Słomka 13.07.2009 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Jako że kobieta zmienną jest (byle nie za często ), postanowiłam założyć jednak osobną stronkę z komentarzami. Jak postrzegacie naszą budowę ? Uwagi mile widziane Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata z małopolski 13.07.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Śliczny domek, i bardzo zazdroszczę widoczków, powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 22.07.2009 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Zerknęłam i do komentarzy, i się wpisuję, żeby śledzić!... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MajorCarter 22.07.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Bardzo się cieszę, że piszesz dziennik. Domek piękny Widzę że zrezygnowaliście ze szprosów w oknach, ale w połączeniu ze zmianami w elewacji wygląda ciekawie. Zastanawiam się też co można dać na elewacji zamiast klinkieru i przychodzi mi na myśl...brązowy klinkier, tylko czy wszystko nie będzie wtedy za ciemne... Ja też ciągle się zastanawiam, wczoraj wpadł mi do głowy zółty kamień (chyba piaskowiec, ale nie jestem ekspertem). Tylko kominy mam już z czerwonego klinkieru, ale może nie będzie to razić. Jaki planujecie kolor dachu, to ciemny brąz czy czarny? Schody rozwiązane ciekawie, zyskaliście sporo miejsca w hollu na piętrze i na parterze. Z niecierpliwością czekam na dalszy ciąg dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Słomka 05.08.2009 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Dach będzie grafitowy - wpadający w czarny. Rynny takie same, natomiast spustówki chyba zrobimy w kolorze elewacji (jasny tynk). Reszta opisu rozmyślań o elewacji - w dzienniku Na elewację szukamy kamienia. Bardzo podoba mi się łupek cięty w wąskie paski: http://img132.imageshack.us/img132/6427/20090723234.jpg lub taki: http://img10.imageshack.us/img10/432/20090723239.jpg https://ssl.allegro.pl/item696539991_wyprzedaz_kamien_elewacyjny_piaskowiec_mint.html#gallery https://ssl.allegro.pl/item700297360_lupek_kamien_elewacyjny_okladzina_scienna.html#gallery Ostatnie przemyślenia to prostokątne płytki kamienne, w kolorze szarym z przebarwieniami brązowymi - znajoma widziała gdzieś takową, zdjęcia nie posiadam (jeszcze). A wszystkie te przemyślenia są wynikiem konieczności podjęcia decyzji o cegle klinkierowej na kominy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MajorCarter 06.09.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Nie tracicie czasu Sporo przybyło od ostatniego wpisu i widzę że od razu ocieplacie. Czy planujcie w tym roku zrobić elewację końcową? Jestem bardzo ciekawa na co się zdecydowałaś. Domek wygląda ślicznie, ładnie wkomponował się w krajobraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Słomka 07.09.2009 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Hej! Elewację zewnętrzną chcemy zrobić w tym roku - na pewno dom ocieplimy, a jeśli pogoda dopisze i zdążymy z tynkiem oraz z okładziną kamienną. Stanie chyba na takiej, jak poniższa, http://img195.imageshack.us/img195/9647/img0336c.jpg tylko w wersji szarej (na zdjęciu to lewy górny) http://img33.imageshack.us/img33/1030/img0332g.jpg. Dlaczego chłopaki położyli ten kawałek styropianu? Prawdę mówiąc jeszcze nie zdążyłam zapytać, ale chyba ma to coś wspólnego z układaniem dachu Jutro sprawdzę - na weekend się wyluzowałam, bo dopadają mnie pierwsze oznaki nerwówki budowlanej Co u Was? A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MajorCarter 07.09.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Właśnie, wszystko zależy od pogody Też planujemy ocieplić w tym roku, ekipa umówiona na 15 września, ale czy będzie na tyle ładnie by otynkować to czas pokaże. Również miałam chęć na okładzinę kamienną, ale ze względu na koszty jeszcze się waham. Planuję zrobić w innym kolorze wykusz z przodu, wnękę przy wejściu, ściankę w altance i może jeszcze wykusz z tyłu (podobnie jak było w pierwotnym projekcie). Sporo tego wychodzi, ale nie umiem sobie inaczej wyobrazić tego domu, więc pewnie zdecyduję się po prostu na tynk w innym kolorze, podobno istnieje możliwość położenia potem na tym kamienia. Z nowych nabytków mamy bramę garażową i okrągłe okienko przy wejściu Musze powiedzieć że dom jest spory i drogi w wykończeniu, ale czuję się w nim doskonale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Słomka 07.09.2009 23:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Hej! Ja właśnie też zbieram się do zakupu bramu garażowej... wybraliśmy Wiśniowskiego, raczej w kolorze białym, aby korespondowała się z elewacją. Jaką Wy będziecie mieć? Jaki koszt? Też nie wyobrażam sobie elewacji bez dodatkowego koloru, choć wybór aktualny różni się wiele od pierwotnych zamiarów. Z założenia: cegła klinkierowa w kolorze czerwień/brąz, poprzez łupki jak pokazywałam, do szarości. Cena tego rozwiązania to ok. 100 zł/m2 - też więcej niż tynk, ale i efekt niezły... musi być!!! Ja słyszałam, że nie można tego potem kleić na tynk, więc chyba jednak trzeba będzie położyć okładzinkę od razu. Zastanawiamy się nad kolorem cokołu i schodów wejściowych - jakoś tak czarny/grafitowy chodzi nam po głowie... A. PS. Upomniałam się o fotki ze wstawionymi oknami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GośkaR 12.03.2010 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 hallo? co u Was słychac? Dawno Was tu nie było .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Słomka 13.03.2010 00:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Dawno nie było, bo okazało się, że budowa to strasznie absorbujące zajęcie Czasu nie starcza na spanie, a co dopiero mówić o regularnych wizytach na forumach różnorakich... Nawet opisywanie swego domku i zachodzących w nim zmian raczej nie nalezy do artykułów pierwszej potrzeby... Zresztą - teraz to wygląda tak - bo nie zdążyliśmy z całym ociepleniem przed zimą http://img682.imageshack.us/img682/6517/img1087k.jpg Natomiast wewnątrz... dużo się dzieje - chcemy się wprowadzać na wiosnę (kwiecień/maj). Pompa ciepła chodzi bez zarzutu - kosztów jeszcze nie znamy, ale w domku cieplutko Panowie od wykończeniówki - najlepsza ekipa na budowie. Szybko, sprawnie, bez marnowania moich pieniędzy, świetna jakość, etc... Znalezieni i polecani na Forum - p. Gurski z ekipą. Jesteśmy teraz po pierwszym malowaniu, wcześniej położyli sufity G-K na całym pieterku - a OSB na strychu, gładzie wszędzie, dużo pomogli i podpowiedzieli. Po sobie sprzątają i w ogóle kulturalni tacy jacyś Obecnie są kładzione kafle w trzeciej łazience, dwie pozostałe czekają na drobne wykończenia i część armatury. Mam nadzieję, że pod koniec marca wejdzie już umówiona ekipa od podłóg. Aha - i mam już 1 schody, kolejne - dopiero po podłogach. Projekt ogrodu zrobiony, czekam na wycenę, która oczywiście zwali mnie z nóg, a ja wtedy zapytam, co z tego możemy zrobić w pierwszym podejściu, a jak realizować kolejne etapy. Chociaż jednego z nich nie przełożę na później za żadne skarby - kostka przed domek i na podjazd - właśnie próbuję żonglować jakoś pieniędzmi w budżecie - najwyżej zamieszkamy bez drzwi wewnętrznych albo coś innego przesunę na kiedyś. Zastanawiam się wciąż nad koncepcją elewacji - czy kłaść deski na te wielkie szczyty, http://img20.imageshack.us/img20/1924/img1085r.jpg czy zostawić je takie, jakie są (ale czy wtedy nie będzie zbyt łyso i pusto), czy dawać w podcieniu z przodu kamień czy raczej wszystko w tynku, który daje jakąś lekkość elewacji, etc - więcej o tym za moment, bo chętnie posłucham opinii Wiem, już o tym pisałam, ale wciąż nie znalazłam zadowalającego mnie rozwiązania. Postaram pochwalić się trochę różnymi zdjęciami - tylko je zgrać muszę... A co u Was? Na jakim jesteście etapie? Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatPio 23.03.2010 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Witaj! Zagladalam do Ciebie co jakis czas i ciszaaa, a tu w koncu odzew! Ciesze sie:) W srodku zaczyna juz wygladac po domowemu. Bardzo i mi podoba sie zielona mozaika prysznicowa, mozesz podac producenta? I jeszcze mam pytanie o odkurzacz centralny, szukamy obecnie instalatora, czy masz i czy mozesz polecic swoich? Jak patrze na historie Twojej budowy to raczej mialas szczescie do ekip, niech ta dobra passa trwa! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts