Gość banzaj 5 02.12.2003 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 mam problem mam całą więźbę z moderndachu i musze ocieplić scianki kolankowe z OSB. Wiem że najlepiej zrobić to tak ; OSB ,wiatroizolacja ,styropian ryflowany ,klej z siatką i tynk. Ale nie mam tego styropianu jestem z spod Poznania a producent najbliższy w Gdańsku . Niektórzy radzili mi przybić listewki a później przykręcić styropian. A może można zastosować coś innego co dostanę od ręki ? Wełna ,a może na folię kubełkową. Pomocy . może można to zrobić inaczej i też dobrze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 02.12.2003 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 Poczytaj - http://szkielet.com.pl/eifs.shtml Możesz zastosować ruszt pionowy i do niego przykręcić styropian, zachowując napływ powietrza poprzez listwę startową i wywpływ powietrza w górnej części ściany.Możesz też zastosować wełnę przykręcaną do poszycia pokrytego wiatroizolacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts