Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wyprowadzka od mamy

anulkawj

Recommended Posts

• Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzieki wszystkim za słowa otuchy - jak poczytałam, to jest mi lepiej. Mama choruje rzeczywiście - ma 70 lat i rózne choróbska w tym żółtaczke typu C, z którą obecnie walczy. O konsultacji psychiatrycznej myślałam od dawna, ale nie wyobrażam sobie, kto mógłby jej to przekazać - zrobiłaby taki dym, że hej! Na własne potrzeby sama ją zdiagnozowałam - na ironię jestem psychologiem. Dziwne to, że w takich sytuacjach - kiedy wchodzą silne emocje - człowiek nie potrafi sam nawzać wielu spraw i sobie z tym poradzić - "Szewc bez butów...". Dziewczyny, dzięki!!!

Anulkawj, ta żółtaczka C sporo tłumaczy... Jak bym nie znała z bezpośredniej obserwacji, to nigdy bym nie uwierzyła, jak bardzo potrafi charakter komuś spaskudnić. Leczenie jej, to też niezła jazda.

Może uda się Mamie wytłumaczyć,*że jest nad czym popracować od strony psychologicznej, bo takie właśnie są dodatkowe problemy związane z WZW C ? Pewnie jest na to jakaś literatura, którą możesz się podeprzeć.

Natomiast niezależnie od tego czy Ci się to uda - nie wiń się. Jest pewna szansa, że to się*jakoś wypali. Jeśli nie - to jest naprawdę ważne, że potrafisz swoją rodzinę uchronić. Więcej nie da się zrobić.

bratki, ja wiem, ze WZW C to świństwo, tylko, że mama zachowuje się tak od lat i to wobec wszytskich członków rodziny. Dziś dostałam smsa, że nie chce mnie widzieć, bo nie ma nastroju i , że nie wierzy, że moge sie zmienic na lepsze.... Ręce opadaja i nie da się tego komentować. Zamiast wczorajszego żalu i wyrzutów sumienia, dzis miałam wk...

Dzięki za wsparcie i dobre słowa, dzięki Wam dziś już mi lepiej :)

anulkawj trzymaj się dzielnie. Toksyczni rodzice (nie obraź się proszę, to jest terminologia niektórych specjalistów) bardzo często wyrządzają swoim dzieciom ogromną krzywdę nie do końca zdając sobie z tego sprawę. Niestety z moją m. jest podobnie, z tym że ja nie staram się z nią utrzymywać kontaktów za wszelką cenę. Często też jest mi przykro, czasem nawet bardzo, bo chciałabym mieć w niej oparcie, ale niestety. Ponieważ niektórych rzeczy nie da się zmienić i po prostu trzeba je zaakceptować takimi jakie są.