowanie kondygnacji 6300szolowanie i zalewanie stropu 4500murowanie poddasza 3550murowanie kominów 1800wylanie belek pod konstrukcje dachu 2200wykonanie wiezby dachowej 3900przykrycie konstrukcji dachu 5600wykonanie piwnicy 5000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppsi 22.07.2009 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Dzięki dedek76 Twoja wycena bardzo mi pomogła Zapraszam chętnych wykonaniem inwestycji jak w temacie z okolic Gniezna do składania ofert na PRIV. Start inwestycji to wiosna 2010. Pozdrawiam, Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppsi 13.09.2009 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Witam, otrzymaliśmy wycenę domu w rododendronach i firma za: - fundamenty- ściany- strop- schody - konstrukcja dachu- pokrycie dachówką wycenili na 30.000zł sama robocizn, bez zdjęcia wierzchniej warstwy.Co wy na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika.Sz-a 13.09.2009 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 witam.właśnie zamknęlisly SSOdom w rododendronach 5 G2. pow całkowita 230mkw. nasza ekipa za SSO wzięła 39,5 tyś- to cena bez więzby.(wychodzi 170zl za metr). uważam, że trochę drogo, ale jeszcze próbowali nas przerobić..to cena za murowanie od fundamentów po szczyty, łącznie ze schodami wew i zew, rozprowadzeniem kanalizacji na parterze i do łazienki na piętro dach pow 252 mkw- więzbę robili górale za 25zl 1 mkw.krycie dachu dachówką- 11tys cała roocizna. w tym- membrana, łąty i kontrłaty, dachówka, rynny, obróbki 4 kominów, montaz wyłazu dachowego i 4 okien uwaga na opisy prac każdego etapu.u nas na fundamentach napisał izolacja pozioma i pionowa a jak kier kazał kleić styrodur i dopiero zasypać- to za to chciała dodatkowo twierdząc, że wymieniając izolację miał na myśli sam dysperbit, a styrodur płatny osobno.. oczywiście nic za to nie dostał dodatkowo- w cenniku byłą izolacja pion i poziom, bez wyszczególniania- więc interpretacja na nasza korzyśc.. skoro izolacja to każda.. nadproża miały być szalowane, na aprtzerze dał gotowe- kier kzał mu wyrównać różnicę w cenie beotnu do lanych, acenę gotowych- bo więcej zapłaciliśmy z gotowe niż koszt betonu do lanych, a pracy mieli duuuużo mniej skoro nie szalowali- kazał im obniżyć koszt robocizny. trzeba przypilnować, żeby zagęszczali zagęszczarką to co wsypią do środka fundamentów.. nasz majster chciał ułożyć rury kanalizacyjne i wsypać piach- kier twierdził, że z czasem samo się ułoży, pod rurami powstanie luz i mogą pękać- musieli utwardzać piach, dopeiro w nim kopać "rowy" na ułożenie rur i zasypać- żeby byłą pewnośc że rury leżą na zagęszczonym podłożu i sie nie ugną. za koparke do zdjęcia chumusu płaciliśmy osobno- 400zlzagęszczarka do podsypki fund- 100zl dziennie za wypożyczenie (3 dni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 14.09.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 My za SSO domu w rododendronach 6 G2 płaciliśmy niecałe 40 tys. Ok. 20 tys za fundamenty, murowanie parteru, stropy, murowanie poddasza i ścianek działowych. Kolejne 20 tys za dach (75zł/m2): więźba, deskowanie, papa, ułożenie dachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppsi 22.09.2009 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 dzięki za informację, na pewno będą potrzebne, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts