Gość Pionika 02.12.2003 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 Witajcie;mam nadzieję, że ktoś z Was posiada wiadomosci na temat uzdatnienia wody bardzo zażelazionej i o twardosci bliskiej normie.A moze polecicie mi firmę, która uczciwie zajmie się klientem?A może w Muratorze ten temat był już poruszany?Zrobiono nam wstępną ofertę i ... zaniemówilam - 11 000 zl! Może to jest i cena w normie, ale najzwyczajniej w świecie brak mi dostatecznej wiedzy... i trochę sie podłamałam ... Monika z Lublina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.12.2003 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 A jaka jest analiza wody? Mocno zażelaziona to ile. Jakie jest odczyn, jaka twardość itp. Napisz coś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PioNika 02.12.2003 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 A jaka jest analiza wody? Mocno zażelaziona to ile. Jakie jest odczyn, jaka twardość itp. Napisz coś więcej. Dzieki za zainteresowanie - nie sądziłam ze tak szybko ktoś zareaguje. Dzisiaj nie jestem przygotowana na takie szczegóły - podam je jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 02.12.2003 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 Twoje pytania zostały omówiene dość dokładnie w temacie "Czym odżelazić wodę najtaniej?". Wejdź w >szukaj< zadaj ten temat i cała wiedza jest Twoja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PioNika 03.12.2003 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2003 Dzieki za info zaraz poszperam!Z analizy wyszło że:twardość ogólna 460 mg CaCO3/dm3żelazo 5 mg Fe/dm3mangan 0,05 mg Mn/dm3 Jeśli możecie coś na ten temat powiedzieć, będę wdziecznapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 03.12.2003 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2003 Sporo informacji o rurach, wodzie i jej oczyszczaniu itp znajdziesz w http://www.kolmet.com.pl/ wejście do opisów przez >press< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts