wasiek 07.02.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Asaf, popieram Krzysztofa...dziennik to wielka odpowiedzialność, o czym sam pisałeś ....więc ......nie pozwól nam czekać w nieskończoność i odezwij się.....opisz co tam u Was teraz się dzieje.... Twoi czytelnicy czekają z niecierpliwością......nie masz wyjścia ......Pan kazał się dzielić ...więc podziel się z nami swoimi doświadczeniami.... :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 24.04.2011 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Asafie !Bawię się w amatorski sad już ćwierć wieku. Nie da się już prowadzić drzew bez ciężkiej chemii. Takie czasy. Ludzie kupują chore, nie odwirusowane, drzewka od wszelkiej maści handlarzy, a nie od renomowanych szkółkarzy.Kiedy zakładałeś sad zastanawiałem się jak / w czasie / wykonasz taką masę oprysków. Ty i Żona pracujecie, a więc tylko cześć czasu możecie poświęcić ogrodowi, a było tego naprawdę dużo.Jeśli mogę coś radzić, to nie dokonuj nowych nasadzeń, a raczej skup się na pielęgnacji tych roślin które już masz i rosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asaf 24.04.2011 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 I tak właśnie zrobię. Nic nowego już nie sadzimy póki nie ogarniemy teraz tego co już rośnie. Doszkalam się z ś.o.r. i nie wiem dlaczego myślałem że wystarczy posadzić i wszystko później będzie działo się samo. Dzisiaj chodziłem po sadzie i oglądałem wszystkie drzewka i winorośle. Wszystkie nasadzenia winorośli szczepionych (vinifer) wyglądają na martwe. Zwykłe winorośle mają się o wiele lepiej. Dziękuję za porady. Asafie ! Bawię się w amatorski sad już ćwierć wieku. Nie da się już prowadzić drzew bez ciężkiej chemii. Takie czasy. Ludzie kupują chore, nie odwirusowane, drzewka od wszelkiej maści handlarzy, a nie od renomowanych szkółkarzy. Kiedy zakładałeś sad zastanawiałem się jak / w czasie / wykonasz taką masę oprysków. Ty i Żona pracujecie, a więc tylko cześć czasu możecie poświęcić ogrodowi, a było tego naprawdę dużo. Jeśli mogę coś radzić, to nie dokonuj nowych nasadzeń, a raczej skup się na pielęgnacji tych roślin które już masz i rosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 24.04.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Asaf ! Spokojnie winorośl jeszcze na dobre nie ruszyła. Pogadamy czy zmarzła za 2 - 3 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 28.04.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Jestem bardzo ciekaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 29.04.2011 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Ojej... jak fajnie, że wróciłeś... ... ale za te "4 pełne zamrażarki" to się nie odzywam:sick:;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asaf 29.04.2011 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Ojej... jak fajnie, że wróciłeś... ... ale za te "4 pełne zamrażarki" to się nie odzywam:sick:;) Też za Tobą tęskniłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 30.04.2011 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Miło mi... ups... przecież się nie odzywam:sick: ...a moje potwory widziałeś???, niby tylko trzy sztuki (na razie;)) ale do czterech zamrażarek by się nie zmieściły:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 30.04.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Dobry wieczór Bardzo mnie ucieszyło jak zobaczyłam Twoje nowe wpisy w dzienniku. Podczytuje go sobie skrycie od samego początku - ale też mnie nie było jakiś czas na FM i jak wróciłam to zrobiło się smutno, że dziennik Asafa przepadł w czeluściach FM Myślę, ze takich jak ja - czytających ale nie odzywających się osób jest więcej Asafie masz w sobie niesamowitą determinację i nawet jeśli nie zaczniecie jeszcze budowy to tak jakoś tutaj zawsze ciepło i dobrze się czyta opisy wszystkich zmagań z przyrodą i życiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuracja 03.05.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Napisz jak się złodziejów ustrzegłeś. Wchodzę w etap, kiedy będę potrzebował opieki nad budową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asaf 05.05.2011 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Już dodałem w dzienniku post o zabezpieczeniu przed złodziejami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kairu 15.05.2011 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Chętnie pooglądalibyśmy jakieś zdjęcia, całego rancza jak jest zielono i się pozmieniało, oraz nowe budowle jak kurnik, czy staw dla kaczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 06.06.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Witaj Asaf Trudne czasy nastały, ale co nas nie zabije to nas wzmocni. Doskonale wiem co się dzieję i co czujesz. Po zimie jest wiosna, a w interesach są górki i dołki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morelka_ 22.08.2011 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 witaj! Przeczytałam Twój dziennik . Zapowiadał się typowo ,marzenia ,swój kawałek ziemi ,projekt,biurokracja ....marzenia.... W pewnym momencie zmiana kontynentu i jakże niezwykła i humanitarna pomoc ...i tu byłam pod wielkim wrażeniem .WIELKIE JEST TWOJE SERDUCHO. I znowu swojskie klimaty i kawałek wymarzonej własnej ziemi .Pomysł na złodziei podobał mi się bardzo:) Zagospodarowanie terenu również fajne Wrazenie na mnie zrobiło kiedy przeczytałam jaki zgromadziłeś inwentarz ale smutno mi się zrobiło kiedy przeczytałam ,ze zapełniłeś nim trzy lodówki no a teraz nie mogłam juz wytrzymac i musiałam się zalogować aby Ci napisać ,ze jest mi przykro z powodu pożarcia przez lisy i kuny, kaczek i kur. Będę śledziła Twoje wpisy (bo cięzko to teraz nazwać dziennikiem budowlanym ) zycze powodzenia i realizacji następnych marzeń pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 22.08.2011 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 "Myślę, ze takich jak ja - czytających ale nie odzywających się osób jest więcej " napisała kilka postów wyżej tutli_putli. To się ujawniam, witam i ciepło pozdrawiam. Szkoda drobiu, Twoich starań i pieniędzy. Ale na pewno przyjdą lepsze dni !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 22.08.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Fajnie, że jesteś. Drobiem się nie przejmuj. Takie są uroki życia na wsi przez miastowego.Najważniejsze, ze choć pod folią obrodziło.Na pocieszenie. Na moich 4 wiśniach było 50 sztuk owoców, na 5 śliwach = 0. Na 2 gruszach - 2 gruszeczki. Na 4 jabłoniach 0 owoców. Na 2 czereśniach 0 owoców. Jagody kamczackie obżarły mi szpaki. Psia kość. Zdążyły. Fajnie ???Malin i jeżyn zatrzęsienie.I też się tym nie przejmuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 23.08.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Oooo!!! Fajnie że jesteś... chociaż bardzo rzadko i na krótko:(. Pewnie znów za trzy miechy wpadniesz:rolleyes: Mi w zeszłym roku lis też mocno uszczuplił stado. Ogrodziliśmy wybieg dla drobiu, a na trawkę chodzą tylko pod nadzorem. To właśnie uroki wsi... Za to w sadzie w tym roku mam zatrzęsienie owoców:lol:... jabłek zwłaszcza:wiggle:, bo grusze w większości przegrały walkę z czasem. Połamały się ze starości... Nawet odkryłam dwie kosztele!!! takie prawdziwe!!! Pozdrawiam serdecznie i... bywaj częściej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mianle 11.08.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 @Asaf = możesz napisać z jakiej branży pracujesz ? (czy masz firmę) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sintesi 05.12.2012 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Chyba za dużo pomysłów naraz. Dobrze że mam tylko 1555m2. Także jestem ciekaw czym się życiowo zajmujesz skoro cały czas siedzisz i robisz na tej działce. Jak na życie zarabiasz i te gadżety? Z tymi zwierzętami to istna arka Noego! Opanuj się bo żeby wybudować dom to trzeba się na budowie skupiać a nie na wszystkim wkoło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 06.12.2012 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 No to napisz proszę choć parę słów, co w tym sezonie udało Ci się w ogrodzie zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts