andopo 13.07.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Witam,planuję wykop pod rury (pełne) do odprowadzenia wody z rynien i chciałem zapytać:- jaka jest minimalna głębokość wykopu?- czy jest minimalna szerokość wykopu, czy wystarczy tylko wykopać trochę więcej niż szerokość rury?- czy daje się podsypkę pod rurę? Jeżeli tak to ile?- czy jest jakaś ustalona minimalna odległość rury od budynku? Dzięki, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelo_pl 13.07.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 - jaka jest minimalna głębokość wykopu? Taka żeby były spadki przecież woda musi płynąć . - czy jest minimalna szerokość wykopu, czy wystarczy tylko wykopać trochę więcej niż szerokość rury? Tak żebyś mógł te rury jakoś w tym wykopie połączyć. - czy daje się podsypkę pod rurę? Jeżeli tak to ile? U mnie nie dawali - ale pewnie że piasek nie zaszkodzi jak jest .. - czy jest jakaś ustalona minimalna odległość rury od budynku? Nie wiem - u mnie robili tak by tą wodę spuścić do studni - więc układali rury jak było wygodnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 13.07.2009 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Witam, planuję wykop pod rury (pełne) do odprowadzenia wody z rynien i chciałem zapytać: - jaka jest minimalna głębokość wykopu? - czy jest minimalna szerokość wykopu, czy wystarczy tylko wykopać trochę więcej niż szerokość rury? - czy daje się podsypkę pod rurę? Jeżeli tak to ile? - czy jest jakaś ustalona minimalna odległość rury od budynku? Dzięki, pozdrawiam ad 1 Ile Ci wygodnie bylebyś po tym nie jeździł inaczej poniżej 1 m przy rurach SN8 (sztywność obwodowa) ad 2 byleby Ci było wygodnie ją klaść ze spadkiem a jeśli masz dużo ostrych kamieni to szerzej tak aby wokół rury sypnąc piasek bez ostrych kamieni. ad 3 j.w. a grubość ok 10 cm ad4 Nie ma, bylebyś nie kopał na paru metrach długości fundamentu dużo poniżej niego. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts