Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakieś coś siedzi na moich kosodrzewinach - jak to usunąć?

Recommended Posts

Roślinki ładne tylko strasznie naćkane, widać wsadzał je ktoś kto nie ma pojęcia o ich rozmiarach w przyszłości :o a wygladają na jeszcze mlode :roll: strach pomyśleć jak to bedzie wygladało za 5 lat! Ciekawe, ten sam ogród a różne ogrodzenia w tle...

masz wysublimowane poczucie humoru :-?

Mirku - przecudne... :) ech...marzenie każdego posiadacza kawałka ziemi... :)

a propos robala - na mojej kosówce tez są gów..nka - zdjęłam toto ale robala tam nie uświadczyłam - czy to znacza że juz sobie zszedł do ziemi i wylezie w przyszłym sezonie? to znaczy że juz nie zaszkodzi w tym roku więc chemii nie stosować i poczekać z tym do wiosny az znowu się pojawi?

:roll:

...... to może pokażcie te swoje cuda

Amelio, oczywiście ja mam tak samo cudny ogród jak Mirek :wink: , tylko trochę w innych klimatach. Pokazałabym, ale nie mogę tego uruchomić. :cry:

Mirku - Prezentacja super ! :o

Próbowałem, ale przejęło mi tylko jedno zdjęcie ? i nie doszedłem jak to się robi. :evil:

Pozdrawiam miło i gratuluję :p

no pokaż pokaż...nie wstydź się :lol: :lol: sama przyjemność oglądać ładne robione z jakąś myślą przewodnią ogrody....i nie zasłaniaj się prezentacją :lol: pozdrawiam.

Roślinki ładne tylko strasznie naćkane, widać wsadzał je ktoś kto nie ma pojęcia o ich rozmiarach w przyszłości a wygladają na jeszcze mlode strach pomyśleć jak to bedzie wygladało za 5 lat! Ciekawe, ten sam ogród a różne ogrodzenia w tle...
:o :o :lol:

no pokaż pokaż...nie wstydź się :lol: :lol: sama przyjemność oglądać ładne robione z jakąś myślą przewodnią ogrody....i nie zasłaniaj się prezentacją :lol: pozdrawiam.

To zależy o jakiej „myśli” przewodniej myślimy. .. :wink: :p ….Tak naprawdę to nie ma, czym się chwalić. Zainspirowała mnie technika prezentacji (również i ogród Mirka) :p . W ogrodzie mamy wszystkiego naćkane i ogrodzenie nie takie... :lol: Jakaś myśl przewodnia jest, ale to moja koncepcja i w założeniu mamy się w niej minimalnym kosztem realizować. Naszego 3,5-4 letniego ogrodu nie można przyrównywać do Mirkowego. Dla nas jest „cudowny”, bo możemy w nim posadzić to, na co mamy ochotę (nie zawsze jest tu pełna zgodność miedzy nami). Rano w kapciach uśmiechamy się do kwiatów, zaglądamy im do oczu. Lubimy podglądać pasące się owady i rankiem przed pracą wypić kawę na tarasie w naszym „cudownym” ogrodzie. Przedtem takich wrażeń i przyjemności nie doświadczałem. :roll:

Każdy ma ten „swój” a forum jest miejscem gdzie możemy na ten temat porozmawiać, bez względu na to czy ktoś ma „full wypas” czy skromny ogródek, liczy się zamiłowanie. Po prostu większość chce o ogrodach porozmawiać. I jak to w życiu bywa - „Każda myszka swój ogonek chwali”. :wink: :p

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
....

to może pokażcie te swoje cuda

i co "zatkało kakało" :) :lol:

Mirku - respect 8) 8)

Dlaczego " zatkało"? Wyraziłam swoją opinię, nie zauważyłeś? - ładne ale naćkane :wink: ze zdjęć wynika że ogródek niewielki, więc łatwy do zrobienia - jedyny problem, którego nie udało się tu uniknąć to właśnie zbytnie zagęszczenie, co dziwne u takiego znawcy. Założyć ogród na 2 tys. m2 to dopiero sztuka. Mój ogród dopiero kawałkami tworzę bo budowa jeszcze trwa i nie przypominam sobie żebym czymś się chwaliła. A dyskusję z zakapiorami zakończyłam, bo " nie chce mi się z wami gadać", mogłoby to ciągnać się bez końca a są przecież ciekawsze wątki i sympatyczniejsi forumowicze. Piękne ogrody i to zakładane przez amatorów mozna podziwiać na innych stronach.

• 3 weeks później...

Skąd się tacy ludzie biorą? :o

Aż mi klapki pospadały z wrażenia :lol:

Mirku - chylę czoła przed Twoim amatorskim naćkaniem, taki stan ogrodu jest moim niedoścignionym marzeniem. Niedoścignionym, bo raczej w życiu takiego poziomu amatorszczyzny nie osiągnę, niestety... Cudo! Aż chce sie oglądać i oglądać!

Pozdrawiam zakapiorów :D

Bluszczyka ogrod jest bardzo ladny, jakims cudem widzialam zdjęcia, teraz juz nie wiem gdzie...

Naprawde fajny naturalistyczny ogród..

Dziękuje, :oops: zdjęć jeszcze nigdzie nie publikowałem. Nasz ogród jest jeszcze „młody”, staram się żeby miał taki klimat. Fotki czasem przekłamują. Odpowiednie skadrowanie ujęcia daje efekt „Mojego pięknego ogrodu”. :wink:

Pomału idziemy w krzewy, bo w tym roku pojawiły się ślimaki i nie wiem jak to będzie w przyszłości z niektórymi bylinami „liściastymi”. :-?