poranarady 13.07.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Czy te marketowe spełniają normy? Jakie macie doświadczenie? Niektóre promocje są naprawdę kuszące. Zapytałam sprzedawcę o bliższą specyfikację, kartę produktu, a on mi na to: co też pani od chinszczyzny oczekuje...Pytam głównie pod kątem odpowiedniego współczynnika przenikalności. Tak się zastanawiam, od jakiej kwoty da się kupić nie- badziewie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glenn 14.07.2009 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Nie trzymają żadnych, szczególnie jesli mowimy o tych najtanszych do ok.900 pln.Dodatkowo robione są z tzw. czarnej tj. NIE ocynkowanej blachy . Przez rdzewieniem na krawędziach cięcia zabezpieczone są tylko "farbą" i to nie zawsze.W środku zaś najczęściej spotkasz plaster miodu, wiec o izolacji termicznej czy akustycznej zapomnij.Dołóż pare złoty i kup coś produkowanego w Polsce, a wybór masz spory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tribalrs 14.07.2009 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Jeśli nad drzwiami będzie zadaszenie, to wybór jests bardzo szeroki i fajne drzwi nawet w granicach 1400 - 1500 pln kupisz. Natomiast marketowe "cuda" nie nadają się nawet do mieszkań w blokach, a zastosowanie ich jako drzwi zewnetrznych to klasyczny samobój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 14.07.2009 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Ja kupiłem takie drzwi marketowskie. Są do niczego, może są i ciepłe, w zimie nie było problemu, ale pojawiła się rdza na narożach drzwi i nalot na zawiasach. Poza tym okleina zmieniła barwę w kilku miejscach, być może dlatego że jest na stronie południowo-zachodniej. Złożyłem reklamację i oczekuję na jej rozpatrzenie.Ogólnie odradzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 14.07.2009 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 a może jednak??? http://patrz.pl/filmy/chinskie-drzwi-antywlamaniowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koniucorso 14.07.2009 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Niezłe , szczególnie to z otwieraczem do puszek. Ja 4 lata temu zakupiłem drzwi firmy Witex, i nie narzekam, nic się nie opuściło, wszystko jest tak jak powinno być. Przez te 4 lata nie wymagały żadnej regulacji, poprawek itp. po prostu wchodzę i wychodzę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mony 14.07.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 ja kupiłem drzwi firmy porta - porażka - pomimo daszku rozsychają się od dołu (2 lata używania i montaż przez specjalistów), ponadto pękła i znikła podkładka pod klamką (mały okrągły plastik nie do dostania). kosztowały pnad 5tyspzdrmony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 14.07.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Niezłe , szczególnie to z otwieraczem do puszek. Ja 4 lata temu zakupiłem drzwi firmy Witex, i nie narzekam, nic się nie opuściło, wszystko jest tak jak powinno być. Przez te 4 lata nie wymagały żadnej regulacji, poprawek itp. po prostu wchodzę i wychodzę Pozdrawiam Nie cieszyłbym się tak. Kiedyś chciałem handlować drzwiami firmy Witex, ale jak każde drzwi z taniej blachy da się je bez trudu rozciąć otwieraczem do konserw. Widziałem to na własne oczy i dałem sobie spokój z Witexami i innymi podobnymi. Akurat widziałem Witexa ale to nie znaczy że to jakas szczególna tandeta. Nie wiem jaka by ta blacha musiała byc by nie dało się jej w ten sposób rozpruć. Drzwi z blachy w cenie do 1500 zł niestety juz tak mają niezależnie od producenta. Witexy pewnie tak szybko nie skoroduja, ale to chyba jedyna różnica. Wiem też w jaki sposób do takich metalowych drzwi uzyskuje się atesty którymi każdy praktycznie producent czy sprzedawca się podpiera. (nie piszę tu o konkretnych firmach z wiadomych względów). Wysyła się na badania drzwi coraz bardziej pancerne, zagęszcza się ilość usztywniających żeber w środku, dodaje od środka wkładki. W końcu któreś kolejne dostają atest, tyle tylko że one z zewnątrz są takie jak te w sklepie, środek to inna bajka, taka konkurencyjna cenowo . Drzwi do atestu mozna oddawać do skutku, w ateście nie napiszą ile kolejnych się nie nadawało. Nikt tez potem wybiórczo nie sprawdza czy drzwi ze sklepu są takie same. Klient się cieszy, ale to co dostaje to nie to za co zapłacił. Na pocieszenie dodam to o czym wszyscy wiedzą; na złodzieja nie ma zamka, jak się specjalista zasadzi to żadne drzwi nie pomogą. Wolę jednak solidne drzwi dębowe od tych blaszanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelb 14.07.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 prosze powiedzcie jaki otwor w murze na drzwi 100*200 trzeba zostawic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 14.07.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 prosze powiedzcie jaki otwor w murze na drzwi 100*200 trzeba zostawic Najlepiej gdybyś sobie wstępnie jakies drzwi wybrała i zapytała producenta. To pewnie mają być drzwi zewnętrzne, grubości ościeży są różne u różnych producentów więc lepiej zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poranarady 14.07.2009 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Dzieki wszystkim za odpowiedzi, czekam na jeszcze:) . Drzwi będą pod zadaszeniem, bezpośrednio na zewnątrz, wejście dodatkowe, z tyłu, gospodarcze, tak więc na cudach wizualnych nie zależy mi. Chcę kupć:tanio, ale nie badziewie, które rozleci/zwichruje się, zardzewieje po roku czy dwóch. I przede wszystkim: ciepłe. Wszelkie rady mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poranarady 14.07.2009 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Nie cieszyłbym się tak. Kiedyś chciałem handlować drzwiami firmy Witex Ja też nie mam najlepszych doświadczeń z tą firmą. Drzwi do atestu mozna oddawać do skutku, w ateście nie napiszą ile kolejnych się nie nadawało. Nikt tez potem wybiórczo nie sprawdza czy drzwi ze sklepu są takie same. Klient się cieszy, ale to co dostaje to nie to za co zapłacił. Otóż, to, otóż to:) Ale może rzucisz jakimiś konkretami (producentami, typami), jeśli siedzisz w temacie. Chociaż z drugiej strony - może to "urok" naszych czasów, że badziewie pogania badziewie, a prawdziwa jakość wszelkich produktów to jak wygrana w lotto? Na pocieszenie dodam to o czym wszyscy wiedzą; na złodzieja nie ma zamka, jak się specjalista zasadzi to żadne drzwi nie pomogą. Zgadzam się, więc tu nie przesadzam Wolę jednak solidne drzwi dębowe od tych blaszanych. A ja się opowiadałam za blaszanymi, bo tańsze i nie wypaczają się. Sama już nie wiem, za duży wybór:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 14.07.2009 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Nie mogę "rzucić" konkretami bo nie mam ochoty udowadniać tego później w sądzie . Najlepsze drzwi blaszane to takie wyspawane przez pana Kazia i ważące pół tony. Złodziej bez wahania się podda i wejdzie przez okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 14.07.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Nie mogę "rzucić" konkretami bo nie mam ochoty udowadniać tego później w sądzie . Najlepsze drzwi blaszane to takie wyspawane przez pana Kazia i ważące pół tony. Złodziej bez wachania się podda i wejdzie przez okno Ja mam drzwi firmy AFB. Nie ważą może pół tony (około 70-80kg) ale myślę że łatwiej by było złodziejowi wejśc przez brame garażową niż przez te drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 14.07.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Nie mogę "rzucić" konkretami bo nie mam ochoty udowadniać tego później w sądzie . Najlepsze drzwi blaszane to takie wyspawane przez pana Kazia i ważące pół tony. Złodziej bez wachania się podda i wejdzie przez okno Ja mam drzwi firmy AFB. Nie ważą może pół tony (około 70-80kg) ale myślę że łatwiej by było złodziejowi wejśc przez brame garażową niż przez te drzwi. A okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 14.07.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Nie mogę "rzucić" konkretami bo nie mam ochoty udowadniać tego później w sądzie . Najlepsze drzwi blaszane to takie wyspawane przez pana Kazia i ważące pół tony. Złodziej bez wachania się podda i wejdzie przez okno Ja mam drzwi firmy AFB. Nie ważą może pół tony (około 70-80kg) ale myślę że łatwiej by było złodziejowi wejśc przez brame garażową niż przez te drzwi. A jak dom z betonu komórkowego to najłatwiej przez ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 14.07.2009 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Nie mogę "rzucić" konkretami bo nie mam ochoty udowadniać tego później w sądzie . Najlepsze drzwi blaszane to takie wyspawane przez pana Kazia i ważące pół tony. Złodziej bez wachania się podda i wejdzie przez okno Ja mam drzwi firmy AFB. Nie ważą może pół tony (około 70-80kg) ale myślę że łatwiej by było złodziejowi wejśc przez brame garażową niż przez te drzwi. A okno Okno też wchodzi w grę Przy czym rolety są załozone więc chyba jednak łatwiej przez bramę garażową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koniucorso 14.07.2009 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 No to mnie trochę zmartwiliście swoimi opiniami . Generalnie to wszystkie certyfikaty wg. Was są gó..o warte, wobec czego jeśli firma się podpiera takowym, a sprzedaje drzwi niespełniające warunków to zwyczajnie oszukuje i to jest sprawa do sądu. Co do blachy, to też słyszałem że jest to pięta achillesowa większości, bo jest po prostu za cienka i po to są pręty w środku, ale założę się że w drzwiach za 1000 PLN jest ich jak na lekarstwo i gwarantują tylko to, że montażyści się bardziej zmęczą przy noszeniu Kurcze, 4 lata emu nie byłem taki mądry... Może znalazłbym jakieś inne, wtedy wydawały mi się takim kompromisem między ceną a jakością. Na szczęście za drzwiami czeka jeszcze pies i ostrzy zębiska Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 14.07.2009 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 No to mnie trochę zmartwiliście swoimi opiniami . Generalnie to wszystkie certyfikaty wg. Was są gó..o warte, wobec czego jeśli firma się podpiera takowym, a sprzedaje drzwi niespełniające warunków to zwyczajnie oszukuje i to jest sprawa do sądu. Co do blachy, to też słyszałem że jest to pięta achillesowa większości, bo jest po prostu za cienka i po to są pręty w środku, ale założę się że w drzwiach za 1000 PLN jest ich jak na lekarstwo i gwarantują tylko to, że montażyści się bardziej zmęczą przy noszeniu Kurcze, 4 lata emu nie byłem taki mądry... Może znalazłbym jakieś inne, wtedy wydawały mi się takim kompromisem między ceną a jakością. Na szczęście za drzwiami czeka jeszcze pies i ostrzy zębiska Pozdrawiam A na zębiska najlepsza jest.. kiełbasa. Moich sąsiadów tak obrobili. Pies dostał jedzonko i było po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 15.07.2009 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 A na zębiska najlepsza jest.. kiełbasa. Moich sąsiadów tak obrobili. Pies dostał jedzonko i było po sprawie. Trochę nie na temat ale przypomniałem sobie właściciela którego posesji pilnował wielki wilczur. Pies jak ktos podchodził do ogrodzenia wpadał w szał, jak ekipy wchodziły do domu to musiał go zamykać a wszyscy się trzęśli co będzie jak kiedys zapomni. Kiedyś musiałem przyjechać zmierzyć coś a właściciela nie było, pies stał i patrzył, ja też, myślę; nie wejdę bo mnie zje, no ale muszę, gadam do niego a on nic, w końcu z duszą na ramieniu otworzyłem furtkę a ten cwany kundel podwinął ogon i zwiał do budy. Wylazł dopiero jak wyszedłem z posesji. Następnego dnia przy właścicielu znowu piana na pysku . Tak się nauczył, przy panu był bohater. Myślę że takich psów jest całkiem sporo, tylko kto by miał ochotę sprawdzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts