Amelia 2 28.07.2009 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Roślinki ładne tylko strasznie naćkane, widać wsadzał je ktoś kto nie ma pojęcia o ich rozmiarach w przyszłości a wygladają na jeszcze mlode strach pomyśleć jak to bedzie wygladało za 5 lat! Ciekawe, ten sam ogród a różne ogrodzenia w tle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 28.07.2009 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Roślinki ładne tylko strasznie naćkane, widać wsadzał je ktoś kto nie ma pojęcia o ich rozmiarach w przyszłości a wygladają na jeszcze mlode strach pomyśleć jak to bedzie wygladało za 5 lat! Ciekawe, ten sam ogród a różne ogrodzenia w tle... masz wysublimowane poczucie humoru Mirku - przecudne... ech...marzenie każdego posiadacza kawałka ziemi... a propos robala - na mojej kosówce tez są gów..nka - zdjęłam toto ale robala tam nie uświadczyłam - czy to znacza że juz sobie zszedł do ziemi i wylezie w przyszłym sezonie? to znaczy że juz nie zaszkodzi w tym roku więc chemii nie stosować i poczekać z tym do wiosny az znowu się pojawi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kordzina 28.07.2009 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 ...... to może pokażcie te swoje cuda Amelio, oczywiście ja mam tak samo cudny ogród jak Mirek , tylko trochę w innych klimatach. Pokazałabym, ale nie mogę tego uruchomić. Mirku - Prezentacja super ! Próbowałem, ale przejęło mi tylko jedno zdjęcie ? i nie doszedłem jak to się robi. Pozdrawiam miło i gratuluję no pokaż pokaż...nie wstydź się sama przyjemność oglądać ładne robione z jakąś myślą przewodnią ogrody....i nie zasłaniaj się prezentacją pozdrawiam. Roślinki ładne tylko strasznie naćkane, widać wsadzał je ktoś kto nie ma pojęcia o ich rozmiarach w przyszłości a wygladają na jeszcze mlode strach pomyśleć jak to bedzie wygladało za 5 lat! Ciekawe, ten sam ogród a różne ogrodzenia w tle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 28.07.2009 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 joan- pożarło, poszło. Szkoda roboty i preparatu. A w przyszłym roku lepiej pilnować. Chociaż- też często zapominam i dopiero jak widzę kupę g to sprzątam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluszczyk 29.07.2009 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 no pokaż pokaż...nie wstydź się sama przyjemność oglądać ładne robione z jakąś myślą przewodnią ogrody....i nie zasłaniaj się prezentacją pozdrawiam. To zależy o jakiej „myśli” przewodniej myślimy. .. ….Tak naprawdę to nie ma, czym się chwalić. Zainspirowała mnie technika prezentacji (również i ogród Mirka) . W ogrodzie mamy wszystkiego naćkane i ogrodzenie nie takie... Jakaś myśl przewodnia jest, ale to moja koncepcja i w założeniu mamy się w niej minimalnym kosztem realizować. Naszego 3,5-4 letniego ogrodu nie można przyrównywać do Mirkowego. Dla nas jest „cudowny”, bo możemy w nim posadzić to, na co mamy ochotę (nie zawsze jest tu pełna zgodność miedzy nami). Rano w kapciach uśmiechamy się do kwiatów, zaglądamy im do oczu. Lubimy podglądać pasące się owady i rankiem przed pracą wypić kawę na tarasie w naszym „cudownym” ogrodzie. Przedtem takich wrażeń i przyjemności nie doświadczałem. Każdy ma ten „swój” a forum jest miejscem gdzie możemy na ten temat porozmawiać, bez względu na to czy ktoś ma „full wypas” czy skromny ogródek, liczy się zamiłowanie. Po prostu większość chce o ogrodach porozmawiać. I jak to w życiu bywa - „Każda myszka swój ogonek chwali”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 29.07.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 A dajcie spokój temu ogrodzeniu To kolejowe Ekran wyciszający... Ja mam dookoła normalną siatkę porządnie już zardzewiałą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 06.08.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 .... to może pokażcie te swoje cuda i co "zatkało kakało" Mirku - respect Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
language 08.08.2009 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 to może Amelia "tu" zaprezentuje swoje cuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 26.08.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 .... to może pokażcie te swoje cuda i co "zatkało kakało" Mirku - respect Dlaczego " zatkało"? Wyraziłam swoją opinię, nie zauważyłeś? - ładne ale naćkane ze zdjęć wynika że ogródek niewielki, więc łatwy do zrobienia - jedyny problem, którego nie udało się tu uniknąć to właśnie zbytnie zagęszczenie, co dziwne u takiego znawcy. Założyć ogród na 2 tys. m2 to dopiero sztuka. Mój ogród dopiero kawałkami tworzę bo budowa jeszcze trwa i nie przypominam sobie żebym czymś się chwaliła. A dyskusję z zakapiorami zakończyłam, bo " nie chce mi się z wami gadać", mogłoby to ciągnać się bez końca a są przecież ciekawsze wątki i sympatyczniejsi forumowicze. Piękne ogrody i to zakładane przez amatorów mozna podziwiać na innych stronach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buba74 15.09.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Skąd się tacy ludzie biorą? Aż mi klapki pospadały z wrażenia Mirku - chylę czoła przed Twoim amatorskim naćkaniem, taki stan ogrodu jest moim niedoścignionym marzeniem. Niedoścignionym, bo raczej w życiu takiego poziomu amatorszczyzny nie osiągnę, niestety... Cudo! Aż chce sie oglądać i oglądać! Pozdrawiam zakapiorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madwo 15.09.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Bluszczyka ogrod jest bardzo ladny, jakims cudem widzialam zdjęcia, teraz juz nie wiem gdzie...Naprawde fajny naturalistyczny ogród. Amelia, troche pokory..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madwo 15.09.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Sama jesteś naćkana, chyba nigdy naćkanego nie widziałaś .. i chyba nie wiesz jak młode rośłiny wyglądają... az mi wstyd za ciebie normalnie. Ja wybredna jestem, nie mój styl, ale też chylę czoło, piekny ogród ma Mirek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluszczyk 16.09.2009 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Bluszczyka ogrod jest bardzo ladny, jakims cudem widzialam zdjęcia, teraz juz nie wiem gdzie... Naprawde fajny naturalistyczny ogród.. Dziękuje, zdjęć jeszcze nigdzie nie publikowałem. Nasz ogród jest jeszcze „młody”, staram się żeby miał taki klimat. Fotki czasem przekłamują. Odpowiednie skadrowanie ujęcia daje efekt „Mojego pięknego ogrodu”. Pomału idziemy w krzewy, bo w tym roku pojawiły się ślimaki i nie wiem jak to będzie w przyszłości z niektórymi bylinami „liściastymi”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 16.09.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 To prawda. Odpowiedni kadr dużo może... A swoją drogą pytanie: w jakim rozstawie sadzić miniaturowe, szczepione oczywiście odmiany iglaków, przyrastające 2-5 cm rocznie, żeby nie było naćkane???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 16.09.2009 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Mirek, zemdlałam Coś niesamowitego Raj na ziemi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts