tomekwrz 12.07.2009 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Planuję wybudować ogrodzenie działki od strony drogi powiatowej, zarząd dróg wyznaczył mi odległość 5,1 m od krawędzi drogi. Postanowiłem przekopać działkę bo wiedziałem że przy drodze idą jakieś kable. W odległości 5,1m na głębokości ok 65 cm mam kabel telekomunikacyjny, pół metra dalej w kierunku domu na gł. ok. 90 cm dwie rury ze światłowodami w środku. Chcąc budować ogrodzenie zostawiając kable za nim wchodzę już daleko w podwórko. 1. Jaka powinna być odległość ogrodzenia od tych kabli?2. Jest możliwość odwołania się od decyzji zarządu dróg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadiusz27a 15.07.2009 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Zawsze mozesz napisac pismo do MZD z prośba o zmniejszenie odleglosci czasem sie zgadzaja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwrz 16.07.2009 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Mogę spróbować napisać, ale w stronę drogi też dużo nie dam rady przesunąć bo jest głęboki i szeroki rów. Wie ktoś może jaką odległość zachować od tych przewodów? Żeby przy ewentualnej konserwacji/wymianie kabli itp nie przeszkadzało. Są jakieś przepisy regulujące te odległość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts